English

یک کارشناس مسائل جهان عرب در گفت و گو با خبرگزاری موج؛

اصرار بر خلع سلاح حزب الله می تواند لبنان را درگیر جنگ داخلی کند

یک کارشناس مسائل جهان عرب گفت: برخی کشورهای غربی ادامه ارائه کمک های اقتصادی به لبنان را به خلع سلاح حزب الله مشروط کرده اند و اگر مقامات لبنانی هم بر این کار اصرار کنند ممکن است لبنان درگیر جنگ داخلی شود.

اصرار بر خلع سلاح حزب الله می تواند لبنان را درگیر جنگ داخلی کند
به گزارش خبرگزاری موج

، در روزهای اخیر گمانه زنی هایی در مورد توافق بین حزب الله و دولت لبنان در مورد تحویل تسلیحات به ارتش این کشور مطرح شده است که وقوع این سناریو می تواند توازن قوا در لبنان را تغییر دهد و از سویی دست اسرائیل را در این کشور بازتر کند.

در این راستا حسن هانی زاده در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج گفت: اخیراً فشارهای زیادی از طرف دولت لبنان برای تحویل سلاح حزب الله صورت گرفته است. اما این مسئله یک چالش جدی در درون حاکمیت این کشور به وجود خواهد آورد به اعتبار اینکه در همین شرایط رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان حمله می کند. این رژیم بارها توافقات را به صورت یکجانبه نقض کرده است و این تجربه نشان می دهد سلاح حزب الله، یک ابزار کاملاً بازدارنده و در چارچوب دفاع از لبنان محسوب می شود.

وی افزود: به نظر می رسد برخی از کشورهای غربی از جمله فرانسه و آمریکا ادامه کمک اقتصادی به لبنان را منوط به خلع سلاح حزب الله کرده اند. از طرفی شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله بارها اعلام کرده موضوع سلاح این سازمان خط قرمز است و تحت هیچ شرایطی تسیلحاتش را کنار نمی گذارد. در این فضا اگر جوزف عون، رئیس جمهور و نواف سلام، نخست وزیر لبنان بخواهند به تحویل سلاح اصرار کنند، ممکن است جنگ داخلی به وجود آید و این به نفع هیچ یک از طرفین نخواهد بود.

این تحلیلگر مسائل جهان عرب تأکید کرد: مسئله وجود سلاح در حزب الله یک مسئله امنیتی است و هیچ دولتی نمی تواند این سازمان را خلع سلاح کند و چون دولت لبنان ارتش قدرتمندی ندارد که از مردمش در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی دفاع کند، حزب الله به عنوان یک نیروی مردمی تنها گروهی است که می تواند در برابر اسرائیل مقاومت کند.

هانی زاده اظهار داشت: این سناریو که گفته می شود حزب الله سلاح سنگین را به دولت تحویل دهد و سلاح سبک را نگه دارد، هم امکان پذیر نیست. زیرا سلاح سبک در برابر رژیم صهیونیستی کارایی ندارد. اصرار دولت لبنان هم برای چنین سناریویی، در واقع خلع سلاح کل مردم این کشور است. تا زمانی که تضمین پایداری از سوی اسرائیل برای عدم حمله وجود نداشته باشد، تحویل تسلیحات سنگین به معنای تسلیم در مقابل اسرائیل است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه