سفیر ایران در پاریس:
ایران هدف حملهای یکجانبه از سوی اسرائیل قرار گرفت
امین نژاد، سفیر ایران در پاریس تصریح کرد: اقدام اسراییل با عنوان «حمله پیشگیرانه» هیچ ریشهای در حقوق بینالملل ندارد. ایران به اسرائیل حمله نکرده بود و اقدام اسراییل برخلاف تمام قوانین و مقررات بینالمللی است و ما هدف حملهای یکجانبه از سوی اسرائیل قرار گرفتیم.

، «محمد امین نژاد» سفیر جمهوری اسلامی ایران در فرانسه در مصاحبه ای که امروز (پنجشنبه ٢٩ خرداد ماه) با شبکه فرانس ۲۴ انجام شد، گفت: دیپلماسی همواره باید در اولویت باشد.
وی با اشاره به حمله گسترده رژیم صهیونیستی به مناطق غیر نظامی و تاسیسات صنعتی نظامی و غیر نظامی ایران در پاسخ به این سوال که آیا از نظر شما امریکا از ابتدا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم وارد جنگ با ایران شده گفت: از نظر ما این جنگ اسرائیل با ایران است. اقدام اسراییل با عنوان «حمله پیشگیرانه» هیچ ریشهای در حقوق بینالملل ندارد. ایران به اسرائیل حمله نکرده بود و اقدام اسراییل برخلاف تمام قوانین و مقررات بینالمللی است و ما هدف حملهای یکجانبه از سوی اسرائیل قرار گرفتیم.
امین نژاد افزود: از بامداد روز جمعه، فرماندهان ارشد نظامی کشورمان نه در جبهه جنگ، که در خانه و زمانی که نزد خانوادههایشان بودند، هدف حملات تروریستی قرار گرفتند. همچنین تأسیسات هستهای که طبق قوانین بین المللی باید از هر گونه تهاجم مصون باشد، مورد هدف قرار گرفتند. زیرساختها و مناطق غیرنظامی هدف واقع شدند. طبق منشور ملل متحد ایران به عنوان کشوری که هدف حمله قرار گرفته است، حق دفاع مشروع را دارد. بنابراین، اکنون ایران در حال استفاده از این حق است.
سفیر ایران در فرانسه در پاسخ به این سوال که این دفاع تا کجا می تواند ادامه داشته باشد و آیا ایران علاوه بر سلاح های بالستیک حاضر است از سلاح های شیمیایی یا تجهیزات دیگر علیه استفاده کند، گفت: یادآور می شوم این حمله زمانی صورت گرفت که ما در حال مذاکره با امریکا بودیم و قرار بود دو روز بعد آن یعنی یکشنبه در عمان جلسه ای داشته باشیم. همهچیز هماهنگ شده بود. اما ناگهان، دو روز قبل از برگزاری این جلسه حمله نظامی اسراییل به ایران صورت گرفت. آیا منطقی است اکنون که این حمله انجام شده و تهاجم ادامه دارد مقاومت و پاسخ مشروع ما در برای این تهاجم و اقدام نامشروع متوقف شود؟ در صورت چنین اقدامی چه اتفاقی خواهد افتاد؟
سفیر کشورمان تصریح کرد: ما همچنان پای میز مذاکره هستیم و میز مذاکره را ترک نکردهایم. هنوز هم می توان مذاکرات را ادامه داد اما اکنون نوبت طرف مقابل است که بگوید اسرائیل مهاجم است و باید تهاجم را پایان دهد. از همین رو اگر دغدغه حفظ صلح و امنیت بینالمللی را داریم و امنیت شهروندان دو طرف مهم است بیایید تمامش کنیم و وارد منطقی انسانیتر و متمدنانهتر شویم.
امین نژاد در مورد این که آیا ایران آماده است از سلاحهایی غیر از موشکهای بالیستیک استفاده کند، گفت: من متخصص مسائل نظامی نیستم اما تا جایی که می دانم ما چنین سلاحی نداریم. ما عضو همه کنوانسیونهای ممنوعیت سلاحهای کشتار جمعی از جمله هستهای و شیمیایی هستیم. حتی در زمان جنگ ایران و عراق و زمانی که بسیاری از کشورها و ابرقدرت ها از "صدام حسین" حمایت می کردند و او نیز از سلاح شیمیایی و کشتار جمعی علیه ما استفاده کرد، ایران هرگز از این سلاحها استفاده نکرد.
سفیر کشورمان در واکنش به سوالی در مورد این که با توجه به نفوذ بالای اسراییل در داخل ایران و از میان برداشتن مسئولان نظامی کشور آیا می توان گفت که رژیم ایران در حال فروپاشی است؟ پاسخ داد: ریشه این موارد ضعف نظام سیاسی نیست بلکه تکرار رویکرد سنتی اسراییل در نفوذ، انتقال بمب و مواد منفجره، جذب و سازمان دهی نیرو از داخل دیگر کشورهاست.
وی افزود: مردم ایران ۴۵ سال تحت تحریم و محاصره و به ویژه با خروج آمریکا از برجام در سال ۲۰۱۸ با فشار حداکثری اقتصادی مواجه بودهاند که باعث آسیب ها و ضعف هایی شده است اما اطمینان می دهم نظام جمهوری اسلامی ایران قطعاً پایدار است.
در بخش دیگری از این مصاحبه امین نژاد در مورد ورود امریکا به این جنگ و این که رئیس جمهوری امریکا خواستار "تسلیم بدون قید و شرط ایران" شده، و آیا ایران در صورت حمله امریکا به تأسیسات هستهای فردو پایگاههای آمریکایی در عراق، قطر یا اردن را هدف قرار خواهد داد یا نه، اظهار داشت: پیش از هر چیز باید دانست که بمباران تأسیسات هستهای، با توجه به تمام پیامدها و بازتابهایی که میتوان تصور کرد ممنوع است. ضمن این که همان طور که گفتم ما عضو پیمان منع اشاعه هسته ای هستیم، با آژانس بین المللی انرژی اتمی همکاری نزدیکی داشتیم و بازرسان آژانس همیشه در تاسیسات ما حضور داشته و دهها گزارش ارائه کردهاند.
وی اضافه کرد: تأسیسات ما تنها سه درصد تاسیسات جهانی هستهای را تشکیل میدهد. اما تنها در سال ۲۰۲۴ بازرسیهای آژانس از تاسیسات ایران بالغ بر ۲۱ درصد کل بازرسیهای آن در جهان را تشکیل می دهد. پس با چه توجیه و بر اساس چه مدرک و استدلالی ایران باید هدف حملهای غیرقانونی قرار بگیرد؟
سفیر ایران در پاسخ به تاکید مجری بر فرضیه حمله آمریکا و واکنش ایران گفت: از نظر احتمال، بله، احتمال چنین چیزی وجود دارد. این کار را در عراق یا جاهای دیگر منطقه هم کردهاند. اما همیشه چنین نیست که این امر به تغییر حکومت منتهی شود. ما هیچ دشمنی با مردم آمریکا یا اروپا نداریم. پس چرا باید هدف تهاجمی نظامی برای تغییر نظام سیاسی مان باشیم که انتخاب مردم ایران بوده است.
امین نژاد در مورد این که آیا در صورت حمله امریکایی ها ایران اقدام به بستن تنگه هرمز یا هدف قرار دادن نیروهای امریکا در منطقه می کند، گفت: من فرمانده نظامی نیستم که بگویم این کار را میکنیم یا نمیکنیم. اما میتوانم به شما بگویم که ایران در طول ۴۷ سال گذشته و حتی پیش از آن، ایران کشوری متمدن و مسئول بودهاست و چه آمریکاییها حمله کنند، چه نه این مسئولیتپذیری همچنان پابرجاست. ما در اقدامات خود مسئولانه و بر اساس چارچوبهای حقوقی بینالمللی عمل خواهیم کرد.
سفیر کشورمان در فرانسه در بخش پایانی این مصاحبه در مورد این که آیا هدف امریکا و اسراییل تغییر نظام سیاسی ایران است و اکنون دیگر برای مذاکره خیلی دیر شده یا این فشارهای نظامی برای کشاندن ایران به پای مذاکره است، گفت: اگر موضوع بازگشت به مذاکره نباشد، این یعنی تحمیل شرایط که چنین اقدامی در تضاد با تمام قوانین و استانداردهای بینالمللی است. ما چنین اقدامی را صراحتاً تجاوز میدانیم و همان طور که اشاره شد بر اساس قوانین بین المللی اسراییل حق چنین حمله پیشگیرانه ای را ندارند. بر اساس ماده ۲ منشور ملل متحد استفاده از زور ممنوع است. در چنین حالتی طبق همان چارچوب حقوقی، جامعه بینالمللی و شورای امنیت باید وارد عمل شده و وضعیت را به قبل از این تجاوز بازگردانند. اما هنوز ابزارها و راهکارهایی برای گفتوگو و مذاکره وجود دارد.
وی در خصوص این که آیا هنوز راهحل دیپلماتیک ممکن است، یا نه دیگر خیلی دیر شده، گفت: باید پای میز مذاکره رفت و راه دیپلماسی همیشه باید در اولویت قرار گیرد.
ارسال نظر