عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت و گو با خبرگزاری موج:
افزایش قیمت محصولات لبنی متأثر از ناترازی در حوزه برق است
عضو کمیسیون اقتصادی گفت: بخشی از افزایش قیمت محصولات لبنی در سال جدید به دلیل قطعی برق کارخانه ها است که مجبور می شوند در زمان کوتاه محصولاتی تولید کنند و برای جبران هزینه هایشان با قیمت بالاتر بفروشند.

فتح الله توسلی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج درباره افزایش دوباره قیمت محصولات لبنی در روزهای اخیر گفت: اقتصاد زنجیره های مرتبط به هم است و وقتی یکی دچار مشکل می شود، سایرین را هم درگیر می کند. مثلاً فرض کنید برق که قطع می شود، مخابرات هم تعطیل می شود و سیستم نانینو غیرفعال می گردد و در نتیجه آن نانوایی ها هم از کار می افتند. بنابراین سفره مردم دچار مشکل می شود. از طرفی به مراتع رسیدگی نمی شود و دامداری ها آسیب می بینند. این آسیب در کمبود شیر، لبنیات و پروتئین خود را نشان می دهد و لذا قیمت افزایش می یابد. هزینه کارخانه ها و مجموعه های تولید کننده مجصولات لبنی با توجه به قطعی برق بالا می رود و زمان کارشان کم می شود. بنابراین کارخانه ها باید در زمان کوتاهی کار کند و محصولش را با قیمت بیشتری بفروشد تا هزینه هایش جبران گردد. این وضعیت باعث روند صعودی تورم می شود.
وی افزود: اینها هیچکدام تقصیر مردم نیست. مردمی که می خواهند حداقلهای زندگی را داشته باشند، نباید درگیر این بحث ها شوند. حاکمیت و دولت وظیفه دارد برق صنایع را تأمین کند و مردم چرا باید هزینه گران شدن محصولات لبنی را بپردازند؟ وقتی مردم افراد را به عنوان مسئولان دولت و نمایندگان مجاس انتخاب می کنند، انتظار دارند این مسائل را حل کنند. لذا مردم قربانی عملکرد نادرست حکمرانی ما هستند و آنها تاوان این مشکلات را می پردازند.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ تصریح کرد: در واقع بخشی از گرانی های امروز متأثر از ناترازی انرژی در کشور است. بخشی هم به تغییر اقلیم کشور برمی گردد. چون الان در مناطقی ما خشکسالی داریم و گندم و جو قابل برداشت نیست. بنابراین دامدار هم در تأمین نهاده دچار مشکل می شود و باید از خارج وارد شود. این باعث خروج ارز از کشور و مشکلات بعدی می گردد.
توسلی در خصوص تأمین ارز کالاهای اساسی در سال جاری خاطر نشان کرد: در سال گذشته براساس آمار رسمی حدود ۸ میلیارد دلار صادرات محصولات کشاورزی داشتیم و در مقابل ۱۶ میلیارد دلار واردات انجام دادیم. این فاجعه است یعنی ۸ میلیارد دلار تراز تجاری منفی در حوزه محصولات کشاورزی داریم. چند روز قبل من از وزیر جهاد کشاورزی سوال کردم چرا باید پیاز روی دست کشاورز مانده و هزاران تن پیاز در حال نابودی است اما سال قبل رستورانها پیاز در کنار غذا نمی گذاشتند چون گران بود! این یعنی توان مدیریت وجود ندارد تا جایی که مقام معظم رهبری به این قضیه ورود کردند و به مخصوصاً به مسئله پیاز اشاره کردند. چرا باید برای رهبری هزینه ایجاد کنیم که موضوعات ساده پیاز و سیب زمینی که نیاز اولیه مردم است، به این شکل مدیریت شود.
وی همچنین اظهار داشت: الان بحث گندم مطرح است. در لایحه بودجه بابت خرید گندم از گندم کاران مبلغ خوبی درنظر گرفته شد البته رقم از دید کشاورزان مناسب نیست اما امروز در پرداخت همان رقم هم از سوی دولت تعلل وجود دارد. بودجه هم وجود دارد ولی آقایان تصمیم می گیرند که الان فلان حوزه اولویت دارد و پول در جای دیگری هزینه شود.
ارسال نظر