رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس:
کاربرد اطلس جغرافیای دفاع مقدس در جنگهای آینده است
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس گفت: پژوهشگاه شهید حاج قاسم سلیمانی با تمرکز بر ابعاد راهبردی، تلاش دارد تولیدات علمی خود را در مسیر ارتقای بنیانهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران توسعه دهد.

به گزارش
، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی با اشاره به فعالیتهای این پژوهشگاه، این مرکز را کانونی راهبردی برای نیروهای مسلح و ستاد کل نیروهای مسلح توصیف کرد و از تهیه و تدوین اطلس جغرافیای راهبردی دفاع مقدس در ۱۳ جلد خبر داد.رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سپهبد پاسدار حاج قاسم سلیمانی افزود: برای نخستینبار در سطح جهانی، اطلس جغرافیایی راهبردی دفاع مقدس به شکلی علمی و نظاممند تهیه شده که برای هر عملیات، بین ۱۷ تا ۳۲ نقشه تخصصی از جمله زمینشناسی، ژئومورفولوژی، هیدرولوژی، آبوهواشناسی ، عوامل دستساز انسانی و سایر لایههای تحلیلی طراحی و تدوین شده است.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه این اطلس در جهان بینظیر است، خاطرنشان کرد: این کار پس از حدود سه سال تلاش، با مشارکت ۱۷ تن از اساتید دانشگاه های نیروهای مسلح، از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی ایران، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح مانند دانشگاه جامع امام حسین(ع) و دانشگاه افسری امام علی(ع) و ... به سرانجام رسیده است.
مشاور عالی فرمانده کل قوا ادامه داد: این اطلس قابلیت ترجمه و انتشار به زبانهای عربی و انگلیسی را دارد و میتواند در دانشگاهها بهویژه در حوزه علوم جغرافیایی و شاخه های تخصصی آن مانند جغرافیای طبیعی، ژئومورفولوژی، زمینشناسی، وجغرافیای انسانی و اجتماعی و حتی رشتههای مهندسی به عنوان منبع آموزشی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین برای مطالعه در حوزه جنگهای آینده از جمله جنگهای هواپایه، دریاپایه، سایبری و الکترونیک نیز دارای کاربرد راهبردی است؛ چراکه علیرغم تغییر نوع جنگها، جغرافیا همواره ثابت میماند.
وی تأکید کرد: شناخت دقیق از جغرافیای طبیعی، انسانی، شهری و محیطی یکی از ارکان اصلی موفقیت در حوزه دفاعی و امنیتی است. همانطور که ناپلئون و هیتلر بهدلیل عدم شناخت کافی از جغرافیای روسیه شکست خوردند و آمریکاییها نیز در سال ۲۰۲۱ بهدلیل ناآشنایی با جغرافیای طبیعی و جمعیتی افغانستان، پس از ۲۱ سال ناچار به فرار شدند.
سرلشکر صفوی در پایان با اشاره به نقش جغرافیا در دفاع و توسعه کشورها گفت: بدون شناخت صحیح از جغرافیای کشور، امکان طراحی آمایش سرزمین و تأمین دفاع و امنیت پایدار وجود ندارد. پژوهشگاه شهید حاج قاسم سلیمانی با تمرکز بر ابعاد راهبردی، تلاش دارد تولیدات علمی خود را در مسیر ارتقای بنیانهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران توسعه دهد.
ارسال نظر