English

معاون اول رئیس‌جمهور:

وقف علمی برای توسعه دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت

معاون اول رئیس جمهور وقف علمی را مقوله مهمی معرفی کرد که از سال‌های پس از پیروزی انقلاب و در زمان جنگ، برای توسعه دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.

وقف علمی برای توسعه دانشگاه‌ها مورد توجه قرار گرفت

به گزارش خبرگزاری موج​، محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در همایش ملی شصت و سومین سال جایزه البرز اظهار کرد: وقف سابقه طولانی در نظام مقدس جمهوری اسلامی دارد، منزلت واقف و کار خیر در همه زمینه‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی مورد توجه است.

وی افزود: تیز بینی واقف و واقفین در طول قرن‌های گذشته اسناد موجود نشان می‌دهد که وقف‌ها آگاهانه صورت گرفته است.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در وقف‌نامه‌های یزد مواردی را مشاهده کرده است که حکایت تیزبینی واقف داشته، ادامه داد: وقف نامه متعلق به پاپیچ زوار امام رضا وجود داشت همچنین برای خوراک حیوانات و چهارپایانی که زوار را به مشهد می‌بردند وقف صورت گرفته است، این عظمت وقف است و نگاهی است که طیبین و متدینین ما به حوزه وقف داشتند و عموماً تمام دارایی و ثروت خودشان را در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وقف می‌کردند.

عارف یادآور شد: حتی برای هدایت و به راه آوردن حکام وقف نامه وجود دارد، در حرم مطهر رضوی وقف نامه وجود دارد که تولیت آستان مقدس باید در یک روز حاکمین را میزبانی کند و این نگاه واقف برای جذب و هدایت حکام بوده است.

وی خاطرنشان کرد: موضوع ما وقف علمی است، در سال‌های اول انقلاب وقتی می‌خواستیم دانشگاه‌ها را به سمت رفع نیازهای کشور هدایت کنیم، ۱۷۵ هزار دانشجو ظرفیت داشتیم و این ظرفیت را برای سال‌های آینده به ۴ میلیون دانشجو رساندیم.

معاون اول رئیس جمهور با یادآوری اینکه در سال‌های ابتدایی پیروزی انقلاب با جنگ مواجه بودیم، گفت: در دهه ۶۰ نمی‌توانستیم از بودجه دولت هزینه‌های توسعه دانشگاه را تأمین کنیم، وقف علمی موضوع جدی بود که در هیئت‌های امنای دانشگاه‌ها مطرح شد. اما در آن زمان روی این مقوله چندان فعالیتی صورت نگرفته بود.

عارف در بخشی از سخنانش عنوان کرد: نهضت مدرسه سازی کار بسیار خوبی بود که در کشور ایجاد شد، در تولید علم و فناوری امروز به وقف علمی نیاز داریم. امیدوارم واقفین در زمینه وقف علم پیشتاز شوند.

 

بنیاد ملی غیردولتی وقف علمی دایر شود

معاون اول رئیس جمهور در رابطه با وقف علمی چند پیشنهاد مطرح کرد و افزود: باید بنیاد ملی وقف علمی در کشور ایجاد شود که دولتی نباشد، وزارتخانه‌های بهداشت، علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کمک سازمان اوقاف و امور خیریه این بنیاد را حمایت کنند، ما در دولت از خیرین و واقفین عرصه علمی حمایت می‌کنیم.

عارف تصریح کرد: مطمئن هستم اگر خیزی در عرصه وقف علمی برداشته شود و بزرگان در این عرصه توجیه شوند، برخی از خیرین نسبت به ارزش علم و نیازها و تجهیزات مورد نیاز این عرصه توجیه نیستند به بسیاری از خیرین وقتی می‌گوئیم مدرسه بسازید می‌پذیرند اما مواردی بوده است که تجهیزات آزمایشگاهی مدرسه را ضروری نمی‌دانستند در حالی که آنها نسبت به اهمیت این موضوع توجیه نبوده‌اند. در حالی که تجهیزات آزمایشگاهی در یک مدرسه از تزئینات و زیبایی‌های ساختمان مدرسه بسیار مهم‌تر است.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: در کشور نیازمند چشم‌انداز ۱۰ ساله و سند راهبردی وقف علمی هستیم که بدانیم قرار است به کدام نقطه برسیم. وزیر علوم به نمایندگی از دولت می‌تواند تدوین این سند را بر عهده بگیرد.

 

توسعه وقف علمی مهاجرت جوانان را کم می‌کند

عارف در همین رابطه ادامه داد: می‌توانیم این سند را با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب، سند چشم‌انداز و برنامه هفتم توسعه تدوین کنیم؛ این سند می‌تواند پشتوانه و پیوست وقف علمی در کشور باشد. یعنی می‌توانیم برای برنامه‌های علمی‌مان یک پیوسته وقف علمی تعریف کنیم همانطور که برای برنامه‌های متعدد پیوست محیط زیستی تعریف می‌کنیم و نظایر پیوست‌ها که در این عرصه می‌توان به آن توجه کرد.

معاون اول رئیس جمهور همچنین به راه‌اندازی سامانه ملی وقف با عنوان پیشنهادی ایران وقف اشاره کرد و افزود: این سامانه می‌تواند تعامل و ارتباط میان مردم و خیرین را تسهیل کند، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با کمک چندین دستگاه در دولت می‌تواند کمک کند تا این سامانه راه‌اندازی شود.

عارف در بخشی از پیشنهادات خود در حوزه وقف علمی به برگزاری جشنواره وقف علمی در کشور نیز پرداخت و اظهار کرد: در این جشنواره می‌توان مسائل و مشکلات و نیازهای حوزه وقف علمی را مطرح کرد و می‌توان از واقفین عرصه علمی کشور نیز تجلیل کرد.

وی که تعریفی از وقف علمی را آماده کرده بود، گفت: می‌توانم در محتوای وقف علمی و ابعاد آن توضیحات مورد نیاز را به دست‌اندرکاران ارائه دهم، جوانان و نوجوانان به دنبال الگو هستند و اگر ما چنین کاری انجام ندهیم افراد برجسته‌ای که آنها توسعه علم و فناوری کشور است، الگو نخواهند شد و جوانان کسان دیگری را به عنوان الگوی خود انتخاب می‌کنند.

معاون اول رئیس جمهور وقف علمی را عاملی در پیشگیری از بخشی از مهاجرت‌های جوانان خواند و ادامه داد: با توسعه وقف علمی دانشمندان ما خدمات بیشتری ارائه خواهند کرد، برخی از دانشجویان و جوانان کار در کشور ندارند و ما باید بتوانیم زمینه فعالیت آنها را کنیم و زمینه بهره‌برداری از دانشمندان جوان کشورمان را هرچه بیشتر فراهم کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه