English

سخنگوی شورای نگهبان مطرح کرد؛

تایید اساسنامه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای/ لایحه افزایش سهام ایران در بانک جهانی

سخنگوی شورای نگهبان گفت:لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (آی.بی.آر.دی) و شرکت مالی بین‌المللی (آی.اف.سی) از مؤسسه‌های وابسته به گروه بانک جهانی مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

تایید اساسنامه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای/ لایحه افزایش سهام ایران در بانک جهانی
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری موج

، هادی طحان‌نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در اولین نشست خبری سال ۱۴۰۴ با اصحاب رسانه از بررسی و تأیید چند مصوبه و لایحه مهم دولت توسط این شورا خبر داد.

وی در ابتدا با اشاره به اساسنامه‌های ارسالی از سوی دولت اظهار کرد : اساسنامه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور در جلسات اخیر شورای نگهبان بررسی شد و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. 

سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به یکی از لوایح اقتصادی دولت تصریح کرد: لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (IBRD) و شرکت مالی بین‌المللی (IFC)، که هر دو از مؤسسات وابسته به گروه بانک جهانی هستند، در شورای نگهبان بررسی و فاقد مغایرت با شرع مقدس و قانون اساسی تشخیص داده شد.

طحان‌نظیف تأکید کرد: شورای نگهبان به‌عنوان ناظر بر انطباق مصوبات با قانون اساسی و شرع، با دقت کامل این موارد را بررسی و نتیجه را به مراجع ذی‌ربط اعلام کرده است.

 

اصلاح قوانین سنتی با اقتضائات روز بر عهده مجلس است

هادی طحان‌نظیف درباره برنامه‌های این شورا برای تطبیق قوانین سنتی با شرایط و فناوری‌های نوین، اظهار کرد: پژوهشکده شورای نگهبان در تهران و مجمع مشورتی فقهی در قم به صورت کارشناسی روی مصوبات کار می‌کنند و این روند با بهره‌گیری از فناوری‌ها در حال تقویت است.

وی با اشاره به نقش نظارتی شورای نگهبان افزود: شورا نسبت به مصوباتی که از مسیر مجلس به قانون تبدیل شده‌اند، پیش‌تر اظهارنظر کرده است و برای اصلاح این قوانین، ابتدا باید مجلس وارد عمل شود.

طحان‌نظیف تأکید کرد: اگر اصلاحی متناسب با اقتضائات روز نیاز باشد، مسیر آن از طریق مجلس و با ارائه طرح یا لایحه است که فرایند آن در اختیار خود مجلس قرار دارد و در صورت تصویب، شورای نگهبان مطابق روال به بررسی آن خواهد پرداخت.

این عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: تعاملات کارشناسی با دستگاه‌ها و مجریان در حال انجام است و تلاش می‌شود مصوبات متناسب با تحولات جدید تقویت و بررسی شوند.

 

بررسی توافق ایران و روسیه در چارچوب اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی

 سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به وضعیت دو کنوانسیون بین‌المللی پالرمو و CFT اظهار کرد: شورای نگهبان پیش‌تر در مورد این دو کنوانسیون اظهارنظر کرده و در حال حاضر بررسی آن‌ها در مجمع تشخیص مصلحت نظام در جریان است.

وی در پاسخ به سؤالی درباره عوامل مؤثر بر مشارکت مردم در انتخابات گفت: مسائل اقتصادی و معیشتی و همچنین وعده‌های مسئولان، مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مشارکت مردم هستند. با این حال، شورای نگهبان با وجود سهم اندک در این موضوع، همواره بر اهمیت مشارکت تأکید داشته و خواهد داشت.

طحان‌نظیف در ادامه به شعار سال ۱۴۰۳ که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان "مهار تورم، رشد تولید" نام‌گذاری شده، اشاره کرد و افزود: این شعار یک مأموریت ملی است که پشتوانه قانون اساسی دارد و اصولی نظیر اصل سوم، ۴۳، ۴۴ و ۴۸ قانون اساسی بر اهمیت سرمایه‌گذاری برای تولید تأکید دارند. ما نیز در بررسی مصوبات، این اصول را مدنظر قرار خواهیم داد.

سخنگوی شورای نگهبان درباره توافق جامع ایران و روسیه گفت: چارچوب بررسی شورای نگهبان در خصوص موافقت‌نامه‌های بین‌المللی همانند سایر مصوبات است و بر اساس شرع و قانون اساسی، به‌ویژه اصول ۷۷ و ۱۲۵، صورت می‌گیرد. چنانچه این توافق در مجلس به تصویب برسد و به شورا ارسال شود، قطعاً بررسی خواهد شد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه