سخنگوی شورای نگهبان مطرح کرد؛
تایید اساسنامه مرکز نظام ایمنی هستهای/ لایحه افزایش سهام ایران در بانک جهانی
سخنگوی شورای نگهبان گفت:لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بینالمللی ترمیم و توسعه (آی.بی.آر.دی) و شرکت مالی بینالمللی (آی.اف.سی) از مؤسسههای وابسته به گروه بانک جهانی مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

، هادی طحاننظیف، سخنگوی شورای نگهبان، در اولین نشست خبری سال ۱۴۰۴ با اصحاب رسانه از بررسی و تأیید چند مصوبه و لایحه مهم دولت توسط این شورا خبر داد.
وی در ابتدا با اشاره به اساسنامههای ارسالی از سوی دولت اظهار کرد : اساسنامه مرکز نظام ایمنی هستهای کشور در جلسات اخیر شورای نگهبان بررسی شد و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به یکی از لوایح اقتصادی دولت تصریح کرد: لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بینالمللی ترمیم و توسعه (IBRD) و شرکت مالی بینالمللی (IFC)، که هر دو از مؤسسات وابسته به گروه بانک جهانی هستند، در شورای نگهبان بررسی و فاقد مغایرت با شرع مقدس و قانون اساسی تشخیص داده شد.
طحاننظیف تأکید کرد: شورای نگهبان بهعنوان ناظر بر انطباق مصوبات با قانون اساسی و شرع، با دقت کامل این موارد را بررسی و نتیجه را به مراجع ذیربط اعلام کرده است.
اصلاح قوانین سنتی با اقتضائات روز بر عهده مجلس است
هادی طحاننظیف درباره برنامههای این شورا برای تطبیق قوانین سنتی با شرایط و فناوریهای نوین، اظهار کرد: پژوهشکده شورای نگهبان در تهران و مجمع مشورتی فقهی در قم به صورت کارشناسی روی مصوبات کار میکنند و این روند با بهرهگیری از فناوریها در حال تقویت است.
وی با اشاره به نقش نظارتی شورای نگهبان افزود: شورا نسبت به مصوباتی که از مسیر مجلس به قانون تبدیل شدهاند، پیشتر اظهارنظر کرده است و برای اصلاح این قوانین، ابتدا باید مجلس وارد عمل شود.
طحاننظیف تأکید کرد: اگر اصلاحی متناسب با اقتضائات روز نیاز باشد، مسیر آن از طریق مجلس و با ارائه طرح یا لایحه است که فرایند آن در اختیار خود مجلس قرار دارد و در صورت تصویب، شورای نگهبان مطابق روال به بررسی آن خواهد پرداخت.
این عضو شورای نگهبان خاطرنشان کرد: تعاملات کارشناسی با دستگاهها و مجریان در حال انجام است و تلاش میشود مصوبات متناسب با تحولات جدید تقویت و بررسی شوند.
بررسی توافق ایران و روسیه در چارچوب اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به وضعیت دو کنوانسیون بینالمللی پالرمو و CFT اظهار کرد: شورای نگهبان پیشتر در مورد این دو کنوانسیون اظهارنظر کرده و در حال حاضر بررسی آنها در مجمع تشخیص مصلحت نظام در جریان است.
وی در پاسخ به سؤالی درباره عوامل مؤثر بر مشارکت مردم در انتخابات گفت: مسائل اقتصادی و معیشتی و همچنین وعدههای مسئولان، مهمترین عوامل تأثیرگذار بر میزان مشارکت مردم هستند. با این حال، شورای نگهبان با وجود سهم اندک در این موضوع، همواره بر اهمیت مشارکت تأکید داشته و خواهد داشت.
طحاننظیف در ادامه به شعار سال ۱۴۰۳ که از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان "مهار تورم، رشد تولید" نامگذاری شده، اشاره کرد و افزود: این شعار یک مأموریت ملی است که پشتوانه قانون اساسی دارد و اصولی نظیر اصل سوم، ۴۳، ۴۴ و ۴۸ قانون اساسی بر اهمیت سرمایهگذاری برای تولید تأکید دارند. ما نیز در بررسی مصوبات، این اصول را مدنظر قرار خواهیم داد.
سخنگوی شورای نگهبان درباره توافق جامع ایران و روسیه گفت: چارچوب بررسی شورای نگهبان در خصوص موافقتنامههای بینالمللی همانند سایر مصوبات است و بر اساس شرع و قانون اساسی، بهویژه اصول ۷۷ و ۱۲۵، صورت میگیرد. چنانچه این توافق در مجلس به تصویب برسد و به شورا ارسال شود، قطعاً بررسی خواهد شد.
ارسال نظر