رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول:
آتش چای گریبان دیمزارهای شهیون را گرفت
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول از وقوع آتش سوزی در دیمزارهای بخش شهیون این شهرستان بر اثر بی احتیاطی راننده کمباین خبر داد.

، محمد شفیعی زاده با اشاره به وقوع آتش سوزی در محدوده روستای آبیدسره ۲ بخش شهیون دزفول گفت: بی احتیاطی راننده کمباین در هنگام درو و ناتوانی در مهار آتشی که برای درست کردن چای روشن کرده بود، موجب سرایت آتش به مزارع و خسارت به بخشی از دیم زارهای این بخش شهرستان شد.
وی افزود: اگرچه این آتش سوزی بیشتر زمینهای کشاورزی دیم را درگیر کرده بود، ولی به دلیل وجود مراتع متراکم در حاشیه این زمینها و احتمال سرایت به این مراتع، تیمهای یگان حفاظت منابع طبیعی به محل آتش سوزی اعزام شدند.
شفیعی زاده با بیان اینکه این آتش سوزی در کمتر از ۶ ساعت مهار و منطقه خنک سازی شده است، ادامه داد: هم اکنون نیروهای منابع طبیعی در منطقه مستقر شدهاند تا درصورت شعله ور شدن مجدد به سرعت عملیات مهار آتش آغاز شود.
رئیس منابع طبیعی دزفول میگوید: مراتع سردشت و شهیون بیشتر علفهای یک ساله هستند و ارزش حفاظتی بالایی در مقایسه با مراتع سالند، آبیدسره و لیوس ندارند.
وی با بیان اینکه تابستان سختی از نظر آتش سوزی در مراتع در پیش است، اضافه کرد: سال گذشته آتش سوزی در مراتع و جنگلها از خردادماه آغاز شده بود و این در حالی است که امسال این آتش سوزیها از اردیبهشت ماه آغاز و تاکنون آتش سوزی در تمام مناطق شهرستان از جمله بخشهای سردشت، شهیون و مرکزی ثبت شده است.
شفیعی زاده با تاکید بر لزوم توجه به نکات ایمنی توسط کشاورزان و گردشگران گفت: وضعیت مراتع و زمینهای کشاورزی و باد به نسبت شدید موجود به گونهای است که با کمترین آتش به شدت شعله ور و از کنترل خارج میشود.
شفیعی زاده اظهار کرد: توصیه به کشاورزان و گردشگران رعایت حداکثر احتیاط و اجتناب از روشن کردن آتش در مراتع و جلوگیری از آتش زدن مزارع است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری دزفول ادامه داد: با توجه به برداشت محصول کشاورزی از مزارع شهرستان توصیه به کشاورزان این است که از روشن کردن آتش غیرضروری اجتناب و در صورت روشن کردن آتش تا پیش از اطمینان از خنک سازی کامل آن از محل خارج نشوند.
وی پرتاب سیگار در مراتع و رها کردن بطریهای شیشهای در طبیعت را از عوامل بروز آتش در مراتع دانست و افزود: آتش زدن کاه و کلش مزارع بر اساس قانون جرم و درصورت سرایت این آتش به مراتع و جنگلها جرم مضاعف است و بر اساس قانون با کشاورزان متخلف برخورد میشود.
۲۵ اردیبهشت امسال نیز آتش سوزی عمدی توسط عامل انسانی که به طور همزمان در چند نقطه بیشه زار حمیدآباد دزفول رخ داده بود پس از ۹ ساعت تلاش تیمهای عملیاتی به طور کامل مهار و منطقه ایمن سازی شد.
همچنین ۳۰ اردیبهشت امسال وقوع ۲ آتش سوزی عمدی در مراتع سالند این شهرستان که منجر به حریق گسترده در مراتع این بخش شده بود پس از ۲۲ ساعت تلاش تیمهای حفاظت و جوامع مردمی مهار شد.
شهرستان دزفول دارای ۲۳۰ هزار هکتار جنگل، حدود ۶ هزار بیشه زار و ۱۱۲ هزار هکتار مرتع است.
سال گذشته ۵۶۰ هکتار از اراضی جنگلی و مراتع دزفول دچار آتش سوزی شد که از این وسعت، ۱۲۰ هکتار جنگل و ۴۴۰ هکتار مرتع بود.
ارسال نظر