سرخط خبرها
  • دستگیری ۴ عضو باند سرقت ۱۵ میلیاردی طلا از منازل در تهران
  • نهاد کتابخانه های عمومی: افت سرانه مطالعه کتاب در کشور
  • قمه‌کشی در جگرکی، اوباش به دام افتادند
  • تبریک عارف برای کسب ۶ مدال نابغه‌های ریاضی ایران در چین
  • امیریل ارجمند: رهبر شهید حتی رهبری و سیاست را هم هنرمندانه انجام می‌داد
  • قالیباف: یقه آمریکا را رها نمی‌کنیم
  • چهره باسابقه مدیریت شهری در راه پرسپولیس
  • چهره باسابقه مدیریت شهری در راه پرسپولیس
  • پاسخ حمله آمریکا به آق‌قلا، شلیک به جبل‌علی و حیفا است
  • حجت‌الاسلام سید علی خمینی: هرکس بخواهد با آمریکا برای صلح مذاکره کند خائن است
  • شورای نگهبان: حضور کم‌نظیر مردم در تشییع رهبر شهید، محاسبات دشمن را برهم‌ زد
  • فاز نخست پزشک خانواده از دوره آزمایشی خارج شد
  • ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم
  • حلالی: تارتار باید بازیکن‌سالاری را در پرسپولیس از بین ببرد
  • توقف اقدامات اجرایی مالیاتی ناشی از اختلال بانکی تا ۳۰ تیر
  • تمدید ۵ ساله برنامه زمان‌بندی فعالیت دستگاه‌ها در سامانه تدارکات الکترونیک دولت
  • رشد ۳.۵ درصدی قیمت بیت‌کوین در معاملات امروز
  • روس‌اتم: ۶ نفر از کارکنان ما بازگشت به نیروگاه بوشهر را آغاز کردند
  • سخنگوی ستاد انتخابات کشور: گمانه‌زنی‌ها درباره زمان برگزاری انتخابات شوراها صحت ندارد
  • پرچم‌های فلسطین در دست بازیکنان و اعضای کادر فنی مصر بعد از بازگشت از جام جهانی در خیابان‌های این کشور

موفقیت پژوهشگران مشهدی در تولید پودر استخوانی پیشرفته برای کاربردهای پزشکی

پژوهشگران یک شرکت دانش بنیان در مشهد موفق به تولید نوعی پودر استخوانی با کارایی بالا شدند که کاربردهای گسترده‌ ای در حوزه پزشکی دارد.

تولید پودر استخوانی پیشرفته توسط پژوهشگران مشهدی
به گزارش خبرگزاری موج از خراسان رضوی

، مدیرعامل شرکت دانش‌ بنیان «نانو پژوهان درخشان» مستقر در پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: نخستین محصول ما نانومیلۀ هیدروکسی‌آپاتیت در مقیاس نانو است که‌ به‌ عنوان پودر استخوان شناخته می‌شود.

منصوره درخشی افزود: مهم‌ ترین کاربرد این پودر استخوان در حوزه پزشکی و بازسازی بافت استخوان است.

وی با بیان این که این ماده در پیوند استخوان پیش از کاشت ایمپلنت دندان و همچنین به‌عنوان ماده اولیه در تولید ایمپلنت‌ های استخوانی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد، ادامه داد: این محصول به دلیل نسبت سطح به حجم بالا در مقیاس نانو، کارایی بسیار مطلوبی دارد و می‌ تواند روند ترمیم استخوان را تسریع کرده و مدت زمان درمان را کاهش دهد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌ بنیان با بیان این که این نانومواد در تولید خمیردندان‌ های ضدحساسیت نیز کاربرد دارد، گفت: این ذرات با مسدود کردن مجاری بسیار ریز موجود در عاج دندان از رسیدن محرک‌ هایی مانند مواد سرد، گرم، شیرین یا اسیدی به اعصاب دندان جلوگیری می‌ کنند. همچنین به دلیل ابعاد نانومتری قادرند حفره‌ های بسیار ریز دندان را پوشانده و در ترمیم سطح دندان نیز مؤثر باشند.

وی با بیان این که سه نوع پودر استخوان وجود دارد که نوع اول آلوگرافت است که از استخوان جسد اهدایی انسان تهیه می‌ شود، ادامه داد: نوع دوم زنوگرافت است که از بخش خاصی از استخوان ران گاو فرآوری می‌ شود.

درخشی افزود: نوع سوم پودر استخوان مصنوعی یا سنتزی است که عمدتاً از هیدروکسی‌آپاتیت یعنی فاز معدنی اصلی استخوان طبیعی بدن تشکیل می‌ شود.

وی با بیان اینکه نمونه سنتزی در ابعاد نانو هنوز در کشور به‌ صورت گسترده تجاری‌سازی نشده است، بیان کرد: هم اکنون تنها یک نمونه وارداتی از این محصول با نام «نانوبن» ساخت آلمان در بازار ایران وجود دارد که قیمت بسیار بالایی دارد.

مدیرعامل این شرکت در خصوص ویژگی متمایز این محصول گفت: نانوذرات هیدروکسی‌ آپاتیت در ایران نیز تولید می‌ شوند اما وجه تمایز محصول ما مورفولوژی خاص و یکنواخت میلۀ آن است که بیشترین شباهت را به ساختار طبیعی استخوان دارد و تنها تعداد محدودی از شرکت‌ های جهان توانایی تولید این نوع نانومیلۀ هیدروکسی‌آپاتیت را دارند.

درخشی افزود: تولید این نانوماده در مقیاس صنعتی یکی از چالش‌ های مهم این حوزه است. بسیاری از پژوهشگران موفق به تولید نانومیلۀ هیدروکسی‌ آپاتیت در مقیاس آزمایشگاهی می‌ شوند، اما آنچه در شرکت نانو پژوهان درخشان انجام شده، توسعه فرآیند تولید و طی کردن مسیر صنعتی‌ سازی این محصول است. علاوه بر این، فرآیند تکرارپذیری تولید نیز با موفقیت در شرکت انجام شده است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه