بررسی راهکار های افزایش مبادلات تجاری بین ایران و روسیه
در دیدار وزیر همکاریهای بینالمللی و بینمنطقهای استان چلیابینسک روسیه با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، توسعه مناسبات دو جانبه مورد بحث و گفت و گو قرار گرفت.

، در دیدار وزیر همکاریهای بینالمللی و بینمنطقهای استان چلیابینسک روسیه با معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی، بر توسعه روابط منطقهای و مناسبات اقتصادی تاکید شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی در این دیدار دوجانبه اظهار کرد: با توجه به تحریمهای ایران و روسیه، امکان افزایش ظرفیتهای تجاری و همکاری این دو کشور وجود دارد و بسیاری از کالاهای مورد نیاز استان چلیابینسک و حتی روسیه از طریق خراسان رضوی میتواند تامین شود.
رضا جمشیدی گفت: البته لازمه ارتقای مناسبات اقتصادی، تبادل هیئتهای تجاری بین این دو استان است و مدیران دولتی میبایست زمینه تجارت و روابط بازرگانی را هموار و تسهیل کنند.
جمشیدی با بیان اینکه حجم تجارت این استان با کشورهای اوراسیا مانند روسیه چشمگیر نیست، ادامه داد: تقریبا پنج درصد صادرات خراسان رضوی متعلق به کشورهای اوراسیا است و بنابراین معتقدیم زمینه رشد و گسترش تجارت بین استانهای خراسان رضوی و چلیابینسک وجود دارد.
وی افزود: خراسان رضوی در مسیر کریدور شرق-غرب و شمال-جنوب قرار گرفته است و دروازه ورود به کشورهای آسیای میانه به شمار میآید.
جمشیدی با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد ظرفیت مراکز اقامتی کشور در مشهد قرار دارد، اضافه کرد: سالیانه حدود ۳۵ میلیون مسافر و زائر به خراسان رضوی و مشهد سفر میکنند که رقمی به اندازه نصف جمعیت ایران است و همچنین پنج میلیون گردشگر خارجی را در سال میزبانی میکنیم.
او تصریح کرد: بزرگترین دانشگاههای دولتی و علوم پزشکی شرق ایران، در مشهد قرار دارند و بسیاری از مسافران داخلی و خارجی در مشهد را گردشگران سلامت تشکیل میدهند.
وی افزود: تعداد ۲ منطقه آزاد تجاری-صنعتی دوغارون و سرخس به ترتیب در همجواری با کشورهای افغانستان و ترکمنستان واقع شدهاند و همچنین چهار منطقه ویژه اقتصادی در خراسان رضوی داریم.
جمشیدی ادامه داد: استانداری به عنوان نمایندگی عالی دولت در خراسان رضوی، به توسعه روابط با کشورهای همسایه و منطقه اصرار دارد؛ به طوری که در چند ماه اخیر ۲ هیئت بزرگ تجاری از این استان به پاکستان و ازبکستان سفر کردند و تفاهمنامههایی از جمله برقراری پروازهای مستقیم بین مشهد و شهرهای کشورهای مذکور به امضا رسید.
وی خاطرنشان کرد: پیشنویس تفاهمنامه همکاریهای چلیابینسک و خراسان رضوی را مشاهده کردیم؛ اما برای نهایی شدن آن مدیران بخشهای دولتی نیز میبایست با یکدیگر دیدارهای مستقیم در سفر استاندار چلیابینسک داشته باشند که قطعا منجر به آغاز فصل جدیدی از مراودات جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه خواهد شد.
وزیر همکاریهای بینالمللی و بینمنطقهای استان چلیابینسک روسیه گفت: بزرگترین دستاورد برای هر نهاد دولتی میتواند دیدار بیواسطه و مستقیم فعالان و مدیران اقتصادی و تجاری باشد.
دیمیتری سرگیویچ گلوخارف با اشاره به ملاقات با مسئولان اتاق بازرگانی خراسان رضوی افزود: قصد داریم نمایندگیهای تجاری خراسان رضوی و چلیابینسک در مراکز این استانها تاسیس شوند که مرکزی به منظور مشاوره و آشنایی علاقمندان به تجارت و فعالیتهای اقتصادی میان جنوب روسیه و شمال شرق ایران باشد.
گلوخارف ادامه داد: ایجاد این نمایندگیهای تجاری میتواند در افزایش حجم تبادلات تجاری بیناستانی موثر باشد؛ زیرا مردم اطلاعات کمی از ظرفیتها دارند و از طرفی مشتاق به حضور در ایران هستند.
وی افزود: همچنین پیگیر فعالسازی دوطرفه کریدور شمال-جنوب هستیم و خواهان برگشت محمولات تجاری از مبدای هند به سمت روسیه هستیم که از مسیر بندرعباس، چابهار و سرخس میگذرد.
گلوخارف با بیان اینکه استان چلیابینسک به عنوان دبیرخانه سازمان همکاریهای شانگهای هم فعال است، تصریح کرد: هر وقت صحبت از تجارت با چلیابینسک میشود؛ فقط محدود به این استان نیست و ارتباطاتی با دیگر استانهای روسیه داریم که آنها نیز وارد عرصه تجارت با خراسان رضوی و ایران خواهند شد.
ارسال نظر