مشهد در حال سقوط به چاله جمعیتی
مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر وارد چاله جمعیتی شویم و حتی اگر بهترین سیاستها و برنامهها را هم اعمال کنیم، در بازهای صدساله امکان جبران کاهش جمعیت وجود نخواهد داشت.

، محمد احمدیان افزود: اگر بخواهیم یک جامعه پویا و در حال رشد داشته باشیم، نرخ باروری باید بالای ۲.۵ باشد. اگر فقط بخواهیم جمعیت را حفظ کنیم و دچار تحلیل نشویم، این عدد باید دستکم ۲.۱ باشد. اما متأسفانه ما اکنون در وضعیتی هستیم که این نرخ از آن هم پایینتر است. اساتید آمار میگویند اگر این عدد از ۱.۱ پایینتر بیاید، وارد یک «چاله جمعیتی» میشویم که حتی اگر بهترین سیاستها و برنامهها را هم اعمال کنیم، در بازهای صدساله امکان جبران کاهش جمعیت وجود نخواهد داشت.
وی اظهار کرد: ایران که روزگاری نرخ باروری بالای ۳ و حتی ۴ را تجربه میکرد، امروز با کاهش شدیدی مواجه شده و حتی به نرخ رشد منفی جمعیت نزدیک شدهایم. از سوی دیگر، پدیده سالمندی جمعیت نیز بهشدت در حال گسترش است. جامعه ما به دلیل خدمات سلامت گسترده، سطح بالایی از بهداشت و مراقبت دارد و همین باعث شده امید به زندگی بالا برود و بهتبع آن، با پدیده سالمندی مواجه شویم؛ آماری که در سال ۱۴۰۰ منتشر شد، نشان میدهد بیش از ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند (بالای ۶۰ سال) هستند.
طبق اعلام مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیشبینی میشود که در سال ۱۴۱۰ این نرخ به ۱۵ درصد برسد، در سال ۱۴۲۰ بیش از ۲۰ درصد و در سال ۱۴۳۰ حتی از ۲۶ درصد هم عبور کند.
مدیر جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه با اشاره به کاهش نگرانکننده نرخ موالید، از کاهش شاخص باروری در استان خراسان رضوی خبر داد؛ بهطوریکه این نرخ در سال ۱۴۰۲ با افت همراه بوده است.
ارسال نظر