رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور:
ایران با فردوسی در همه جهان شناخته می شود
رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور گفت: ایران با فردوسی در همه جهان شناخته می شود، آشنایی با فردوسی مهمتر از نامگذاری هاست و لازم است همه تلاش خود را در این حوزه متمرکز کنیم.

، محمود شالویی روز سه شنبه در همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با رویکرد «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر» که در مشهد آغاز به کار کرد افزود: صنعت فیلم و سینما یکی از راههای بازنمایی و شناساندن و معرفی مفاخر کشور با استفاده از وسایل روز است و مایه تاسف است که برای معرفی مفاخر اسلامی و ایرانی نتوانسته ایم از ابزار بهینه سینما استفاده کنیم.
وی ادامه داد: آشنایی با زبان فارسی لازمه معرفی و شناساندن درست فردوسی است لذا کاستی پژوهش های غیرایرانیان به این دلیل است که این پژوهشگران احاطه به زبان فارسی نداشته اند.
رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با بیان این که ایران با فردوسی در همه جهان شناخته می شود گفت: شاهنامه فقط برای دیروز و امروز نیست و حتی مورد نیاز فردای جامعه ما نیز هست چرا که جامعه در آینده به دنبال اصالت و هویت خود است لذا به واسطه بازگشت نسل آینده برای بازگشت به اصالت، نیاز به بازگویی فردوسی و شاهنامه از طریق وسایل جدید و روز زمانه است.
شالویی افزود: اساس کار فردوسی در شاهنامه از منظر محتوایی بر سه اصل «حکمت، معرفت و معنویت» استوار است، او حکیم است و برپایه حکمت سروده هایش را تنظیم کرده است لذا شخصیت های داستان هایش بعدها در حوزه معرفتی به عنوان الگوها و سرمشق ما معرفی می شوند چنان که انسان کامل با عبارات «شیر خدا» و «رستم دستان» معرفی می شوند و این شخصیت ها در آثار فردوسی حضور دارند.
وی در خصوص محتوای معرفتی شاهنامه اضافه کرد: در محتوای شاهنامه مباحث عرفانی و معنوی جای داده شده است و از طرفی هیچ جا در شاهنامه دیده نمی شود که از دینداری و عقل فاصله گرفته شده باشد و این دو همیشه در کنار هم همچون عقل و شرع قرار داشته اند.
شالویی ضمن قدردانی از برگزاری همایش های بزرگداشت فردوسی افزود: قدردانی و پاسداشت زبان فارسی در جامعه ، قدرانی و نکوداشت واقعی از تلاش های فردوسی است.
اجرای اپرای بزرگ شاهنامه توسط گروه اپرای تبریز، رونمایی از تمبر یادبود همایش، شاهنامه خوانی و نقالی توسط اساتید این رشته، اجرای موسیقی سنتی و نقالی با گویش چهارمحال بختیاری از دیگر برنامه های این مراسم بود.
دانشگاه فردوسی، با همکاری انجمن آثار و مفاخر کشور، در روزهای ۲۳ تا ۲۵ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۴، همزمان با بزرگداشت سالانه فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی، همایش ملی بزرگداشت فردوسی را با عنوان «بازشناسی نقش شاهنامه فردوسی در جهان معاصر» و با حضور دانشمندان، شاهنامهپژوهان، دانشجویان، هنرمندان و دوستداران شاهنامه فردوسی، از اقصی نقاط ایران، در مشهد برگزار می کند.
این همایش میکوشد ابتدا سهم شاهنامه فردوسی را در تطور فرهنگ، تمدن، آیینها و مکاتب فکری، در ایران تاریخی و معاصر تبیین کند و سپس تداوم نقش فرهنگی شاهنامه را در طول تاریخ، بر پایه متون حماسی فارسی (اعم از حماسههای ملی، تاریخی، دینی و حماسههای عامیانه) و نسبت انواع هنرها (معماری، موسیقی، نقاشی، خوشنویسی، هنرهای تجسمی، سینما و نمایش) را با جایگاه فرهنگی حماسه محل مداقه پژوهشگران قرار دهد.
ارسال نظر