«روته» از تصمیم ناگهانی ترامپ برای استقرار پنج هزار نیرو در لهستان استقبال کرد

مارک روته دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از اعلام ناگهانی دونالد ترامپ مبنی بر استقرار پنج هزار نیروی آمریکایی در لهستان به عنوان یکی از اعضای این ائتلاف نظامی به رغم تصمیمات هفته گذشته، تمجید و استقبال کرد.

مارک روته
به گزارش خبرگزاری موج

، روته دبیرکل ناتو، امروز (جمعه) از اعلام ناگهانی رئیس‌جمهوری ایالات متحده، مبنی بر استقرار پنج هزار سرباز آمریکایی در لهستان که چرخشی قابل توجه نسبت به اقدامات هفته گذشته وی بشمار می رود، تمجید کرد. سیاستمداران لهستانی نیز از این تغییر سیاست استقبال کرده و با دبیرکل ناتو همصدا شدند.

روته در جریان نشست وزرای خارجه ناتو در سوئد، در جمع خبرنگاران گفت که از این اقدام استقبال و تایید کرد که فرماندهان نظامی اکنون روی همه جزئیات این اقدام کار می کنند.

ترامپ دیروز پنجشنبه در در پلتفرم «تروث سوشال» از گسیل این تعداد نیرو به لهستان خبر داد و گفت که این تصمیم با تحسین او از کارول ناروکی رئیس جمهوری لهستان به عنوان یک شخصیت همسو با جنبش ماگا (Make America Great Again) مرتبط است.

انتشار این تصمیم پس از گفته‌های هفته گذشته پیت هگست وزیر جنگ ایالات متحده، برای توقف استقرار برنامه‌ریزی شده یک تیپ زرهی چهارهزار نفره به لهستان صورت می گیرد که منجر به غافلگیری این کشور به عنوان یکی از وفادارترین متحدان اروپایی آمریکا و از بزرگترین کشورهای ناتو در زمینه هزینه کرد دفاعی شد.

پولیتیکو همچنین خاطرنشان کرد که تصمیم ترامپ برای فرستادن این تعداد نیرو با اقدام قبلی مبنی بر خروج پنج هزار نیروی آمریکایی از آلمان و تنبیه فردریش مرتس صدراعظم این کشور به دلیل انتقاد از راهبرد واشنگتن در قبال جنگ ایران مرتبط است.

روته در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد جدیدترین تصمیم ترامپ برای استقرار نیروها، هدف بلندمدت ناتو برای «قوی‌تر شدن اروپا» را تغییر نخواهد داد، به طوری که «به تدریج و گام به گام»، متحدان اروپایی کمتر به کشور یعنی آمریکا وابسته باشند.

از سوی دیگر، مارکو روبیو وزیر امور خارجه ایالات متحده، با تائید جهت گیری جدید دولت ترامپ گفت که کاهش بیشتر نیروهای آمریکایی در دست اقدام است اما تلافی جویانه نیست و در هماهنگی با متحدان اروپایی است.

او به خبرنگاران گفت: ایالات متحده همچنان تعهدات جهانی دارد که باید در زمینه استقرار نیروهای خود به آنها عمل کند و این امر به طور مداوم ما را ملزم می‌کند که محل استقرار نیروهای خود را مورد بازبینی قرار دهیم. این یک اقدام تنبیهی نیست، بلکه در حال انجام است. این روندی است که ادامه خواهد یافت. من فکر می‌کنم به روشی بسیار مثبت و سازنده در همکاری متحدانمان.

روبیو همچنین اضافه کرد که ترامپ در نشست رهبران ناتو در ماه ژوئیه (تیرماه) در آنکارا به «ناامیدی» خود از کشورهای اروپایی خواهد پرداخت.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه