سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

خروج امارات از اوپک؛ حقیقت ماجرا چیست؟

«امارات به واسطه اقدام اخیر خود در خروج از اوپک سعی داشته تا خارج از محدودیت های تحمیلی اوپک، صادرات نفت داشته باشد و منافع اقتصادی و راهبردی خود را تامین کند.»

نفت امارات
به گزارش خبرنگار بین الملل خبرگزاری موج

، دولت امارات به تازگی در حرکتی قابل تامل خروج خود از سازمان اوپک را اعلام کرده است. موضوعی که توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. تقریبا اغلب رسانه های مطرح جهان این حرکت امارات را پوشش داده و سعی در واکاوی دلایل آن داشته اند. 

برخی به طور خاص تاکید دارند که این حرکت امارات را باید در قالب رقابت های آن با عربستان سعودی ارزیابی کرد. در این چهارچوب، اماراتی ها که معتقدند عربستان و روسیه بازیگران اصلی اوپک هستند سعی دارند خود را از قید محدودیت های این دو بازیگر به ویژه سعودی ها برهانند و دستورکارهای مطلوب خود را در حوزه صادرات نفت دنبال کنند. موضوعی که نمود عینی خود را در قالب خروج امارات از اوپک به نمایش گذاشته است. 

در عین حال، برخی نیز به این نکته اشاره دارند که امارات در سال‌های گذشته تلاش های زیادی را برای توسعه زیرساخت های استخراج و صادرات نفت خود انجام داده است. با این حال، مقررات حاکم بر اوپک و تعیین سهم برای هر کشور جهت صادرات نفت خود سبب شدن تا امارات با چالش های مختلفی در حوزه صادرات نفت خود به میزان مطلوبش رو به رو شود. این معادله نیز امارات را تحریک به خروج از اوپک کرده است. 

ورای همه این ها، در نتیجه جنگ رمضان، اقتصادهای غربی به شدت تشنه انرژی هستند. در این وضعیت، امارات با خروج از اوپک سعی داشته تا صادرات نفت خود به غرب و مخصوصا آمریکا را افزایش دهد و منافع کلانی را به جیب بزند. با این حال، مشکل تازه آن این است که با حملات اخیر صورت گرفته به بندر فجیره امارات و توسعه دامنه نظارت ایران بر تنگه هرمز و شامل شدن بنادر فجیره و خورفکان و ایجاد محاصره دریایی علیه این کشور، این طرح اماراتی ها نیز خیلی زود به بن بست خورده است. 

مجموع این مسایل یک واقعیت را فریاد می زنند و آن هم این است که جاه طلبی های امارات خیلی زود به بن بست رسیده و به نظر می رسد در ادامه راه چالش های جدی را برای آن ایجاد کند. 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه