هند با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار مذاکره می‌کند

با نزدیک شدن به زمان انقضای معافیت از تحریم‌های آمریکا، هند تایید کرد که مذاکراتش با ایران و آمریکا درباره بندر چابهار ادامه دارد، اما تحولات منطقه‌ای، به پیچیدگی موضوع افزوده است.

منطقه آزاد چابهار
به گزارش خبرگزاری موج

، راندهیر جایسوال، سخنگوی وزارت امور خارجه هند، روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفت: «این موضوع با ایران و آمریکا در حال بررسی است. بدیهی است که درگیری فعلی نیز یک عامل پیچیده است.»

دهلی‌نو در سال ۲۰۲۴، قراردادی ۱۰ ساله با سازمان بنادر و دریانوردی ایران امضا کرد و به دنبال توسعه چابهار به عنوان دروازه‌ای جایگزین برای ارسال کالا به افغانستان و آسیای مرکزی با دور زدن رقیب خود پاکستان بود. آمریکا در سال ۲۰۱۸، به هند معافیت تحریمی برای فعالیت در این بندر داد. این معافیت در سپتامبر ۲۰۲۵ لغو شد، اما پس از لابی‌گری دهلی‌نو، تا آوریل امسال به این کشور معافیت داده شد.

بلومبرگ نیوز اوایل ماه جاری به نقل از افراد آشنا با این موضوع گزارش داد که مقامات امیدوار بودند معافیت تحریمی تمدید شود، اما افزایش تنش‌ها میان آمریکا و ایران، به عاملی پیچیده تبدیل شده است.

در این گزارش آمده است که هند اکنون در حال بررسی طیف وسیعی از گزینه‌ها است. هند قصد ندارد به طور کامل از بندر خارج شود، زیرا برنامه‌هایی برای گسترش اتصال در بندر از طریق یک خط ریلی وجود دارد.

دهلی‌نو به دنبال ایجاد توازن بین روابط با واشنگتن و روابط دیرینه با ایران است. جنگ‌افروزی ترامپ علیه ایران از فوریه، لایه جدیدی از پیچیدگی را در روابط آمریکا و هند ایجاد کرده است. ترامپ دستور محاصره دریایی تنگه هرمز را داده است تا تهران را مجبور به آمدن به میز مذاکره کند. هند به شدت به تامین انرژی از طریق این تنگه وابسته است و به طور جداگانه با ایران مذاکره کرده تا اجازه عبور ایمن نفتکش‌ها از این تنگه را دریافت کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه