تحقیر، بازجویی و ترس در مسیر رفح تا غزه
یک زن فلسطینی جزئیات تکاندهندهای از بازگشت خود به غزه از مسیر گذرگاه رفح و رفتار تحقیرآمیز نظامیان اسرائیلی را روایت کرد.
، یک زن فلسطینی که از مسیر گذرگاه رفح به غزه بازگشته است، جزئیات هولناکی از آنچه در طول این مسیر بر او و همراهانش گذشته را تشریح کرد و این تجربه را مجموعهای از تحقیر، ترس و بازجوییهای خشن توصیف کرد.
صباح الرقاب با اشاره به لحظه ورود به سمت فلسطینی گذرگاه، اظهار کرد مسیر عبور آنها به معبری طولانی و محصور میان سیمهای خاردار منتهی میشد که در همان ابتدا، تمام وسایل شخصی و هدایای همراهشان به بهانه اقلام ممنوعه مصادره شد.
وی افزود: حتی اسباببازیهای کودکان و عطرها نیز از ما گرفته شد و اجازه حمل هیچکدام از وسایل داده نشد.
این زن فلسطینی ادامه داد که آنها مجبور شدند حدود پانزده دقیقه در میان سیمهای خاردار پیادهروی کنند و سپس به اتوبوسی منتقل شدند که توسط یک خودروی نظامی اسرائیلی اسکورت میشد و خودروی دیگری نیز پشت سر آن حرکت میکرد.
وی افزود: این اتوبوس ما را به ایست بازرسی متعلق به گروهی از مزدوران مسلح در منطقه کفر موراگ منتقل کرد؛ جایی که بازرسیهای تحقیرآمیز و رفتارهای خشن آغاز شد.
الرقاب با اشاره به رفتار شبهنظامیان مسلح، تصریح کرد آنها پس از بازرسی کامل، گذرنامههای مسافران را مصادره کرده و سپس آنها را به ایست بازرسی اسرائیلی در فاصلهای حدود ۳۰ متری تحویل دادند.
وی افزود: ترس و اضطراب بهویژه به دلیل سرمای شدید، همه ما را فرا گرفته بود و شرایط روحی بسیار سختی را تجربه میکردیم.
این زن فلسطینی اظهار کرد افراد مسلح بارها درباره ارتباط احتمالی او با حماس یا وجود اعضای این جنبش در میان خانوادهاش سؤال کردند.
وی افزود: پاسخ من به همه این پرسشها منفی بود و هیچ ارتباطی با این جنبش نداشتم، اما بازجوییها همچنان ادامه یافت.
الرقاب ادامه داد که در ایست بازرسی اسرائیلی، مرحلهای تازه از بازجوییهای انفرادی آغاز شد که نزدیک به دو ساعت به طول انجامید.
وی افزود: در این مدت، دستان ما بسته و چشمانمان پوشانده شده بود و این موضوع، بهویژه به دلیل نگرانی از وضعیت دخترانم، وحشت مرا دوچندان میکرد.
این زن فلسطینی گفت تمرکز اصلی بازجوییها بر ارتباط احتمالی با حماس و تماسهای تلفنی با افراد این جنبش در شهر العریش مصر بوده است.
وی افزود: یکی از افسران اسرائیلی از من پرسید چرا اصرار دارم به غزه بازگردم و تلاش کرد مرا متقاعد کند به همراه پنج دخترم به مصر بازگردم و حتی پیشنهاد فراهمکردن محل اقامت داد، اما قاطعانه این پیشنهاد را رد کردم.
الرقاب تأکید کرد با وجود تمام فشارها، تحقیرها و تهدیدها، تصمیمش برای بازگشت به غزه تغییر نکرد و این مسیر دردناک را با تمام سختیهایش پشت سر گذاشت.
ارسال نظر