رئیس‌جمهوری بلغارستان استعفا می‌کند

«رومن رادف» رئیس‌جمهور بلغارستان روز دوشنبه در یک سخنرانی اعلام کرد که از سمت خود استعفا می‌دهد؛ اقدامی که گمانه‌زنی‌های گسترده‌ای را درباره احتمال تشکیل یک حزب سیاسی جدید از سوی او برای شرکت در انتخابات پارلمانی پیش‌رو برانگیخته است.

رئیس جمهور بلغارستان
به گزارش خبرگزاری موج

​،‌ رادف که قرار بود تا ژانویه ۲۰۲۷ در این سمت عمدتا تشریفاتی باقی بماند، گفت روز سه‌شنبه استعفای خود را به دادگاه قانون اساسی ارائه خواهد کرد. در صورت تایید، «ایلیانا ایوتووا» معاون رئیس‌جمهور بلغارستان تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه نوامبر جانشین او خواهد شد.

به نوشته خبرگزاری رویترز، رادف که نسبت به پیوستن اخیر بلغارستان به منطقه یورو ابراز تردید کرده و دیدگاه‌هایی نزدیک به کرملین درباره جنگ اوکراین داشته است، نخستین‌بار در سال ۲۰۱۶ و بار دیگر در سال ۲۰۲۱ به ریاست‌جمهوری رسید. با این حال، جاه‌طلبی‌های سیاسی او در سال‌های اخیر گسترش یافته و مدت‌هاست احتمال تشکیل حزب مستقل خود را مطرح کرده است. 

بنا بر گزارش رویترز، کناره‌گیری او که تا حد زیادی قابل پیش‌بینی بود، در بحبوحه بحرانی سیاسی رخ می‌دهد که بلغارستان را به سمت هشتمین انتخابات پارلمانی در چهار سال گذشته سوق داده است. پارلمان متفرق باعث شده است که برندگان متوالی انتخابات نتوانند اکثریت لازم را به دست آورند یا ائتلاف‌های پایدار تشکیل دهند. آخرین ائتلاف نزدیک به یک سال دوام آورد اما اعتراض‌ها علیه بودجه جدید و فساد گسترده، آن را در ماه دسامبر وادار به استعفا کرد. انتظار می‌رود انتخابات جدید در ماه‌های آینده برگزار شود.

در همین حال، رادف که فرمانده پیشین نیروی هوایی است، بارها ناچار شده دولت‌های موقت منصوب کند؛ امری که به گفته تحلیلگران و دیپلمات‌های غربی، موجب افزایش نفوذ سیاسی و تقویت جاه‌طلبی‌های شخصی او شده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه