English

پاریس به‌سوی اجماع بین‌المللی درباره لبنان رفت

فرانسه از توافق با آمریکا، عربستان و لبنان برای برگزاری کنفرانسی بین‌المللی با هدف حمایت از ارتش لبنان خبر داد.

لبنان
به گزارش خبرگزاری موج

، فرانسه از حرکت به‌سوی برگزاری کنفرانسی بین‌المللی برای حمایت از ارتش لبنان خبر داد؛ ابتکاری که با هماهنگی آمریکا، عربستان سعودی و دولت لبنان طراحی شده و قرار است در فوریه ۲۰۲۶ در پاریس برگزار شود.

این ابتکار در شرایطی مطرح شده که وضعیت امنیتی جنوب لبنان همچنان در وضعیت شکننده قرار دارد و تحرکات دیپلماتیک، بیش از هر زمان دیگری بر مهار تنش و تثبیت آتش‌بس متمرکز شده است.

پاریس تأکید دارد تحولات میدانی در جنوب لبنان را به‌طور مستمر رصد می‌کند و کاهش تنش را پیش‌شرط هرگونه ثبات پایدار در این کشور می‌داند؛ نگاهی که ارتش لبنان را به‌عنوان بازیگر محوری در ساختار امنیت داخلی برجسته کرده است.

در همین چارچوب، حملات مکرر رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان محکوم شده و نشست پیش‌رو به بررسی راه‌های عملی حمایت از ارتش لبنان برای ایفای نقش گسترده‌تر در کنترل سلاح و مدیریت امنیت سرزمینی اختصاص خواهد یافت.

رویکرد اعلام‌شده فرانسه نشان می‌دهد حمایت موردنظر صرفاً به ابعاد مالی یا تجهیزاتی محدود نیست، بلکه با اهداف سیاسی و امنیتی گسترده‌تری پیوند خورده که اجرای کامل آتش‌بس را دنبال می‌کند.

پاریس در عین حال، اجرای توافق آتش‌بس را به موضوع خلع سلاح حزب‌الله مرتبط دانسته و این محور را یکی از مباحث اصلی کنفرانس آینده معرفی کرده است؛ موضوعی که همواره یکی از حساس‌ترین پرونده‌های سیاسی و امنیتی لبنان به شمار می‌رود.

در این چارچوب، احتمال بازنگری در زمان‌بندی اجرای تعهدات نیز مطرح شده و اعلام شده که در صورت نیاز به تعویق موعد نهایی خلع سلاح، این مسأله در چارچوب گفت‌وگو با طرف‌های توافق بررسی خواهد شد.

تحرک جدید فرانسه، نشان‌دهنده تلاش برای بازتعریف نقش ارتش لبنان به‌عنوان ستون اصلی نظم امنیتی کشور و هم‌زمان، ایجاد اجماع منطقه‌ای و بین‌المللی برای مدیریت یکی از پیچیده‌ترین معادلات امنیتی خاورمیانه است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه