English

واکنش پکن به تنش‌های تجاری با واشنگتن با ممنوعیت همکاری در صنعت دریایی

وزارت بازرگانی چین در ادامه تنش‌های اقتصادی با ایالات متحده پنج شرکت تابعه کشتی‌سازی «هانوا اوشن» کره جنوبی را که با آمریکا همکاری دارند تحریم کرد.

چین و آمریکا
به گزارش خبرگزاری موج

، در بحبوحه تشدید جنگ تجاری میان چین و آمریکا ، وزارت بازرگانی چین روز سه‌شنبه از اعمال تحریم علیه پنج شرکت تابعه «هانوا اوشن» کره جنوبی که به‌طور مستقیم با نهادهای آمریکایی در ارتباط هستند خبر داد. این تصمیم در شرایطی اتخاذ شده که دو کشور متقابلاً هزینه‌های بندری اضافی را برای کشتی‌های یکدیگر وضع کرده‌اند، اما پکن کشتی‌های ساخت داخل را از این محدودیت‌ها معاف کرده است.

در بیانیه رسمی وزارت بازرگانی چین اعلام شده است تمامی سازمان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی در داخل کشور از انجام هرگونه معامله، قرارداد همکاری یا فعالیت مرتبط با واحدهای شرکت «هانوا اوشن» منع می‌شوند. در این بیانیه آمده است که شرکت‌های وابسته به هانوا در آمریکا با مشارکت در فعالیت‌های تحقیقاتی تحت حمایت دولت واشنگتن، حاکمیت و منافع توسعه‌ای چین را به مخاطره انداخته‌اند.

پس از اعلام تحریم‌های جدید، سهام «هانوا اوشن» در بازار بورس سئول با افت ۵.۸ درصدی و سهام «هیوندای هِوی»، بزرگ‌ترین کشتی‌ساز جهان، با کاهش ۴.۱ درصدی بسته شد. منابع مالی رویترز گزارش داده‌اند هیوندای هِوی در حال مذاکره برای خرید کارخانه‌های کشتی‌سازی آمریکایی است تا نفوذ خود را در بازار ایالات متحده گسترش دهد.

اظهارنامه شرکت هانوا نشان می‌دهد این مجموعه یک کارخانه کشتی‌سازی در استان شرقی شاندونگ چین را اداره می‌کند که وظیفه ساخت ماژول‌های قطعات کشتی را بر عهده دارد و سپس این قطعات را برای مونتاژ نهایی به کره جنوبی ارسال می‌کند.

در سوی مقابل، دولت ترامپ امسال از برنامه‌هایی جدید برای وضع تعرفه بر کشتی‌های مرتبط با چین خبر داد تا به گفته مقام‌های آمریکایی، «وابستگی صنایع دریایی جهان به پکن» کاهش یابد و صنعت کشتی‌سازی داخلی ایالات متحده تقویت شود.

پکن هفته گذشته در واکنش به این تصمیم اعلام کرد هم‌زمان با اجرای تعرفه‌های آمریکا، تعرفه‌های بندری خود را بر کشتی‌های مرتبط با واشنگتن اعمال خواهد کرد. وزارت بازرگانی چین در بیانیه پایانی تأکید کرد: اقدامات آمریکا که صنعت دریایی، لجستیک و کشتی‌سازی چین را هدف قرار داده، نقض آشکار قوانین بین‌المللی و تخطی از اصول پایدار روابط بین‌الملل است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه