English

طرح بانک مرکزی سوریه برای حذف دو صفر از اسکناس‌ها و انتشار پول جدید

دولت سوریه قصد دارد با حذف دو صفر از واحد پول ملی و انتشار اسکناس‌های جدید، اعتماد عمومی به پوند سوریه را پس از کاهش شدید ارزش آن در پی ۱۴ سال درگیری داخلی بازگرداند.

طرح بانک مرکزی سوریه برای حذف دو صفر از اسکناس‌ها و انتشار پول جدید
به گزارش خبرگزاری موج

، بانک مرکزی سوریه از طرحی برای حذف دو صفر از پوند سوریه و انتشار اسکناس‌های جدید خبر داد؛ اقدامی که بخشی از برنامه اصلاحات مالی و پولی این کشور و با هدف تقویت ارزش پول ملی انجام می‌شود. این تصمیم پس از سقوط بی‌سابقه قدرت خرید و کاهش بیش از ۹۹ درصدی ارزش پوند از آغاز جنگ داخلی در سال ۲۰۱۱ گرفته شده است.

عبدالقادر حصریه، رئیس بانک مرکزی سوریه، اعلام کرد کمیته‌هایی متشکل از بانک‌های دولتی، خصوصی و کارشناسان بانکی تشکیل شده تا الزامات تغییرات پولی بررسی شود. به گفته او، چارچوب زمانی انتشار اسکناس‌های جدید هنوز در دست بررسی است.

پیش از آغاز درگیری‌ها، هر دلار آمریکا معادل ۵۰ پوند بود اما اکنون نرخ برابری به حدود ۱۰ هزار پوند رسیده است. سقوط ارزش پول ملی، انجام معاملات روزمره و انتقال پول را دشوار کرده و وابستگی اقتصاد به دلار را افزایش داده است.

بانک مرکزی سوریه در نیمه اوت به بانک‌های خصوصی اطلاع داده که این تغییر با هدف تسهیل مبادلات و تثبیت پول ملی انجام می‌شود. با این‌حال، مشخص نیست این اقدام نیازمند تصویب مجلس قانونگذاری خواهد بود یا خیر. انتخابات تعیین اعضای جدید مجلس قرار است در ماه سپتامبر برگزار شود.

کارشناسان هشدار داده‌اند که در شرایط دلاری‌ شدن سریع اقتصاد و زیرساخت محدود پرداخت‌های دیجیتال، اجرای این طرح ممکن است با چالش کمبود نقدینگی پوند سوری همراه شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه