کارشناسان روس:
به رسمیت شناختن طالبان، راهکاری ناگزیر برای امنیت منطقهای روسیه
یک کارشناس برجسته روسی تأکید کرد: به رسمیت شناختن طالبان توسط روسیه، اقدامی استراتژیک و غیرقابل اجتناب برای کاهش تهدیدات امنیتی در آسیای میانه بود.

، یک صاحبنظر برجسته روسی در علوم سیاسی با تحلیل تحولات اخیر، اعلام کرد: اقدام روسیه در به رسمیت شناختن حکومت طالبان به عنوان گامی اجباری و استراتژیک برای حفظ امنیت ملی و منطقهای صورت گرفت. به گزارش ایرنا، دکتر میخائیل کوماروف در مصاحبه با ایزوستیا اظهار کرد: با وجود ضعف کنترل طالبان بر تمام افغانستان و فعالیتهای گروههای تروریستی، ارتباط روسیه با کابل ابزاری برای مدیریت تهدیدات امنیتی و حفظ منافع ژئوپلیتیک در آسیای میانه است.
وی تاکید کرد: ایجاد روابط دیپلماتیک هرچند پرخطر است اما اقدام مسکو نشانه آغاز فصل جدیدی میان روسیه و طالبان نیست و عمدتاً با هدف کنترل شرایط امنیتی و جلوگیری از گسترش بیثباتی صورت گرفته است. کوماروف افزود: این انتخاب، با توجه به انزوای بینالمللی طالبان و قرار گرفتن کابل در مدار نفوذ چین، نمیتواند به معنای گشایش همکاری گسترده روسیه و افغانستان باشد.
این کارشناس روس ادامه داد: تصمیم مسکو اقدامی اصولی با پیامدهای ژئوپلیتیکی مهم است و ممکن است سایر کشورهای منطقه را نیز وارد مدار مذاکرات با طالبان کند؛ هرچند ممنوعیت این گروه در برخی کشورها مانند تاجیکستان، کانادا و ترکیه همچنان پابرجاست.
او تأکید کرد: همکاری فعلی تاکتیکی است و تغییر چشمگیری در سیاست کلان روسیه – به جز مدیریت ریسکهای امنیتی – پیشبینی نمیشود. با این حال، این تصمیم به عنوان یک پیروزی ژئوپلیتیکی برای طالبان و راهکاری برای خروج این گروه از انزوای بینالمللی تلقی میشود؛ هرچند تحریمها و چالشهای عمده داخلی دولت کابل پابرجاست.
در انتهای این گزارش آمده است که کشورهای منطقه، بهویژه تاجیکستان و ازبکستان، از منظر اختلافات مرزی، منابع آبی و نگرانیهای امنیتی به تعاملات محتاطانه با طالبان ادامه خواهند داد و هرگونه پیشرفت در روابط، وابسته به تحولات میدانی در افغانستان و تحکیم قدرت دولت جدید خواهد بود.
ارسال نظر