سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد

قطر روابط با تهران را کاهش دهد

عربستان سعودی شرط برقراری روابط با قطر را کاهش روابط این کشور با ایران اعلام کرد.

پرچم ایران و قطر

به گزارش خبرگزاری موج، «عبدالله المعلمی» نماینده دائم عربستان سعودی در سازمان ملل اعلام کرد، تجدید روابط با قطر مشروط به پاسخ مثبت این کشور به خواسته‌های چهار کشور عربی از جمله پایان حضور نظامی ترکیه و کاهش روابط قطر با ایران است.

بر اساس گزارش روزنامه «عکاظ»، المعلمی افزود، اگر قطر این شروط را بپذیرد چهار کشور عربی، قطر و ملت آن را با آغوش باز خواهند پذیرفت، کشوری که شایسته است به جایگاه طبیعی خود در میان کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس بازگردد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «آیا ممکن است قطر این شروط را بپذیرد؟» گفت: همانطور که قطر اقداماتی اتخاذ کرد که منجر به این شروط شد، می‌تواند برگردد و آن اقدامات را کنار بگذارد. به نظر من این امر شدنی است و به دست سران قطر است. عربستان سعودی و برادرانش بارها گفته‌اند که زمینه برای تفاهم با برادران قطری باز است اگر این خواسته‌ها را انجام دهند.

هفته جاری، «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» در گفت‌وگو با شبکه «الجزیره» درباره گزارش‌های حاکی از تلاش تازه کویت برای رفع بحران میان قطر و عربستان سعودی گفت: «ابتکار عملی برای حل بحران وجود دارد و فضا نسبت به آن مثبت است؛ امیدواریم که این امر به اقداماتی منتهی شود».

در تاریخ پنجم ژوئن سال ۲۰۱۷ (۱۵ خرداد ۱۳۹۶) کشورهای عربستان سعودی، بحرین، امارات و مصر روابط دیپلماتیک خود را با دوحه قطع کرده و قطر را در محاصره همه جانبه قرار دادند. این کشورها ۱۳ شرط را برای احیای دوباره روابط اعلام کرده‌اند که قطر هیچ کدام از آن‌ها را تا کنون نپذیرفته است.

تعطیلی پایگاه‌های نظامی ترکیه، کاهش روابط با ایران و تعطیلی شبکه الجزیره از اصلی‌ترین این شروط هستند.

بحران سیاسی مذکور در حالی وارد چهارمین سال خود شده است که تا کنون بارها دولت کویت و کشورهای غربی برای آشتی میان طرف‌های دخیل در این بحران اقدام کرده و نا موفق بوده‌اند.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه