رییسجمهور لهستان عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را با تاریخ ۱۲۳ ساله تجزیه لهستان مقایسه کرد
رییسجمهور لهستان در سخنانی انتقادی عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را با تاریخ ۱۲۳ ساله تجزیه لهستان مقایسه کرد.

به گزارش خبرگزاری موج به نوشته پایگاه دویچه وله، آندژی دودا، رییسجمهور لهستان به مناسبت صدمین روز استقلال کشورش عضویت در اتحادیه اروپا را با تاریخ اشغال کشورش به دست روسیه، اتریش و پادشاهی پروس مقایسه کرد. او گفت: اغلب مردم از من میپرسند چرا ما به لهستان احتیاج داریم و اتحادیه اروپا مهمتر است. اما بین سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۱۸ زمانی که لهستانیها به قدرتهای اشغالگر پاسخ دادند آنها برای ما تصمیمگیری کردند و در واقعیت ما اکنون هم به نفع دیگران کار میکنیم... آنها پولی که ما از طریق کار کردن به دست میآوریم، از ما میگیرند. رییسجمهور لهستان در سخنانی انتقادی عضویت کشورش در اتحادیه اروپا را با تاریخ ۱۲۳ ساله تجزیه لهستان مقایسه کرد.
تجزیه لهستان یا تجزیه مشترکالمنافع لهستان - لیتوانی سه مرحله تجزیه کشور لهستان بود که در نیمهٔ دوم قرن ۱۸ میلادی رخ داد و به پایان موجودیت مشترکالمنافع لهستان - لیتوانی انجامید و استقلال لهستان را به مدت ۱۲۳ سال بعد از میان برد. عاملان این تجزیه امپراتوری روسیه، پادشاهی پروس و امپراتوری هابسبورگ بودند. این سه دولت سرزمینهای لهستانی را میان خود تقسیم کردند.
طی اولین تجزیه لهستان، در عهدنامهای میان سه دولت روسیه، اتریش و پروس در تاریخ ۵ اوت ۱۷۷۲ تصمیم به تجزیه لهستان گرفته شد. دو دهه بعد، در هنگام دومین تجزیه لهستان، نیروهای روسیه و پروس وارد خاک لهستان شدند. (۲۳ ژانویه ۱۷۹۳) اتریش در دومین تجزیه لهستان شرکت نکرد. در سومین تجزیه لهستان که در ۲۴ اکتبر ۱۷۹۵ میلادی به امضا رسید، لهستان استقلال خود را به طور کامل از دست داد و حتی قیام آزادی خواهان لهستانی نیز به موفقیت نینجامید.
ما امروز کشوری مستقل و حاکمیتی ملی بر لهستان داریم
دودا که از متحدان حزب حاکم راستگرا موسوم به قانون و عدالت است که توانست اواخر ۲۰۱۵ در انتخابات پارلمانی پیروز شود، تاکید کرد: ما امروز کشوری مستقل و حاکمیتی ملی بر لهستان داریم و معتقدم که میتوانیم بهتر و بهتر زندگی کنیم. درباره این مساله با کودکانتان صحبت کنید.
لهستان از سال ۲۰۰۴ عضو اتحادیه اروپاست و از اواخر سال ۲۰۱۵ زمانی که حزب قانون و عدالت روی کار آمد بابت نقض هنجارهای دموکراتیک و نهادها مورد انتقاد شدید بروکسل قرار گرفته است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر