سرخط خبرها
  • اینفانتینو: جام قهرمانی را با ترامپ به تیم قهرمان اهدا خواهیم کرد
  • رکورد تاریخی رونالدو در جام جهانی ۲۰۲۶
  • سد کرج در آستانه سر ریز شدن
  • جملهٔ فارسی نخست‌وزیر پاکستان خطاب به پزشکیان، غم شما غم ماست
  • هشدار دادگستری تهران درباره پیامک‌های جعلی خدمات دولتی
  • بورس دوباره صعودی شد
  • اختلال گسترده در شبکه بانکی کشور
  • دانشمندان چینی پرینت سه‌بعدی‌ای اختراع کردند که فقط با نور، اشیا را در ۰.۶ ثانیه می‌سازد
  • مجله اشپیگل آلمان: ۹۲ درصد مردم اسرائیل، ایران را پیروز جنگ می‌دانند
  • کاهش ۵۰ درصدی فروش گوشی هوشمند
  • مدافع مصر ضربه مغزی شد/ غایب بزرگ مقابل ایران
  • ۸۸ درصد سد کرج پر است
  • نروژ با حفر نخستین تونل دریایی دنیا، کشتی‌های عظیم را از دل کوه عبور خواهد داد
  • فوت دختر ۱۲ ساله در یکی از پارک های آبی مشهد
  • خبرنگار: وزارت خزانه‌داری تحریم‌ها را از نفت ایران برداشت
  • نان در تهران گران شد
  • کاخ سفید: ترامپ توافقی که به نفع آمریکا نباشد امضا نمی‌کند
  • مسی به رکورد علی دایی هم رحم نکرد
  • نماینده مجلس: یکشنبه آتی، صحن مجلس، کار خود را آغاز می کند
  • سازمان هواپیمایی کشوری: پروازها در فرودگاههای تهران (مهرآباد و امام) در ۱۲ تیر ممنوع و تا ۱۶ تیر با محدودیت همراه است

این دولت آمریکا بود که اجازه داد داعش در افغانستان پا بگیرد

حامد کرزای، رئیس‌جمهور سابق افغانستان، آمریکا را متهم به همدستی و همکاری با گروه تروریستی داعش در کشورش کرد.

کرزای

به گزارش خبرگزاری موج، حامد کرزای در مصاحبه اختصاصی با شبکه الجزیره گفت: این دولت آمریکا بود که اجازه داد داعش در افغانستان پابگیرد.

او اظهار داشت: از نظر من گروه تروریستی داعش تحت یک نظارت نظامی، سیاسی و اطلاعاتی ظهور پیدا کرد. برای مدت دو سال مردم افغانستان آمدند و از رنج‌ها و نقض حقوق بشری که علیه آنها رخ داد، شکایت کردند اما هیچ کاری انجام نشد.

کرزای خاطر نشان کرد: دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا داعش را تبدیل به یک بهانه کرد تا بمب عظیم خود را در آوریل ۲۰۱۷ روی افغانستان بیندازد.اما روز بعد دیدیم که داعش منطقه بعدی را در افغانستان تصرف کرد. این به ما ثابت می‌کند که دستی در کار بوده، دستی که هیچکس دیگری به جزء آمریکا در افغانستان نمی‌تواند باشد.

اشاره حامد کرزای به اقدام آمریکا در انداختن بمب عظیم موسوم به "مادر بمب‌ها" روی منطقه "آچین" افغانستان است که گزارش شد دست‌کم ۳۶ شبه‌نظامی داعش به همراه شبکه پیچیده تونل‌های آنها را از بین برده است.

در آن زمان کرزای این حمله را به عنوان یک حمله غیرانسانی و بی‌رحمانه‌ترین سوءاستفاده از افغانستان به عنوان محل آزمایش سلاح‌های خطرناک و جدید محکوم کرد.

کرزای گفت: از تقاضای اخیر دادگاه کیفری بین‌المللی برای تحقیق درمورد جرائم جنگی در افغانستان از جمله جرائم رخ داده در زمان ریاست جمهوری او استقبال می‌کند.

وی افزود: او (فاتو بنسودا، دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی) حق این را که تحقیقات انجام دهد،‌ دارد.

کرزای اذعان کرد به اینکه در زمان دولت او نقض حقوق بشر اتفاق افتاده است.

او گفت: قطعا اقداماتی در نقض حقوق بشر از سوی نیروهای امنیتی افغان، آمریکا و کسان دیگر رخ داده است.

کرزای گفت که به هرگونه تحقیقات حتی درباره همدست بودن بالقوه خودش در این مورد کمک خواهد کرد.

او ادامه داد: من تقاضای این تحقیقات را داشته‌ام تا آنها به افغانستان بیایند و تحقیق کنند که چه اتفاقی در این کشور افتاده است.

کرزای در این مصاحبه در پاسخ به ادعاها درمورد اینکه گروه‌های حقوق بشری در زمان ریاست جمهوری به او هشدار داده بودند که نقض حقوق بشر دارد اتفاق می‌افتد گفت: این اشتباه است. آنها به من نگفته‌اند و من به آنها گفته‌ام‌. من به گروه‌های حقوق بشر غربی گفتم که چه اتفاقی دارد در افغانستان می‌افتد اما مطبوعات غربی و آنها آن را پنهان کردند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه