سرخط خبرها
  • ۵۸۰۰ مسکن استیجاری در کشور تامین شد
  • امتناع ایرلندی‌ها از دست دادن با بازیکنان اسرائیل
  • توقیف۱۴۹۱ خودرو در پایتخت از ابتدای سال/ مهلت ۳ ماهه برای ترخیص وسایل نقلیه رسوبی
  • میزان آب دریاچه ارومیه ۹ برابر سال گذشته شد
  • سردار محبی: تنگه هرمز نه تنها باز نیست بلکه شکارگاه نیروی دریایی سپاه است
  • انتخابات شورا‌ها تا ۱۵ آبان برگزار می‌شود
  • پیروزی واترپلوی ایران در مقابل کره جنوبی
  • اژه ای: تأمین کالاهای اساسی مردم جای اغماض ندارد/ پرونده‌‌های ارزی و تراستی‌ها سریع‌تر به حکم برسد
  • بازگشت ۶۰ درصد ظرفیت‌های از دست‌رفته پتروشیمی به مدار تولید
  • طلای هشتم به وزنه برداری رسید/ عالی پور رکورد مجموع جهان را شکست
  • روزانه ۳۰ میلیون لیتر سوخت از انبار نفت ری توزیع می‌شد
  • توسلی به فینال ترامپولین رسید
  • برخورد مرگبار قطار با عابر پیاده در ساری
  • خدمت سربازی بیرانوند به تعویق افتاد
  • تأمین ۲۳۰ هزار قطعه زمین روستایی در ۱۴۰۰ روستا
  • اطلاعات متوفیان در سایت پولی/ بهشت‌زهرا: کلاهبرداری است
  • سخنگوی ارتش: تعرض دوباره به ایران، پاسخ کوبنده‌تر نیروهای مسلح را در پی دارد
  • مهلت ۴۵ روزه معرفی وزرای پیشنهادی دفاع و اطلاعات تمام شده است
  • ریحانه کریمی در وزنه‌برداری تاریخ‌ساز شد

کاهش ۵.۸ درصدی مصرف گاز با مشارکت مردم/ فشار بر صنایع کمتر شد

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی از کاهش ۵.۸ درصدی مصرف گاز خانگی خبر داد و گفت: مشارکت مردم در مدیریت مصرف، بخشی از فشار تأمین گاز صنایع در فصل سرد را کاهش داده است.

ربانی
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، علی ربانی ، مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری «پویش نبض انرژی» با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف گاز در فصل سرد سال اظهار کرد: با توجه به سهم بالای گاز در سبد انرژی کشور و وابستگی بخش قابل توجهی از صنایع پتروشیمی به خوراک گازی، مدیریت مصرف در بخش خانگی می‌تواند نقش مهمی در کاهش محدودیت‌های اعمال‌شده بر صنایع داشته باشد.

وی افزود: ایران از نظر ذخایر گازی در رتبه‌های نخست جهان قرار دارد و از تولیدکنندگان بزرگ گاز به شمار می‌رود، اما رشد مصرف در بخش خانگی در فصل سرد سال موجب می‌شود بخشی از گاز قابل عرضه به صنایع با محدودیت مواجه شود.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به تجربه همکاری با شرکت ملی گاز در سال‌های گذشته گفت: از سال ۱۳۹۳ تجربه‌هایی در زمینه همکاری میان صنایع و شرکت ملی گاز برای مدیریت مصرف شکل گرفت و این مدل در سال‌های بعد توسعه پیدا کرد تا از طریق کنترل روند فزاینده مصرف خانگی، آثار محدودیت گاز بر صنایع کاهش یابد. 

ربانی ادامه داد: در چارچوب این مدل تلاش شد با شرکت‌های تولیدی و پتروشیمی به توافق‌هایی برای کاهش مصرف گاز در زمان‌های اوج مصرف برسیم، به‌گونه‌ای که کاهش مصرف الزاماً به معنای توقف چرخ تولید نباشد.

وی با اشاره به همکاری پتروشیمی زاگرس در اجرای این طرح گفت: پتروشیمی زاگرس از نخستین شرکت‌هایی بود که به این مسیر اعتماد کرد و پس از آن پتروشیمی شیراز نیز به این طرح پیوست.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: در این طرح تلاش شده با استفاده از راهکارهای ساده و عملیاتی، مصرف انرژی مدیریت شود و در عین حال تولید صنایع ادامه پیدا کند.

ربانی با اشاره به شرایط ویژه کشور و آسیب‌های واردشده به برخی واحدهای پتروشیمی در جریان جنگ اخیر اظهار کرد: با وجود مشکلات ناشی از شرایط جنگی، قطعی‌های اینترنت و سایر محدودیت‌ها، بخشی از جامعه پیام طرح‌های مدیریت مصرف را دریافت کرد و مشارکت قابل توجهی در این زمینه شکل گرفت.

وی افزود: در مجموع نزدیک به ۵۰۰ هزار مشارکت در این طرح‌ها به ثبت رسیده است و اطلاعات حاصل از این مشارکت‌ها در داشبورد مدیریتی طرح قابل مشاهده است.

ربانی با ارائه گزارشی از وضعیت داشبورد پویش گفت: بر اساس آخرین اطلاعات، ۴۳۵۸ مشترک در سامانه ثبت شده‌اند و در زمان ارائه گزارش، ۱۴ نفر به‌صورت آنلاین در سامانه حضور داشتند.

وی ادامه داد: موجودی ثبت‌شده در حساب‌های مرتبط با این طرح حدود ۴۲ میلیارد و ۴۵۲ میلیون تومان است و تاکنون درخواست‌هایی برای برداشت منابع ثبت شده که بخشی از آن به‌صورت نقدی پرداخت شده است.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به نحوه هزینه‌کرد بخشی از منابع حاصل از این طرح گفت: هدف این است که منابع تنها به پرداخت مستقیم محدود نشود و با مشارکت مردم، طرح‌های مورد علاقه آنها نیز در حوزه‌های اجتماعی و محیط‌زیستی اجرا شود.

وی افزود: بخشی از منابع برای تأمین تجهیزات و اقلام مورد نیاز در حوزه درمان و تجهیزات روان‌پزشکی اختصاص یافته و بخش دیگری نیز برای طرح‌های مرتبط با حفاظت از جنگل‌های هیرکانی، مقابله با گونه‌های مهاجم و حفظ شمشادها در نظر گرفته شده است.

ربانی گفت: همچنین بخشی از منابع برای تأمین کیف و لوازم‌التحریر و حمایت از گروه‌های نیازمند و طرح‌های اجتماعی هزینه شده است.

 

کاهش ۵.۸ درصدی مصرف گاز خانگی

وی با اشاره به نتایج اجرای طرح‌های مدیریت مصرف در سال گذشته اظهار کرد: مجموعه همکاری وزارت نفت، شرکت ملی صنایع پتروشیمی، شرکت ملی گاز، رسانه ملی، رسانه‌ها، فعالان اجتماعی و شرکت‌های مشارکت‌کننده در نهایت به کاهش ۵.۸ درصدی مصرف گاز خانگی در مقایسه با سال ۱۴۰۳ منجر شد.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: در برخی استان‌هایی که فعالیت و مشارکت بیشتری در اجرای طرح داشتند، میزان کاهش مصرف از متوسط کشوری بالاتر بود.

ربانی با اشاره به عملکرد استان‌های شمالی و تهران گفت: در مازندران کاهش مصرف حدود ۱۰.۵ درصد، در استان گیلان حدود ۸.۶ درصد و در برخی استان‌های دیگر از جمله کردستان نیز کاهش قابل توجهی ثبت شد.

وی ادامه داد: اگر اسفندماه را که با افزایش جابه‌جایی جمعیت به سمت استان‌های شمالی همراه بود از محاسبات کنار بگذاریم و تنها پنج ماه سرد سال را مورد بررسی قرار دهیم، کاهش مصرف گاز خانگی در کل کشور به حدود ۵.۵ درصد می‌رسد. این رقم در مازندران حدود ۹.۵ درصد، در گیلان ۸.۶ درصد و در کردستان ۱۲.۲ درصد بوده است.

ربانی با تأکید بر نقش استان‌های فعال در پویش نبض انرژی گفت: برای بررسی دقیق‌تر اثر این طرح، می‌توان استان‌هایی مانند تهران، گلستان، گیلان و مازندران را از آمار کل کشور جدا کرد.

وی افزود: در صورت حذف این استان‌ها از محاسبات، میزان کاهش مصرف گاز خانگی در کشور به حدود ۲.۸ درصد می‌رسد؛ به این معنا که نزدیک به سه درصد کاهش مصرف ثبت‌شده در بخش خانگی کشور به عملکرد و مشارکت این استان‌ها مربوط بوده است.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تصریح کرد: این میزان کاهش مصرف، به‌ویژه در روزهای اوج مصرف گاز که میزان مصرف روزانه کشور به ارقام بسیار بالایی می‌رسد، اهمیت قابل توجهی دارد.

ربانی با اشاره به آثار اقتصادی مدیریت مصرف انرژی اظهار کرد: کاهش مصرف در بخش خانگی تنها یک موضوع مرتبط با قبض یا مصرف خانوارها نیست، بلکه مستقیماً با امکان تأمین گاز صنایع و استمرار تولید ارتباط دارد.

وی گفت: هر میزان کاهش مصرف در زمان اوج، می‌تواند بخشی از فشار موجود بر شبکه گاز را کاهش دهد و امکان بیشتری برای استمرار تأمین انرژی صنایع به‌ویژه صنایع گازبر فراهم کند.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: استمرار این همکاری میان مردم، صنایع، رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌تواند به الگویی برای مدیریت مصرف انرژی در کشور تبدیل شود. 

ربانی با اشاره به ظرفیت ایجادشده از طریق پویش نبض انرژی گفت: این تجربه نشان داد که می‌توان بدون اتکا به منابع مستقیم دولت و صرفاً با ایجاد سازوکار مناسب، از مشارکت مردم برای مدیریت مصرف و اجرای طرح‌های اجتماعی و محیط‌زیستی استفاده کرد.

وی افزود: در این مدل، هم مردم از محل مشارکت خود در طرح منتفع می‌شوند و هم منابع ایجادشده می‌تواند در پروژه‌هایی که مورد تأیید و انتخاب آنها قرار می‌گیرد، هزینه شود.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی خاطرنشان کرد: هدف این است که این هم‌افزایی و نوآوری به یک تجربه ماندگار در حوزه مدیریت انرژی تبدیل شود و بتوان از آن در مقیاس بزرگ‌تر برای کاهش مصرف، حمایت از تولید و اجرای طرح‌های اجتماعی استفاده کرد.

ربانی در پایان با اشاره به ظرفیت‌های موجود در کشور گفت: تجربه اجرای این طرح نشان داد که مشارکت مردم، صنایع، رسانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی می‌تواند به یک فرصت مهم برای مدیریت مصرف انرژی و تبدیل صرفه‌جویی به منابع قابل استفاده در بخش‌های مختلف کشور تبدیل شود.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه