سرخط خبرها
  • لژیونر اماراتی در یک قدمی تراکتور
  • سامانه یکپارچه نسخه‌نویسی الکترونیک رونمایی شد
  • انجمن اسلامی علامه: پاسخ دانشگاه درباره کارمند آمر به معروف قانع‌کننده نیست
  • انتقاد دانشجویان به اهانت یکی از مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران به مردم
  • افت ۲.۲درصدی شاخص کل بورس در آغاز معاملات امروز
  • با کسب دو مدال طلا و دو برنز، تیم جودو نوجوانان ایران در آسیا سوم شد
  • هشدار مهم پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا به زائران عراق
  • سپاه: رادارهای دریایی و هوایی آمریکا در عمان را منهدم کردیم
  • اردن، عربستان، کویت و بحرین، اصابت موشک های پیاپی ایران را تائید کردند
  • فغانی: به آرزویم درجام جهانی نرسیدم
  • چشم دنیا به دنبال ساعت صفر ایران
  • بقایی: ملت ایران مصمم است دشمنان وحشی خود را به تلخی پشیمان کند
  • کنایه تند بیرانوند به علی دایی درباره جنگ
  • بازگشت سرمایه نیروگاه‌های خورشیدی خانگی در کمتر از ۵ سال
  • تمدید اعتبار رسید کارتخوان به‌عنوان صورتحساب الکترونیکی تا پایان سال
  • اسقاط ۶۷۰ هزار خودروی فرسوده طی ۳ سال
  • صنعت بانکرینگ مشمول پرداخت ۱۰ درصد کرایه حمل نمی‌شود
  • توزیع روزانه ۱۳۴ میلیون لیتر بنزین در تیرماه
  • صنایع همچنان قربانی نخست ناترازی انرژی
  • باخت تیم واترپلو جوانان ایران برابر ژاپن در اولین دیدار

یک مقام مسئول در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

نسخه ضدتحریم تجارت،کریدورهای جایگزین برای تداوم تجارت خارجی فعال شدند

معاون کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با اشاره به وابستگی حدود ۷۵ درصدی تجارت خارجی ایران به مسیر خلیج فارس، از فعال‌سازی کریدورهای جایگزین به‌ویژه مسیر ریلی ایران-چین خبر داد و گفت: با توسعه مسیرهای زمینی و ریلی، روند صادرات و واردات کشور با وجود محدودیت‌های اخیر همچنان در جریان است.

کریدور زمینی با چین

امیر روشن، معاون کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج با تشریح آخرین وضعیت تجارت خارجی کشور اظهار کرد: سال گذشته حدود ۱۵۵ میلیون تن صادرات و ۴۲ میلیون تن واردات ثبت شد که از این میزان، نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن کالای صادراتی از مسیر خلیج فارس جابه‌جا شده است.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد حدود ۷۰ تا ۷۵ درصد تجارت کالایی کشور از نظر حمل‌ونقل و لجستیک به خلیج فارس وابسته است و هرگونه اختلال در این مسیر، روند تجارت خارجی را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

 

 بررسی کریدورهای جایگزین پس از بروز محدودیت‌ها

روشن با اشاره به بروز محدودیت‌ها و مسائل مرتبط با مسیر خلیج فارس گفت: پس از ایجاد این شرایط، سازمان توسعه تجارت به سرعت نظام مسائل سایر مرزها و کریدورهای تجاری کشور را بررسی کرد تا ظرفیت‌های جایگزین شناسایی و فعال شوند.

وی ادامه داد: بررسی‌ها نشان داد به دلیل تمرکز تاریخی تجارت بر مسیرهای جنوبی، بسیاری از مرزهای کشور از زیرساخت‌های مناسب برخوردار نیستند و توسعه متوازن در پایانه‌های مرزی و زیرساخت‌های لجستیکی، چه در داخل کشور و چه در کشورهای همسایه، متناسب با نیازهای جدید انجام نشده است.

معاون کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت تصریح کرد: طبیعی است زیرساخت هر مرز متناسب با حجم مبادلات همان منطقه توسعه پیدا می‌کند و اکنون با تغییر شرایط، برخی از این مرزها نیازمند ارتقای فوری زیرساخت‌ها هستند.

 

راه‌اندازی مسیر ریلی ایران-چین برای صادرات کالا

روشن از بهره‌گیری از ظرفیت کریدور ریلی ایران-چین خبر داد و گفت: پیش از این از ظرفیت حمل‌ونقل ریلی میان ایران و چین استفاده چندانی نمی‌شد، اما اکنون صادرات کالا از این مسیر آغاز شده و بخشی از کالاهای صادراتی کشور از طریق خطوط ریلی به چین ارسال می‌شود.

وی توضیح داد: این مسیر از بندر خشک پیشگامان یزد آغاز می‌شود، پس از عبور از بندر خشک آپرین و مرز اینچه‌برون وارد ترکمنستان شده و سپس از مسیر آکتائو، ارومچی، خورگوس و شی‌آن به شهر ایوو در چین می‌رسد.

به گفته وی، انتخاب شهر ایوو به دلیل فاصله اندک آن با شانگهای انجام شده است تا ضمن حفظ مزیت‌های تجاری این منطقه، انتقال کالاها با سرعت و هزینه مناسب‌تری انجام شود.

 

تجارت با همسایگان ادامه دارد

معاون کسب‌وکارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت با تأکید بر اینکه تجارت با کشورهای همسایه بدون وقفه ادامه دارد، اظهار کرد: مبادلات تجاری با عراق، ترکیه و افغانستان در جریان است و در خصوص پاکستان نیز پس از برخی کندی‌های اولیه، مسائل ترانزیتی با توافقات انجام‌شده برطرف شده است.

وی افزود: طی دو تا سه هفته گذشته بخش عمده مشکلات ترانزیتی با پاکستان رفع شده و اکنون تلاش می‌شود بخشی از تجارت خارجی کشور که امکان انتقال آن از مسیر خلیج فارس و دریای عمان محدود شده است، از طریق خاک پاکستان انجام شود.

روشن در پایان تأکید کرد: سازمان توسعه تجارت با همکاری دستگاه‌های مرتبط، توسعه کریدورهای جایگزین، تقویت زیرساخت‌های مرزی و تنوع‌بخشی به مسیرهای حمل‌ونقل بین‌المللی را با هدف کاهش وابستگی تجارت خارجی کشور به یک مسیر خاص، با جدیت دنبال می‌کند.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه