English

صنایع تبدیلی تخم‌مرغ نیازمند نوسازی/ افزایش عرضه نهاده‌ها در بازارگاه

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ضعف کمی و کیفی در صنایع تبدیلی تخم‌مرغ، بر ضرورت ورود فناوری‌های نوین و توسعه هدفمند تأکید کرد.

معاون امور دام
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

،محمد ابراهیم حسن‌نژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در مراسم روز جهانی تخم‌مرغ با اشاره به وضعیت فعلی این صنعت اظهار کرد: صنایع تکمیلی و تبدیلی تخم‌مرغ در کشور از نظر کمی و کیفی در وضعیت مطلوبی قرار ندارد و نیازمند توسعه و نوسازی است.

وی افزود: در حال حاضر تولید داخلی تخم‌مرغ از لحاظ قیمت برای تامین پروتئین مردم مناسب ارزیابی می‌شود اما برای افزایش بهره‌وری و کاهش هزینه‌ها، باید از ظرفیت دانش و فناوری‌های نوین استفاده کرد.

حسن‌نژاد با بیان اینکه ورود فناوری‌های جدید می‌تواند منجر به کاهش قیمت تمام‌شده و توسعه بازارهای صادراتی شود، تصریح کرد: توسعه صنایع جنبی و همکاری‌های بین‌المللی در این بخش از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید به صورت هدفمند دنبال شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تمرکز بر مناطق دارای پتانسیل و کاهش تولید در مناطق نامناسب را از راهبردهای کلیدی برای ارتقاء رقابت‌پذیری صنعت دانست و تأکید کرد: این اقدامات نیازمند برنامه‌ریزی مستمر و دقیق است تا بتوان در مسیر توسعه اقتصادی گام‌های مؤثری برداشت.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تأمین نهاده‌های دامی پرداخت و اظهار کرد: بخشی از مشکلات اخیر در تأمین نهاده‌ها به موضوع ارز مربوط بود که با پیگیری‌های صورت‌گرفته، فرآیند خرید و تأمین کالاهای مورد نیاز در حال انجام است و میزان بارگذاری در سامانه بازارگاه رو به افزایش است.

حسن‌نژاد با بیان اینکه روند توزیع نهاده‌هایی مانند ذرت و سویا به صورت روزانه مدیریت می‌شود، گفت: قیمت نهاده‌ها در بازارگاه به‌صورت توافقی نیست، بلکه توسط فروشنده اعلام می‌شود و وجه مستقیماً از سوی خریدار به حساب فروشنده واریز می‌گردد.

وی افزود: چنانچه تولیدکنندگان با قیمت‌های بالاتر از نرخ درج‌شده مواجه شوند، می‌توانند موضوع را گزارش دهند تا از سوی دستگاه‌های نظارتی با متخلفان برخورد شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: بخشی از نهاده‌های دام و طیور مانند ذرت و سویا به‌صورت یارانه‌ای ارائه می‌شود و سایر اقلام با قیمت آزاد در سامانه بازارگاه عرضه می‌گردد. دریافت هرگونه وجه اضافی خارج از سامانه تخلف محسوب می‌شود و با متخلفان برخورد خواهد شد.

وی در پاسخ به نگرانی برخی تولیدکنندگان مبنی بر قطع سهمیه در صورت گزارش تخلفات گفت: سامانه بازارگاه به شکلی طراحی شده که امکان دریافت وجه اضافی در داخل سامانه وجود ندارد و در صورت بروز تخلف خارج از سامانه، خریداران باید اطلاعات را برای پیگیری اعلام کنند.

حسن‌نژاد با اشاره به اینکه تعداد واردکنندگان بسیار کمتر از خریداران است، همکاری تولیدکنندگان را در شناسایی تخلفات ضروری دانست و تأکید کرد: با افزایش عرضه در بازارگاه، امکان تخلف کاهش یافته و بازار به تعادل خواهد رسید.

وی درباره قیمت فعلی تخم‌مرغ در بازار نیز گفت: اعلام قیمت‌های غیررسمی موجب التهاب در بازار می‌شود. قیمت مصوب تخم‌مرغ همچنان بر اساس نرخ‌های اعلامی قبلی محاسبه می‌شود و هرگونه تغییر باید از سوی ستاد تنظیم بازار اطلاع‌رسانی شود.

معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به پرسشی درباره اعلام قیمت‌های جدید اظهار داشت: وظیفه من تولید است و قیمت‌گذاری در حیطه اختیارات ستاد تنظیم بازار است. در حال حاضر تولید در هر دو بخش مرغ گوشتی و تخم‌گذار در شرایط مطلوبی قرار دارد.

وی در پایان با اشاره به بهبود وضعیت ارزی و روند افزایشی تأمین نهاده‌ها از طریق سامانه بازارگاه گفت: انتظار می‌رود در روزهای آینده شاهد بهبود وضعیت تامین نهاده‌ها، به‌ویژه سویا، باشیم و وزارت جهاد کشاورزی به‌طور جدی با هرگونه تخلف در این زمینه برخورد خواهد کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه