سرخط خبرها
  • شناسایی ۳۰۵ متهم در پرونده بزرگ اخلال اقتصادی
  • آزادسازی ۳ میلیارد دلار دارایی ایران تا پایان هفته
  • اسکناس در دست مردم حدود ۶۰ درصد بیشتر شد
  • بحران سربازی اجباری در اسرائیل وارد مرحله جدید شد
  • پرواز تیم ملی ساعت ۱۳ (چهارشنبه) در فرودگاه مهرآباد به زمین خواهد نشست
  • انهدام ۴۷۰ باند و کشف گراس، شیشه و حشیش
  • مرکز آمار نرخ بیکاری را ۷.۵ درصد اعلام کرد
  • انتشار اولین وصیت‌نامه رهبر شهید انقلاب
  • طلا جای دلار را در خزانه بانک‌های مرکزی می‌گیرد
  • جزئیات ثبت‌نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
  • ایران یک چهارم قهرمان جام جهانی پاداش گرفت
  • تفاهم‌نامه ریلی منطقه آزاد ارس و راه‌آهن امضا شد
  • تارتار: حضور در مسابقات آسیایی حق ما بود/ منتظر رأی استیناف می‌مانیم
  • تأکید اژه‌ای بر تکریم هر چه بیشتر مراجعان به پزشکی قانونی
  • آماده‌سازی ۱۳ پارکینگ در حاشیه آزادراه تهران–کرج–قزوین برای مدیریت تردد
  • استقرار کلاه‌سبزهای ارتش در مرزها‌ی ایران
  • سایت یونانی: طارمی آماده ترک المپیاکوس
  • سرپرست وزارت دفاع:‌ بدون تردید به هرگونه نقض مفاد آتش‌بس، پاسخ خواهیم داد
  • رئیس جمهور: کشور به ‌عمل و تلاش نیاز دارد نه ادعا و شعار
  • رونمایی از نرم‌افزار جامع زائر قائد تسهیل خدمت‌رسانی به زائران مراسم تشییع رهبر شهید

رئیس سازمان فناوری‌های نوین آب‌های جوی:

بارورسازی ابرها در ایران، بارش به همسایگان منتقل نمی‌کند

رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی با رد شایعه تأثیر بارورسازی ابرها بر بارش کشورهای همسایه، توضیح داد که این عملیات در ایران با معیارهای علمی و کنترل دقیق انجام می‌شود.

بارش باران
به گزارش خبرگزاری موج

، رئیس سازمان توسعه و بهره‌برداری فناوری‌های نوین آب‌های جوی اعلام کرد که عملیات بارورسازی ابرها در ایران، به دلیل ماهیت کنترل‌شده و رعایت دقیق معیارهای علمی، منجر به بارندگی در کشورهای همسایه نمی‌شود. وی تأکید کرد که هر مرحله از این فرآیند، براساس شرایط خاص سامانه ابری مانند دما، ضخامت، محتوای آبی و سرعت و جهت حرکت، طراحی و اجرا می‌شود.

محمدمهدی جوادیان‌زاده با اشاره به نیاز کشور به منابع آبی تجدیدپذیر، گفت که ایران تنها با هدف افزایش بارش در حوضه‌های داخلی اقدام به بارورسازی می‌کند. او افزود برخی ادعاها مبنی بر انتقال بارش به خارج از مرزها فاقد مبنای علمی است و تنها در شرایط خاص مرزی با جهت باد مشخص ممکن است چنین تأثیری رخ دهد که در ایران ارزیابی و جلوگیری می‌شود.

وی با بیان پیشرفت‌های اخیر، از استفاده فناوری‌های داخلی مانند فلرهای درجاسوز، پهپادهای ساخت داخل و ژنراتورهای زمینی در پروژه‌های بارورسازی خبر داد و یادآور شد که زیرساخت‌های موجود پس از ۲۰ سال نیازمند به‌روزرسانی جدی هستند. همچنین نرم‌افزارها و سخت‌افزار یکی از رادارهای هواشناسی کشور توسط شرکت‌های داخلی ارتقا یافته و در مرحله تست نهایی قرار دارد.

جوادیان‌زاده افزود که عملیات بارورسازی در مواقع احتمال وقوع سیلاب متوقف می‌شود و هشدارهای سازمان هواشناسی در تمام مراحل اجرا لحاظ می‌گردد تا ریسک‌های محیطی به حداقل برسد. او بارورسازی را روشی اثبات‌شده و مقرون‌به‌صرفه برای استحصال آب دانست، اما تاکید کرد انتظارات باید براساس واقعیت‌های علمی شکل گیرد.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه