English

آزادگان، پیشروی ایران در بزرگ‌ترین میدان مشترک با عراق

میدان نفتی آزادگان پس از سال‌ها تأخیر، با اجرای طرح‌های حفاری و استفاده از فناوری‌های نوین، شاهد افزایش روزانه ۳۸ هزار بشکه‌ای تولید نفت شده و در مسیر دستیابی به ظرفیت یک میلیون بشکه در روز قرار دارد.

آزادگان، پیشروی ایران در بزرگ‌ترین میدان مشترک با عراق
به گزارش خبرگزاری موج

، میدان نفتی آزادگان، بزرگ‌ترین میدان مشترک نفتی ایران با عراق و دارنده ذخیره درجا حدود ۳۳ میلیارد بشکه، در سال ۱۴۰۴ با تکمیل ده‌ها حلقه چاه و افزایش ظرفیت تولید روزانه به میزان ۳۸ هزار بشکه، وارد فاز تازه‌ای از توسعه شد.

این میدان که در غرب کارون و مرز مشترک با عراق قرار دارد، ظرفیت بالقوه‌ای بیش از یک میلیون بشکه نفت در روز دارد و نقش کلیدی در افزایش سهم ایران از مخازن مشترک و تأمین پایدار منابع ارزی ایفا می‌کند.

بر اساس اعلام شرکت ملی نفت ایران، تنها در ۱۰ ماه گذشته ۱۷ حلقه چاه تکمیل و راه‌اندازی شده و در مرداد ۱۴۰۴ نیز حفاری ۱۰ حلقه چاه جدید در آزادگان جنوبی پایان یافت. این اقدامات موجب افزایش روزانه ۳۸ هزار بشکه نفت شده و پیش‌بینی می‌شود با تکمیل عملیات اسیدکاری ۶ حلقه چاه دیگر، ۱۴ هزار بشکه دیگر نیز به تولید افزوده شود.

حمیدرضا ثقفی، مدیرعامل پتروپارس، اعلام کرد بیشترین تولید روزانه مربوط به چاه‌های لایه فهلیان با میانگین ۴۸۰۰ بشکه است. وی همچنین به آغاز فرآیند تأمین ۵۰ پمپ درون‌چاهی (ESP) و استفاده حداکثری از توان داخلی برای ارتقاء ظرفیت تولید اشاره کرد.

یکی از نوآوری‌های مهم توسعه این میدان، آغاز پایلوت تزریق نانوسیال پایه آبی در بخش شمالی آزادگان است که در صورت موفقیت، در مقیاس تجاری اجرا خواهد شد. کاهش فلرینگ گاز همراه، استفاده از سامانه‌های مدیریت فشار و بهبود سامانه‌های بهره‌برداری نیز بخشی از اقدامات تکمیلی است.

تشکیل شرکت دشت آزادگان اروند با مشارکت ۸ بانک بزرگ کشور، دو شرکت داخلی و بهره‌گیری از منابع صندوق توسعه ملی، مدل سرمایه‌گذاری تازه‌ای را برای کاهش اثر تحریم‌ها و تأمین پایدار تجهیزات حیاتی فراهم کرده است.

در طرف مقابل، عراق با بهره‌گیری از همکاری شرکت‌های بین‌المللی، برداشت روزانه بیش از ۲۲۰ هزار بشکه از میدان مجنون (همتای آزادگان) را تثبیت کرده و برنامه دارد آن را به ۲۵۰ هزار بشکه برساند. دسترسی بغداد به فناوری و سرمایه، سرعت توسعه را چند برابر کرده است.

مدیران پروژه بر این باورند که با ادامه روند کنونی، بهره‌برداری کامل و تحقق ظرفیت یک میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۱۴۰۶ امکان‌پذیر است، مشروط به رفع محدودیت‌های سرمایه، دسترسی به تجهیزات پیشرفته و ثبات مدیریتی.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه