وزیر جهاد کشاورزی:
مبادلات ایران و پاکستان به ۳ میلیارد دلار میرسد
غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی، از هدفگذاری افزایش مبادلات کشاورزی ایران و پاکستان از ۱.۴ به ۳ میلیارد دلار طی دو سال آینده خبر داد و تشکیل کمیته مشترک کشاورزی را اعلام کرد.

، غلامرضا نوری در حاشیه نشست با وزیر امنیت غذایی و تحقیقات ملی پاکستان که امروز دوشنبه ۲۷ مردادماه در تهران برگزار شد، با اعلام این مطلب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ظرفیتها و آمادگی لازم برای توسعه مراودات کشاورزی وجود دارد و با توجه به مشترکات زیاد دو کشور همسایه در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی، می توانیم در فصول مختلف نیاز غذایی یکدیگر را تامین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در زمینه تحقیقات کشاورزی و مقابله با تغییرات اقلیمی و کمآبی، مشکلاتی برای دو کشور در حوزه تامین غذایی ایجاد شده است. بنابراین، توافق کردیم همکاریهای نزدیکی داشته باشیم و برای پیگیری مستمر این موضوعات و به نتیجه رساندن آن، مقرر شد کمیته کشاورزی تشکیل شود که هر شش ماه یکبار جلسات جمعبندی را برگزار کند.
وی افزود: با توجه به موقعیت ژئوپلوتیک ایران و پاکستان مقرر شد دو کشور ضمن فعالیت در حوزه امنیت غذایی به عنوان هاب امنیت غذایی در منطقه همکاری داشته باشند.
نوری در ادامه گفت: پاکستان اعلام آمادگی کرد تا بخش زیادی از ذرت مورد نیاز ایران را تامین کند و ما نیز از این موضوع استقبال کردیم.
وی افزود: در زمینه برنج نیز طرف پاکستانی علاقه داشت تا سطح تجارت افزایش یابد که ما هم به دلایل اقتصادی و دوستی دو کشور، موافق هستیم که مبادی تامین را به سمت پاکستان سوق دهیم.
نوری درباره تامین کسری گوشت مورد نیاز کشور، اظهار داشت: قرار شد حداقل ۶۰ درصد از کسری گوشت مورد نیاز کشور را با همکاری کشور پاکستان تأمین کنیم.
وی در خصوص صادرات محصولات کشاورزی، تصریح کرد: ایران میتواند صادرات محصولات کشاورزی، لبنیات، خشکبار، میوه و سبزی به پاکستان را در فصولی که تولید مازاد بر نیاز داریم، افزایش دهد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات محصولات کشاورزی ایران به پاکستان در حدود ۷۰۰ میلیون دلار است که در هدف گذاری جدید صادرات محصولات کشاورزی ایران به پاکستان به ۱.۵ میلیارد دلار خواهد رسید.
ارسال نظر