رییس سازمان فضایی ایران:
ضعف در حوزه فضایی کشورها را دچار مشکل جدی میکنند
رییس سازمان فضایی ایران گفت: اگر کشوری در حوزه مخابرات فضایی ضعیف عمل کند، در معرض تهدیدات جدی قرار خواهد گرفت.

، حسن سالاریه رییس سازمان فضایی ایران در نشست هم اندیشی نخبه های ایثارگر و شاهد در حوزه هوافضا با رئیس بنیاد شهید اظهار داشت: صنعت فضایی پس از جنگ جهانی دوم و از دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی، بهویژه در رقابت بلوک شرق و غرب، آغاز شد و امروز به یکی از راهبردیترین حوزههای فناوری تبدیل شده است.
وی افزود: بخش بالادست فضا گرچه سرمایهبر است، اما بازار بزرگی در حوزه خدمات ایجاد میکند که ارزش اقتصادی آن چندین برابر سرمایهگذاری اولیه است.
رئیس سازمان فضایی ایران با اشاره به کاربردهای متعدد ماهوارهها بیان کرد: ماهوارههای مخابراتی، سنجشی و پرتابگرا امروز در کلاسهای جرمی مختلف طراحی و بهرهبرداری میشوند و در حوزههایی چون مدیریت منابع آب، محیط زیست، کشاورزی، معدنکاوی و امنیت ملی نقش کلیدی دارند.
وی با بیان اینکه "هیچ فناوریای سرعت، دقت و اشراف اطلاعاتی صنعت فضایی را ندارد" افزود: ماهوارهها میتوانند با سرعتی حدود هفت هزار متر بر ثانیه، در کوتاهترین زمان از سراسر کشور تصویربرداری کنند، موضوعی که با ابزارهای دیگر ممکن نیست.
سالاریه به رقابت جهانی کشورها در تصاحب نقاط مداری نیز اشاره کرد و گفت: کشورهایی که صاحب ماهوارههای مخابراتی هستند، برای گرفتن جایگاههای بهتر در مدار زمین، حتی دست به شکایتهای رسمی به نهادهای بینالمللی میزنند، چراکه بازار خدمات مخابراتی از فضا بسیار سودآور است و ضریب نفوذ بالایی دارد.
وی با اشاره به جنگ اخیر و اهمیت اشراف اطلاعاتی و ارتباطات امن، تصریح کرد: اگر کشوری در حوزه مخابرات فضایی ضعیف عمل کند، در معرض تهدیدات جدی قرار خواهد گرفت. موضوع امنیت و اشراف اطلاعاتی از جمله مواردی است که هیچ جایگزینی به اندازه فضا برای آن وجود ندارد.
سالاریه با تأکید بر اینکه ایران نیز باید سهم خود را از منابع فضایی حفظ کند، افزود: همانطور که امروز به منابع نفت و گاز بهعنوان مزیت راهبردی نگاه میشود، منابع معدنی و دیگر ظرفیتهای قابل بهرهبرداری در کرات دیگر نیز در آینده اهمیت فزایندهای خواهند داشت و نباید از این رقابت عقب بمانیم.
وی تأکید کرد: سازمان فضایی ایران با حمایت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مأموریت توسعه این صنعت را برعهده دارد و تلاش میکند با همکاری نهادهای علمی و فناوری، دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان، بستر حضور فعال کشور در این حوزه را فراهم کند.
سالاریه در پایان گفت: افتخار ما این است که در دوره فعالیتمان بیشترین قراردادها را با بخش خصوصی در حوزه فضایی امضا کردهایم و همچنان در حال برگزاری مناقصات جدید برای ایجاد فضای رقابتی و مشارکت هرچه بیشتر بخش خصوصی هستیم.
ارسال نظر