رکود بازار مسکن و افزایش فایلهای فروش؛ واقعیت یا بزرگنمایی؟
نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به وضعیت کنونی بازار مسکن گفت: برخلاف برخی ادعاها، کاهش قیمت فراگیر در سطح تهران نداشتهایم و بازار همچنان در شرایط رکودی به سر میبرد.

داوود بیگینژاد، نایبرئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج اظهار کرد: در حال حاضر نمیتوان از کاهش محسوس قیمت مسکن در تهران سخن گفت؛ چراکه چنین موضوعی به صورت سراسری در سطح شهر مشاهده نمیشود. اگرچه در برخی موارد فایلهای زیر قیمت نسبت به گذشته افزایش داشتهاند، اما این موضوع عمومیت ندارد و بیشتر به افت ورود نقدینگی به بازار مربوط میشود.
وی با بیان اینکه تحرک خریداران نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است، افزود: صرف کاهش قیمت نمیتواند خریداران را برای ورود به بازار تحریک کند؛ لازم است دولت با افزایش سطح تسهیلات و توان مالی متقاضیان، امکان خرید را برای مصرفکنندگان واقعی فراهم کند.
افت ۳۰ درصدی قیمت مسکن صحت ندارد
بیگینژاد در پاسخ به برخی گزارشها مبنی بر افت ۳۰ درصدی قیمت در برخی مناطق تهران تصریح کرد: ما چنین گزارشی را تأیید نمیکنیم. بر اساس تحقیقات میدانی انجامشده، چنین افت قیمتی نه در سطح تهران و نه در دیگر کلانشهرها نظیر تبریز، مشهد، شیراز و اصفهان دیده نمیشود.
افزایش فایل فروش، ناشی از تمرکز رسانهای
وی ادامه داد: اگر در برخی مناطق افزایش تعداد فایلهای فروش مشاهده میشود، ناشی از تمرکز رسانهای است و در واقعیت تعداد فایلها نسبت به سال گذشته تغییر محسوسی نداشتهاند.
این مقام صنفی با بیان اینکه رکود فراگیر موجب کاهش تعداد قراردادهای خرید و فروش و حتی اجاره در کشور شده است، اظهار داشت: باید بپذیریم که تعداد قراردادهای فعلی به هیچ وجه با هزینههای دفاتر مشاوران املاک همخوانی ندارد. حتی در شهرهای کوچکتر مانند رامسر نیز این مسئله بهوضوح دیده میشود.
بازار اجاره نیز در رکود است
وی در خصوص اجارهبها نیز گفت: تعداد قراردادهای اجاره نیز کاهش یافته است. بسیاری از مستأجران ترجیح میدهند قراردادهای فعلی خود را تمدید کنند. این امر موجب کاهش فایلهای جدید در بازار اجاره و افت درآمد دفاتر املاک شده است.
بیگینژاد در ادامه با اشاره به تأثیر سیاستگذاری دولتها بر بازار مسکن گفت: مسکن یک حوزه بلندمدت و نیازمند برنامهریزی پایدار است. تصمیمات کوتاهمدت تأثیرگذاری لازم را ندارند، مگر اینکه دولتها به صورت متمرکز بر دو حوزه افزایش تولید و تقویت توان خرید دهکهای مختلف جامعه تمرکز کنند.
وی تأکید کرد: نیاز است سند جامع ملی مسکن تدوین شود تا دولتهای مختلف خود را موظف به پیروی از آن بدانند. در غیر این صورت، شاهد پراکندگی سیاستگذاریها و عدم تعادل در عرضه و تقاضا خواهیم بود.
بیگینژاد در پایان خاطرنشان کرد: تا زمانی که ساختوساز هدفمند افزایش نیابد و ابزارهای مالی لازم برای متقاضیان فراهم نشود، نمیتوان انتظار داشت بازار مسکن از رکود خارج شود.
ارسال نظر