English

ریزش قیمت جهانی نفت با افزایش تردیدها نسبت به چشم‌انداز تجاری واشنگتن و بروکسل

بازار نفت در معاملات سه‌شنبه آسیا تحت تأثیر دغدغه‌ها از شدت گرفتن اختلافات تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا و پیامدهای احتمالی این تنش‌ها بر تقاضا و قیمت جهانی نفت، روندی نزولی را تجربه کرد.

ریزش قیمت جهانی نفت با افزایش تردیدها نسبت به چشم‌انداز تجاری واشنگتن و بروکسل
به گزارش خبرگزاری موج

، در آخرین دور معاملات بازارهای آسیایی، قیمت نفت پس از اوج‌گیری نگرانی‌ها نسبت به تشدید تنش‌های تجاری میان ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا، و تاثیر بالقوه آن بر چشم‌انداز تقاضای جهانی سوخت، با افت روبه‌رو شد. نفت برنت با ریزش ۵۲ سنتی معادل ۰.۷۵ درصد، به ۶۸ دلار و ۶۹ سنت برای هر بشکه رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا نیز ۵۱ سنت کاهش یافت و در سطح ۶۶ دلار و ۶۹ سنت معامله شد، در حالی‌ که قرارداد سپتامبر این شاخص با ۵۴ سنت کاهش در قیمت ۶۵ دلار و ۴۱ سنت قرار گرفت.

پریانکا ساچدوا، کارشناس ارشد فیلیپ نوا معتقد است تنش میان اقتصادهای بزرگ و نگرانی نسبت به سیاست‌گذاری‌های تعرفه‌ای ایالات متحده در آستانه اول اوت، همچنان بر تمایلات سرمایه‌گذاران سایه انداخته است. او همچنین به دغدغه درباره پیامدهای دور جدید تحریم‌های ضد روسیه و رصد دقیق بازارها اشاره کرد.

در سمت عرضه، با افزایش تولید بازیگران بزرگ بازار نفت و با توجه به آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی، ریسک‌های طرف عرضه تا حد زیادی کمرنگ شده است. با این وجود، سرمایه‌گذاران جهانی نسبت به پایداری رشد اقتصادی و اثرات تصمیمات تجاری کاخ سفید تردید دارند.

کاهش ارزش دلار آمریکا نیز فشار نزولی بازار را کنترل کرده و تا حدودی از قیمت نفت خام حمایت می‌کند؛ زیرا کشورهای واردکننده، نفت را با نرخ نسبی پایین‌تری تامین می‌کنند.

تونی سایکامور، کارشناس آی‌جی مارکتس، می‌گوید اگرچه کاهش ارزش دلار نقش حمایتی دارد، اما تشدید گمانه‌زنی‌ها پیرامون جنگ تجاری میان آمریکا و اروپا، غالباً موجب عقب‌نشینی قیمت‌ها شده است. برخی دیپلمات‌های اروپایی نیز از احتمال اتخاذ اقدامات مقابله‌ای جدید علیه آمریکا خبر داده‌اند، به خصوص اگر واشنگتن تهدید به اعمال ۳۰ درصد تعرفه بر واردات اروپا را تا مهلت تعیین‌شده اجرایی کند.

از سوی دیگر با کاهش تدریجی محدودیت‌های عرضه اعضای اوپک پلاس، عرضه نفت به بازار جهانی افزایش پیدا کرده و داده‌ها نشان می‌دهد صادرات نفت خام عربستان سعودی در ماه مه، رکورد سه‌ماهه جدیدی را ثبت کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه