English

خبرگزاری موج گزارش می دهد؛

نقش «بانک کشاورزی» در تأمین امنیت غذایی و لزوم اولویت افزایش سرمایه این بانک

«بانک کشاورزی» با ارائه تسهیلات به بخش های مختلف کشاورزی و تولید غذا، جایگاه ویژه ای در حفظ و ارتقا امنیت غذایی کشور دارد. از این رو افزایش سرمایه این بانک تاثیر مستقیمی بر ثبات بازار، افزایش تولیدات کشاورزی و بالا رفتن نرخ اشتغال خواهد داشت.

نقش «بانک کشاورزی» در تأمین امنیت غذایی و لزوم اولویت افزایش سرمایه این بانک
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج

، یکی از مهمترین مسائل کشور، حفظ و پایداری امنیت غذایی است که به ویژه در شرایط بروز بحران مانند خشکسالی، جنگ و بروز تحولات سیاسی که بعضاً به تحریم های اقتصادی منجر می شود، امنیت درون زای حوزه غذا اولویت بالاتری پیدا می کند.

در این رابطه نهادهای مختلفی در کشور نقش مهمی در حفظ این امنیت دارند که «بانک کشاورزی» یکی از این نهادهاست. بنا به نظر کارشناسان حوزه اقتصادی، «بانک کشاورزی» یکی از پایه‌های اصلی تحقق اهداف برنامه هفتم توسعه و رشد ۸ درصدی بخش کشاورزی محسوب می شود. لذا تقویت سرمایه این بانک باید یکی از برنامه های اصلی هر دولتی باشد. در این خصوص محمد جلالی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس نیز به خبرنگار خبرگزاری موج گفت: من با بحث افزایش سرمایه «بانک کشاورزی» که بانک تخصصی حوزه کشاورزی کشور است، بسیار موافق هستم. البته این بدان معنا نیست که این بانک به غیرکشاورزان خدمات نمی دهد یا سرمایه سایر مردم را نمی تواند جذب کند. اما هرچه سرمایه این بانک بیشتر باشد، طبیعتاً خدمات بیشتری هم به فعالین حوزه کشاورزی و تولید محصولات غذایی ارائه خواهد کرد.

نماینده مردم محلات افزود: امسال هم مجلس به ویژه اعضای کمیسیون کشاورزی در جریان تصویب لایحه بودجه ۱۴۰۴ تلاش کردیم سرمایه این بانک افزایش یابد که این امر در راستای حفظ امنیت غذایی کشور صورت گرفت. البته ارائه تسهیلات از سوی «بانک کشاورزی» هم نباید به حوزه خاصی از فعالیتها محدود شود. هر حوزه ای به تناسب ارزش افزوده ای که ایجاد می کند، باید تسیهلات دریافت کند. برای مثال در یک شهرستان آبزی پروری توجیه اقتصادی دارد، در شهری دیگری محصولات باغی یا زراعی. بنابراین این درست نیست که اولویت پرداخت تسهیلات برای یک بخش خاصی از کشاورزی و تأمین غذا باشد.

با توجه به این نکات، می توان گفت یکی از ارکان اصلی اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که به معنای مردمی‌سازی اقتصاد و جذب سرمایه بخش خصوصی است، «بانک کشاورزی» است که با جلب اعتماد اقشار مختلف مردم قادر است کمک قابل توجهی در تحقق این هدف ارائه دهد.

پرداخت تسهیلات به کارآفرینان و افرادی که بنا به ظرفیت شهر محل زندگیشان بنا دارند کاری در روند تولید محصولات غذایی ایفا کنند، در نهایت به کاهش بیکاری و افزایش آمار اشتغال منجر می شود. ناگفته پیداست که هرچه درصد اشتغال در کشور افزایش یابد، تولید ناخالصی ملی بیشتر و مشکلات اجتماعی کمتر می گردد. بنابراین منفعت بزرگی که افزایش سرمایه «بانک کشاورزی» برای دولت به همراه دارد، کمک غیرمستقیم به جوانان در جهت خوداشتعالی و تقویت بنیه اقتصادی خانواده‌ ها است.

با توجه به این مسئله عبدالکریم هاشمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با خبرنگار موج تأکید دارد: «بانک کشاورزی» باید در اولویت افزایش سرمایه در بین سایر بانکها باشد. وی افزود: این بانک مستقیماً به بخش تولید و کشاورزی خدمات ارائه می دهد و یکی از اهرم های حمایت از تولید در سطوح مختلف خصوصاً محصولات کشاورزی، باغی و صنایع تبدیلی، اعطای تسهیلات آنهم تسهیلات مدیریت شده، کم بهره و حمایتی با مدت زمان طولانی است.

هاشمی اظهار داشت: هرچه ما بتوانیم «بانک کشاورزی» را تقویت کنیم، می توانیم انتظار بیشتری برای تأمین چرخه غذایی کشور در بخش های مختلف (دام، طیور، آبزی پروری، باغی و زراعی) داشته باشیم. به همین دلیل من تأکید دارم حمایت و کمک به افزایش ظرفیت سرمایه این بانک یکی از ضروریات امروز ماست.

وی ادامه داد: افزایش قدرت تسهیلات‌دهی «بانک کشاورزی» می‌تواند به واحدهای تولیدی در تأمین به‌موقع نهاده‌ها و سرمایه در گردش کمک کند و در نتیجه، به کاهش نوسانات بازار و ثبات در تولید منجر شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه