وزیر جهاد کشاورزی:
واردات گوشت قرمز کاهش یافته است
نوری قزلجه، وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: هدف اصلی دولت چهاردهم، حمایت همهجانبه از دامداران و تقویت زیرساختهای تولید داخلی گوشت است تا با بهرهگیری از ظرفیتهای جدید، واردات گوشت قرمز کاهش یافته و کشور به خودکفایی برسد.

، غلامرضا نوری قزلجه روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از بزرگترین و مدرنترین کشتارگاه صنعتی دام سبک و سنگین کشور در روستای قمی آباد شهرستان ری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: طراحی و بهرهبرداری از اینگونه کشتارگاهها، با هدف قطع واردات ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز در سال آینده انجام شده و زمینه مناسبی برای تقویت تولید داخلی و حمایت از دامداران کشور فراهم خواهد کرد.
وی با اشاره به اقدامات دولت برای تأمین علوفه دامداران افزود: از ماهها پیش تمهیدات لازم برای تأمین جو و سایر نهادههای مورد نیاز دامداران اندیشیده شده و هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
این مسئول از دامداران خواست تا از کشتار زودهنگام دام خودداری کنند و با رساندن دام به وزن استاندارد، به افزایش بهرهوری و تولید گوشت کمک کنند.
وی همچنین درباره وضعیت قیمت گوشت در بازار گفت: قیمت گوشت طی یک سال گذشته نسبت به سایر کالاها و با در نظر گرفتن شرایط تورمی کشور، تغییرات جزئی داشته و بازار از ثبات نسبی برخوردار بوده است.
وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر اهمیت تولید داخلی اظهار داشت: تنها حدود هفت درصد گوشت مورد نیاز کشور برای تنظیم بازار با ارز ترجیحی تأمین میشود و سیاست اصلی دولت، حمایت مؤثر از تولیدکنندگان برای اقتصادی شدن تولید و توجه به حقوق مصرفکنندگان است.
نوری قزلجه در پایان شرایط فعلی قیمتگذاری گوشت را “معمولی” برشمرد و خاطرنشان کرد: دولت چهاردهم با حمایت از دامداران، ارتقاء زیرساختهای کشتارگاهی و تأمین نهادهها، مسیر قطع وابستگی به واردات و دستیابی به خودکفایی کامل در تولید گوشت قرمز را پیگیری خواهد کرد.
کاظمی، مدیر پروژه کشتارگاه ترشیزی، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: کشتارگاه صنعتی ترشیزی با مساحتی بالغ بر ۹۲ هزار متر مربع و دو سالن بزرگ کشتار ویژه دامهای گاوی و گوسفندی، فعالیت رسمی خود را از سال ۱۳۹۷ آغاز کرده و پس از شش سال ساخت، اکنون یک سال است که به طور رسمی در مدار بهرهبرداری قرار گرفته است.
وی افزود: در مجموعه سالنهای کشتار، به همراه سردخانههایی که در کنار خطوط کشتار تعبیه شدهاند، هر طبقه هشت هزار متر مربع مساحت دارد و در مجموع ۲ طبقه، ۱۶ هزار متر مربع فضا به فرایند کشتار و نگهداری دام اختصاص یافته است. علاوه بر این، فضای پنج هزار متر مربعی به عنوان سالن انتظار برای نگهداری دامهای ورودی تا زمان استراحت و پیش از ورود به خط کشتار در نظر گرفته شده است.
کاظمی تصریح کرد: این مجموعه مجهز به سیستم فاضلاب صنعتی با فناوری بیوتیودی پیشرفته است که فاضلاب کارخانه را به شکل مطلوب تصفیه میکند. همچنین سالنهای چوبداری، سوئیت و بخش قصابان با امکانات رفاهی و اداری کامل در این کشتارگاه پیشبینی شده است.
مدیر پروژه کشتارگاه ترشیزی ادامه داد: میزان اشتغالزایی مستقیم در این مجموعه بیش از ۵۰۰ نفر است و شمار اشتغال غیرمستقیم نیز برای خانوادهها قابل توجه است که امکان افزایش در آینده وجود دارد.
وی افزود: اکنون یکی از خطوط کشتار گوسفندی به دلیل کمبود دام غیرفعال بوده اما در صورت تامین دام آماده بهرهبرداری است. کشتارگاه ترشیزی از نظر مساحت و حجم کشتار، بزرگترین کشتارگاه خاورمیانه به شمار میرود و امکان کشتار روزانه تا ۴ هزار رأس گوسفند و بیش از ۳۰۰ رأس گاو را داراست.
کاظمی یادآور شد: این مجموعه با هدف ارتقای سطح صنعت دامپروری، افزایش بهرهوری و فراهم ساختن زمینه اشتغال پایدار در منطقه طراحی و احداث شده است.
ارسال نظر