سرپرست وزارت اقتصاد عنوان کرد،
هوشمندسازی گمرکها کلید بهبود تجارت و ترانزیت در اکو
سرپرست وزارت اقتصاد ایران با تأکید بر اهمیت تسهیل فرایندهای گمرکی و توسعه زیرساختهای ترانزیتی، نقش کلیدی این منطقه در کریدورهای جهانی ترانزیت کالا را برجسته کرد و بر ضرورت بهرهگیری از فناوریهای نوین تأکید نمود.

، سید رحمتالله اکرمی، سرپرست وزارت اقتصاد ایران، در دهمین نشست شورای سران گمرکات سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، ضمن تاکید بر اهمیت ترانزیت کالا و تسهیل فرایندهای گمرکی در منطقه، به نقش راهبردی این منطقه در کریدورهای اصلی ترانزیتی جهانی اشاره کرد و افزود:منطقه تحت پوشش سازمان همکاری اقتصادی اکو به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در تقاطع کریدورهای اصلی ترانزیتی، نقش حیاتی در زنجیره تأمین جهانی ایفا میکند. این منطقه به عنوان پیوندی راهبردی میان آسیا، اروپا، خاورمیانه و آسیای مرکزی، یکی از مهمترین مسیرهای جابجایی انرژی و مسافر در سطح جهانی به شمار میرود.
اکرمی با اشاره به پیچیدگیهای روابط تجاری بینالمللی و وابستگی فزاینده به این مسیرها، گفت: ترانزیت موثر و مقرون به صرفه کالا از طریق کریدورهای اکو نه تنها دسترسی به بازارهای مهم جهانی را تسهیل میکند، بلکه به کاهش هزینهها و زمان ترخیص کالا کمک کرده و در نتیجه، بهرهوری و رقابتپذیری تجارت جهانی را افزایش میدهد.
وی تصریح کرد: گسترش تجارت میان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی میتواند بستری مناسب برای کاهش وابستگی به بازارهای بیرونی، تقویت خوداتکایی اقتصادی و ارتقای تابآوری منطقهای در برابر بحرانهای بینالمللی باشد.
سرپرست وزارت اقتصاد ایران همچنین به ضرورت توسعه زیرساختهای گمرکی و ارتقای همکاریها میان کشورهای عضو اشاره کرد و گفت: سازمان همکاری اقتصادی میتواند با هماهنگی سیاستهای تجاری و تسهیل فرایندهای مرتبط، نقش موثری در کاهش موانع تجاری و تضمین جریان روانتر کالاها در منطقه ایفا کند.
اکرمی به تحولات دیجیتال در صنعت گمرک اشاره کرد و افزود: گمرک هوشمند، با تکیه بر فناوریهایی مانند اتوماسیون، تحلیل دادههای کلان و هوش مصنوعی، افقهای نوینی برای آینده گمرکها فراهم میکند. این رویکرد با هدف افزایش شفافیت، تسریع فرایندها، کاهش هزینهها و ارتقای امنیت مرزی، نقشه راهی روشن برای آینده گمرکها ترسیم کرده است.
وی خاطر نشان کرد: توسعه و نوسازی گمرکها از جمله محورهای حیاتی برای ارتقای کارایی کریدورهای ترانزیتی و افزایش درآمدهای منطقهای در چارچوب همکاریهای سازمان است. نشست امروز میتواند نقطه عطفی در تحقق این اهداف راهبردی باشد.
سرپرست وزارت اقتصاد ایران پیشنهاداتی را به منظور تقویت همکاریهای گمرکی مطرح کرد که شامل مواردی نظیر تقویت همکاری برای افزایش امنیت و تسهیل تعرفههای منطقی، برگزاری نشستهای علمی و تخصصی برای تبادل تجربیات، توسعه زیرساختهای حملونقل و ارتباطات با رویکرد هوشمندسازی فرایندهای گمرکی و کنترل جابجایی کالاهای غیرقانونی و خطرناک بود.
اکرمی بر لزوم همکاریهای بیشتر بین کشورهای عضو برای ارتقای تبادلات فرهنگی و تقویت پیوندهای تاریخی منطقه تأکید کرد.
ارسال نظر