عربستان مصرف نفت خود را بیشتر میکند
پیشبینی میشود عربستان سعودی در تابستان امسال، به دلیل گران شدن نفت کوره، نفت خام بیشتری برای تولید برق بسوزاند.

، با سوزاندن حجم بیشتری نفت برای تولید برق در عربستان سعودی، بخشی از نگرانیها نسبت به مازاد عرضه نفت به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید به میزان حدود یک میلیون بشکه در روز در ماههای آوریل، مه و ژوئن، برطرف خواهد شد.
شرکت تحقیقاتی «وود مککنزی» انتظار دارد عربستان سعودی امسال، ۴۶۵ هزار تا ۴۷۰ هزار بشکه در روز نفت را برای تولید برق مصرف کند که ۱۰ تا ۱۵ هزار بشکه در روز بالاتر از میزان مصرف سال ۲۰۲۴ خواهد بود. چندین معاملهگر نیز گفتهاند انتظار افزایش مصرف نفت در این کشور را دارند. برآورد شرکت مشاوره «اف جی ئی»، ۴۲۳ تا ۴۲۸ هزار بشکه در روز است.
خاورمیانه معمولا در فاصله ژوئن تا اوت که تقاضای سرمایشی افزایش مییابد، نفت خام و نفت کوره حاوی گوگرد بالا (اچ اس اف او) برای تولید برق میسوزاند.
در حالیکه تحلیلگران، پیشبینی قیمت نفت خام در سال جاری را به دلیل تصمیم اوپک پلاس برای افزایش تولید و احتمال رشد عرضه، به رقم پایینتری بازبینی کردهاند، سود پالایشگاهها از تولید سوخت «اچ اس اف او» از نفت دوبی، به رکورد چهار دلار و ۴۵ سنت در هر بشکه رسیده است.
پریتی مهتا، تحلیلگر ارشد شرکت «وود مککنزی» گفت: قیمت پایینتر نفت و سود بالاتر (اچ اس اف او» باعث میشود بخشی از تقاضا از نفت کوره، به نفت خام تغییر کند.
طبق آمار اوپک، سهمیه تولید نفت عربستان سعودی در ژوئن، ۹.۳۶۷ میلیون بشکه در روز است که بالاتر از ۹.۰۳۴ میلیون بشکه در روز در آوریل است.
دیوید وچ، اقتصاددان ارشد شرکت «ورتکسا» در این باره گفت: عربستان سعودی انگیزه خوبی برای تولید نفت خام بیشتر دارد که برای صادرات نیست، بلکه برای تولید برق است.
به گفته تحلیلگران و منابع بازرگانی، قیمتهای بالا، احتمالا مصرف نفت کوره عربستان سعودی را برای تولید برق در سال جاری، محدود خواهد کرد و واردات این کشور از روسیه بعید است از رکورد سال گذشته، فراتر برود.
عربستان سعودی از سال ۲۰۲۳ که قیمت نفت روسیه کاهش یافت، حجم بیشتری از نفت کوره تخفیفدار روسیه را برای مصرف تابستانی وارد کرده است. این کشور معمولا برق را با استفاده از گاز و نفت تولید میکند و تجدیدپذیرها هم سهم اندکی دارند. با این حال، عربستان سعودی پروژههای تجدیدپذیر را راه اندازی کرده و قراردادهایی را برای توسعه شبکه گازی خود و تولید در میدان گازی جفوره امضا کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی» انتظار دارد عربستان سعودی طی پنج سال آینده، مصرف نفت را کاهش داده و از گاز بیشتری برای تولید برق مصرف کند.
ارسال نظر