English

حسن رضوی؛

دغدغه آب تهران به پروژه های تامین آب وابسته است

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای تهران گفت: در صورتی که حمایت های لازم از طرح های تأمین آب پایدار ابرشهر تهران در بلندمدت صورت نگیرد، بی شک طی ۱۰ سال آینده مقوله آب یکی از دغدغه های اصلی تهران محسوب می شود.

دغدغه آب تهران به پروژه های تامین آب وابسته است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج،  مدیر عامل آب منطقه ای تهران گفت: میزان بارندگی در سال آبی جاری (مهر ۹۷ تا ۹ تیرماه سال جاری) ۳۸۶ میلیمتر بوده که در سال قبل معادل ۲۳۹ میلیمتر که رشد ۶۱ درصدی را نشان می دهد و نسبت به متوسط ۵۰ ساله اخیر ۴۸ درصد افزایش داشته است، این در حالی است که عمده بارندگی های تهران متعلق به اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ بوده است. همچنین از بهمن ماه سال گذشته با توجه به پیش بینی های هواشناسی، تخلیه مخازن ۵ سد تهران را آغاز کردیم، این در حالی است که در سال آبی جدید ورودی آب به سدهای تهران ۱۲۰ درصد رشد داشته و رقم ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب را تجربه کرده است؛ میزان ورودی آب به سدهای تهران در سال گذشته آبی یک میلیارد و ۴۲ میلیون متر مکعب بوده است.

حسن رضوی با اعلام اینکه ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب را به منظور شُرب در اختیار شهر تهران قرار داده ایم، افزود:در صورتی که حمایت های لازم از طرح های تأمین آب پایدار ابرشهر تهران در بلندمدت صورت نگیرد، بی شک طی ۱۰ سال آینده مقوله آب یکی از دغدغه های اصلی تهران محسوب می شود.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران با بیان اینکه هر چه با دفتر محمدرضا عارف، رئیس مجمع نمایندگان تهران تماس می گیریم تا توضیحات لازم به منظور پیگیری و اجرای طرح ها و پروژه های تأمین آب ابرشهر تهران را در میان گذاشته و اهمیت آن را شرح دهیم، پاسخی دریافت نمی کنیم و تنها مطرح می کنند که منتظر باشید، تصریح کرد: نمایندگان تهران به مقوله آب اهمیت چندانی نمی دهند و به نظر می رسد مقولات دیگر از جمله نفت برای آنها اهمیت بیشتری دارد. باید توجه داشت اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های لازم الاجرای تهران حدود ۶ هزار میلیارد تومان است که باید طی ۵ سال دریافت شود.

وی با اشاره به اینکه ۵۱ درصد سدهای استان تهران تخصیص آب بیشتری به بخش کشاورزی داشته اند، گفت: حدود یک میلیارد و ۲۱۸ میلیون متر مکعب آب در استان تهران ذخیره سدهاست که البته به این میزان باید ۲۰ میلیون متر مکعب حجم ذخیره سد نمرود را نیز اضافه کنیم.

او با بیان بر اینکه سیاست نخست شرکت آب منطقه ای تهران مدیریت مصرف است، تصریح کرد: در همین راستا تنها یک درصد افزایش تخصیص آب در حوزه شرب داشته ایم. البته ۵۷۱ میلیون متر مکعب آب را امسال به منظور کنترل سیلاب تخلیه کرده ایم، این در حالی است که این رقم سال گذشته حدود ۱۰ میلیون متر مکعب بوده است. سدهای تهران را در شرایط سرریز قرار داده ایم و تقریباً می توان گفت ورودی و خروجی سدها حدوداً برابر است.

رضوی با تأکید بر اینکه انتقال آب رودخانه کرج به تصفیه خانه ششم تهران به هیچ عنوان موجب خشکسالی منطقه یا رودخانه کرج نخواهد شد، تصریح کرد: اولویت ما در طراحی پروژه های مختلف تأمین آب مسائل زیست محیطی، حق آبه و اجتماعی است و قطعاً به همگی آنها در کنار وظیفه آب حاکمیتی اهمیت ویژه می‌دهیم.

به گفته این مقام مسئول، هرچند که وضعیت مخازن آبی کشور مطلوب باشد اما مشکلات ومحدودیت های بسیار در انتقال آب داریم. به نحوی که یک خط انتقال آب از کرج به تهران وجود دارد که ۵۵ سال عمر آن است که این تک خط می تواند یک تهدید جدی پدافندی محسوب شود.

مدیرعامل آب منطقه ای تهران با اشاره به اینکه میزان مصرف آب شهر تهران یک میلیارد و ۵۰ میلیون متر مکعب در سال است که ۷۰ درصد آن از طریق سدها و ۳۰ درصد از طریق منابع زیرزمینی تأمین می شود، اظهار داشت: میزان مصرف آب استان تهران یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال است. این در حالی است که واحد یک نیروگاه سد امیرکبیر پس از گذشت ۵۱ سال به اورهال رفته و تعمیرات لازم برای آن انجام شده است.

به گفته این مقام مسئول هزینه آب خام در تهران در حال حاضر حدود ۵۰ تومان است که درصورت ابلاغ این رقم به ۵۶ تومان می رسد. البته هزینه تمام شده واقعی آب خام تهران حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ تومان است.

وی با اعلام اینکه بیلان همه دشت های تهران منفی است، تصریح کرد: دشت ورامین و شهریار فرونشست شدیدتری را نسبت به سایر دشت ها تجربه کردند. تا حدی که فرونشست دشت ورامین منطقه ۱۷، ۱۸ و ۱۹ تهران را در بر گرفته که این فرونشست مخاطراتی را برای تأسیسات برق، مترو و غیره این مناطق در پی خواهد داشت. البته در منطقه ۲۲ تهران نیز مشکلاتی در زمینه تأمین آب داریم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه