سرخط خبرها
  • تداوم خدمت‌رسانی شبانه‌روزی کادر درمان به زائران اربعین
  • کالابرگ ۱ میلیونی در نبرد با تورم سه‌رقمی
  • پرونده دانشجویان متخلف به وقت اضافه رسید
  • شهادت پلیس اهل سنت بلوچ در ایرانشهر
  • مهار کامل حریق در ارتفاعات جنگل قرق گرگان
  • کنایه رامین رضاییان به مدیران استقلال/ به جای رسانه‌ای کردن، مذاکره می‌کردید
  • ۸۰۰ سورتی پرواز اربعینی/ نجف مقصد ۹۸ هزار زائر از فرودگاه امام (ره) بود
  • بازار مسکن تهران در فاز انتظار/ خریداران عقب نشستند، فروشندگان منعطف‌تر شدند
  • ترافیک روان در مرزهای اربعینی و محورهای شمالی
  • تبریک مدیرکل موسیقی وزارت فرهنگ برای عضویت ۲ هنرمند ایرانی در آکادمی گرمی
  • نماینده مجلس: افزایش حقوق کارمندان با عادی شدن شرایط پیگیری می‌شود
  • تغییرات در فدراسیون نابینایان آغاز شد
  • ماجرای بلیت ۲۱ میلیونی تهران-اصفهان
  • شبکه برق ایران: با موفقیت از اوج مصرف تابستان عبور کردیم
  • بارش‌های رگباری، رعدوبرق و باد شدید در ۸ استان؛ تشدید گرما در تهران
  • کارت امید مادر برای ۴ ماه اول سال شارژ شد
  • حادثه شهرک صنعتی شمس‌آباد تاکنون ۱۸ مصدوم داشته است
  • خدمات شبانه‌روزی هلال‌احمر در عمود
  • طلا در مسیر افزایش قیمت
  • آغاز ساماندهی نیروهای شرکتی از همین ماه

کاهش ۵۰ دردصی ذخیره سد سفیدرود/۶۳درصدشالیزارهای گیلان شخم اولیه شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با بیان اینکه ذخیره سد سفیدرود امسال نسبت به سال قبل در این زمان که دشوارترین سال آبی را در این حوضه داشتیم،باز هم کاهش دارد، گفت: ذخیره کنونی این سد نسبت به دوره بلند مدت ۲۰ ساله بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

ذخیره سد سفیدرود بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت

به گزارش خبرگزاری موج گیلان، وحید خرمی، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان، عصر امروز در جلسه شورای مدیریت حفاظت آب استان افزود: در حال حاضر ذخیره سد سفیدرود ۴۹۳ میلیون متر مکعب است که این میزان در سال گذشته ۶۱۶ میلیون متر مکعب و در سال قبل از آن یک میلیارد و ۸۰ میلیون متر مکعب و سد سرریز شده بود.

وی با بیان اینکه به طور معمول هرساله سیلاب هایی را از اسفندماه تا خردادماه در استان داشتیم، اظهار کرد: در سال جاری چنین سیلاب های نداشتیم و به نظر می رسد با توجه به وضعیت بارش ها امسال دشوارترین سالی است که تجربه می کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان با اشاره به تجربه موفق مدیریت آب استان ابراز امیدواری کرد که همچون سال گذشته با همکاری دستگاه ها و کشاورزان سال زراعی خوبی را پشت سر بگذرانیم.

 

۶۳درصدشالیزارهای گیلان شخم اولیه شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان هم در این جلسه گفت: براساس آخرین آمار ۶۳ درصد شالیزارهای استان شخم اولیه شده اند که ۳۵ درصد مربوط به شخم داخل شبکه ( اراضی تحت پوشش سد سفیدرود) است.

صالح محمدی با اشاره به تدوین تقویم زراعی امسال برای کشت برنج افزود: سال گذشته ۷۵ درصد کشاورزی استان منطبق با تقویم زراعی بود و مناطقی که با مشکل مواجه می‌شد به دلیل عدم توجه به تقویم کاشت بود.

وی با بیان اینکه تقویم زراعی استان براساس پژوهش ها و در نظر گرفتن شرایط و منابع تدوین شده است، زمان مناسب برای احداث خزانه برنج را هفدهم فروردین ماه تا هشتم اردیبهشت ماه عنوان و بیان کرد: زمان مناسب برای نشاءکاری از۱۵تا ۳۱ اردیبهشت ماه در نظر گرفته شده است.

محمدی از توزیع یک‌هزار و ۷۵۰ تن انواع بذرهای اصلاح شده ( متمرکز با بذرهاشمی) خبر داد و گفت: سوخت ۹ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور تامین شده و ۹ هزار نشاءکار بیش از ۱۸۵ هزار هکتار زمین را مکانیزه کشت می کنند.

وی با بیان اینکه سال گذشته از روش جدیدی برای انتقال آب بهره گرفتیم ، گفت: پارسال برای نخستین بار در استان در وسعت بیش از ۶۰ هکتار دوبار نشاء انجام و برنج تولید شد.

گفتنی است؛ سد سفیدرود بزرگ‌ترین سد مخزنی گیلان است که آب مورد نیاز ۱۷۲ هزار هکتار از مجموع ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای استان را تامین می‌کند.

این سد بر روی رودخانه سفیدرود و در پایین دست محل تلاقی ۲ رودخانه قزل اوزن و شاهرود در ۷۵ کیلومتری جنوب شهر رشت و در مجاورت شهر منجیل احداث شده است.

بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در استان بیش از سه میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب در بخش ها و مصارف مختلف می باشد که معادل ۹۲ درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه