English

هادی ساربان:

مجموع تغییرات محیطی و جوی در خراسان رضوی، وضعیت پسته کاران را با مشکل مواجه کرده است

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات بیان کرد: تغییرات اقلیمی در سال زراعی جاری خسارات سنگین روی دست پسته‌کاران شهرستان مه ولات از نظر حجم تولید محصول گذاشته است.

مجموع تغییرات محیطی و جوی در خراسان رضوی، وضعیت پسته کاران را با مشکل مواجه کرده است

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، هادی ساربان مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات اعلام کرد: افزایش دمای هوا، تغییر حجم بارش، شدت یافتن خشکسالی در مناطق بیابانی و تغییر در سطح منابع آب سطحی و زیرزمینی از عوامل شناخته شده ناشی از تغییر اقلیم در شهرستان مه‌ولات است.

هادی ساربان در ادامه افزود: مجموع این تغییرات محیطی و جوی وضعیتی را ایجاد کرده که در آن گرده‌افشانی درختان پسته با مشکل مواجه شده است.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات ادامه داد: تغییرات اقلیمی در سال زراعی جاری خسارات سنگین روی دست پسته‌کاران این شهرستان از نظر حجم تولید محصول گذاشته است.

وی گفت: این وضعیت اقلیمی، درختان باغ‌های پسته را از دمای پایین و سرمای لازم و کافی زمستانی به ویژه برای برخی ارقام کشت شده در مه‌ولات از قبیل اکبری و بادامی محروم کرده و موجب ریزش جوانه‌های گل و تأخیر در گلدهی آنها شده است.

ساربان همچنین گفت: ارقام پسته محصول مه‌ولات سفید، اکبری، کله قوچی، فندقی و بادامی می باشد و با این وجود اقداماتی برای مقابله با این وضعیت صورت گرفته که استفاده از روغن ولک در زمان مناسب از جمله آنها است که موجب شده از میزان خسارت به محصول باغ‌های پسته در مه‌ولات کاسته شود.

وی اظهار کرد: روغن ولک نیز نوعی حشره‌کش است که در عملیات سمپاشی زمستانه برای مهار انواع آفات حشرات همچون کنه، شته و پسیل پسته بکار گرفته می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات افزود: تلقیح نامناسب و کاهش تعداد دانه در خوشه طی زمان گلدهی، یکی از خسارتهایی است که تحت تأثیر افزایش دمای هوا در زمان گرده‌افشانی وارد می‌شود.

وی ادامه داد: پنجم فروردین امسال دمای هوا در مه‌ولات به ۳۵ درجه سلسیوس رسید و با توجه به اینکه امسال گلدهی زودتر از سنوات قبل اتفاق افتاد، افزایش دمای هوا و تداوم آن، باعث خسارت به گل‌های درختان پسته و تلقیح نامناسب شد.

ساربان گفت: وزش تندبادهای همراه با گرد و خاک در زمان گرده افشانی موجب تعرق شدید و خشک شدن مادگی و کاهش قدرت باروری دانه‌های گرده شده و در مجموع گرده افشانی گیاهان را مختل و موجب خشکی خوشه‌ها شده است.

وی افزود: کاهش رطوبت نسبی هوا در زمان گرده‌افشانی باعث آسیب به اجزای گل و تلقیح نامناسب گل‌ها می‌شود، در برخی از مناطق شهرستان جوانه‌های گل به مرحله شکوفایی رسیده ولی قبل از تشکیل میوه ریزش کردند که علت آن افزایش دمای هوا و کاهش رطوبت نسبی بود.

مدیر جهاد کشاورزی مه‌ولات ادامه داد: افزایش آفت پسیل پسته امسال در مقایسه با دو سال پیش، از دیگر مشکلات پسته‌کاران در این شهرستان است.

وی گفت: به دلیل دمای مناسب هوا برای رشد آفت، ابتدای بهار زمینه رشد و تکمیل سریع چرخه زندگی آفت پسیل پسته فراهم شد که روش‌های غیر شیمیایی همچون یخ آب زمستانه، جمع آوری بقایای گیاهی اطراف درختان، استفاده از صابون‌های سمپاشی و در صورت عدم جواب دهی استفاده از سموم تخصصی برای مقابله با پسیل در این شهرستان به کار گرفته شد.

ساربان در خاتمه خاطر نشان کرد: وضعیت جوی نامناسب فروردین ماه سال جاری و بارش تگرگ مشکلاتی برای پسته کاران خراسان رضوی ایجاد کرده که برای جلوگیری از خسارت تگرگ در این شهرستان ۱۰ سامانه ضد تگرگ که نیاز ۱۰۰ هکتار از باغات این شهرستان را تأمین می‌کند نصب شده، اما با توجه به ۲۸ هزار هکتار سطح زیر کشت باغات این شهرستان افزایش سامانه ضد تگرگ نیاز کشاورزان این شهرستان است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه