English

ابعاد اجتماعی در اجرای طرح ها نباید مغفول بماند/از نظرات سمن ها همراه با ارائه راهکارهای عملی استقبال می کنیم

استاندار گیلان با بیان اینکه هیچ پروژه ای در گیلان شروع نمی شود مگر اینکه ابعاد اجتماعی آن مورد توجه قرار گیرد، توجه به نیازهای عمومی جامعه و بهره گیری از هم افزایی جمعی را اصلی مهم در مدیریت استان خواند.

ابعاد اجتماعی در اجرای طرح ها نباید مغفول بماند/از نظرات سمن ها همراه با ارائه راهکارهای عملی استقبال می کنیم

به گزارش خبرگزاری موج از گیلان شامگاه گذشته، نشست هم اندیشی با جمعی از فعالان محیط زیستی به ریاست دکتر مصطفی سالاری برگزار شد.

در این نشست استاندار گیلان بر ضرورت تامین آب شرب روستایی، توسعه آبزی پروری و رونق گردشگری به عنوان برنامه های محوری گیلان تاکید کرد و گفت: توجه به عناصر بومی علاوه بر حفظ منابع طبیعی و صیانت از محیط زیست موجب فراهم شدن بسترهای توسعه محور در استان می شود.

وی با بیان اینکه هیچ پروژه ای در گیلان شروع نمی شود مگر اینکه ابعاد اجتماعی آن مورد بررسی قرار گیرد، توجه به نیازهای عمومی جامعه و بهره گیری از هم افزایی جمعی را اصلی مهم در مدیریت استان خواند و گفت: تشکل های مردم نهاد به عنوان یکی از مهمترین ارکان تاثیرگذار جامعه باید نسبت به اتفاقات جامعه توجه کنند و از پیگیری ها و ارایه راهکارهای عملی آنان استقبال می کنیم.

سالاری به مباحث مطرح در بحث احداث سد لاسک اشاره کرد و افزود: با نگاه تامین منافع و تامین مصالح عمومی پیگیر مسائل مرتبط با  سد لاسک هستیم.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: ابعاد اجتماعی این طرح نباید مغفول بماند لذا در سایه تعامل با ساکنان روستاهای همجوار و ذینفعان محلی سد لاسک به دنبال تعیین تکلیف و تضمین قطعی برای اجرای صحیح آن هستیم.

وی رفع مشکل کم آبی در گیلان را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: در استانی که متوسط بارندگی آن800 تا1200میلی متر است باید مدیریت بهینه در تامین، مصرف و انتقال ارائه داد تا بحرانی اراضی کشاورزی را تهدید نکند.

سالاری با بیان اینکه قبل از ساخت و بهره برداری از سد منجیل مهمترین منابع تامین آب آب بندان ها بوده است، خاطرنشان کرد: لایروبی آبندان ها از جمله روش هایی است که میزان بحران کم آبی را کاسته و رونق چشمگیری در کشت و زراعت را به همراه می آورد.

سالاری با بیان اینکه در جریان اجرای عملیات لایروبی به صورت مکانیزه حدود290 میلیون مکعب به حجم ذخیره سازی آب اضافه می شود اظهار داشت:رودخانه و چشمه ها هم از منابع اصلی آبی استان به شمار می آیند باید مدیریتی اصولی داشته باشند.

استاندار گیلان  احیاء و لایروبی آب بندان ها را علاوه بر افزایش ذخیره سازی منابع آبی، فرصتی برای توسعه فعالیت های اقتصادی و گردشگری استان برشمرد و افزود :  پرورش پرندگان ، آبزی پروری ، فعالیت های گردشگری از جمله طرح هایی به شمار می رود که می توان علاوه بر ذخیره سازی منابع آبی در آب بندان ها اجرا کرد  .

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه صیانت از منابع طبیعی از ارکان توسعه گردشگری است، توسعه این صنعت را گامی بزرگ در حفظ محیط زیست و ایجاد اشتغال پایدار با تکیه بر توان طبیعی دانست.

استاندار گیلان آموزش بومیان مناطق مستعد توسعه گردشگری را یک ضرورت خواند و گفت: به منظور توسعه بومگردی با هدف حفظ منابع طبیعی می توان نسبت به واگذاری مشروط اراضی جنگلی و طبیعی به بخش خصوصی اقدام کرد و با انجام فعالیت هایی همچون پلاک کوبی و عکسبرداری شناسنامه ای برای درختان و تحویل آن به مجری طرح بومگردی نسبت به حفاظت از منابع طبیعی گام برداشت.

سالاری افزود: دولت به تنهایی نمی تواند از محیط زیست و منابع طبیعی حفاظت کند و این امر باهمراهی و مشارکت مردم محقق می شود.

وی بر لزوم اجرای اقدامات بازدارنده برای ساخت بی رویه و بدون برنامه ویلا در مناطق مختلف گیلان تاکید کرد و اجرای طرح بومگردی را جایگزینی مناسب برای آن و نیز عاملی برای جذب بیشتر گردشگران خواند.

سالاری در پایان انجام فعالیت های متعدد با رویکرد اشتغال بومی را نیز مورد بحث قرار داد و گفت: باید روند توسعه جوامع محلی را با نگاهی فزاینده و تعامل با جامعه میزبان محلی دنبال کرد.

در ابتدای این جلسه فعالین محیط زیستی حاضر به بیان نظرات و مطالب خود پرداختند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه