English

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:

۲۸ میلیون بیمار دیابتی در کشور زنگ خطری برای تغییر در سبک زندگی است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت:در سطح کشور حدود ۱۰ میلیون نفر به دیابت مبتلا و ۵ میلیون نفر نیز دیابت تشخیص داده نشده و حدود ۱۳ میلیون نفر نیز در مرحله پیش دیابت هستند و سالانه بیش از ۸۷ میلیارد دلار صرف بیماران دیابتی می‌شود که زنگ خطری برای تغییر سبک زندگی است.

معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل

، سعید صادقیه اهری، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در حوزه بهداشت و درمان شامل ما با طیف گسترده‌ای از خدمات را داریم و در این حوزه همراهی رسانه به‌عنوان پل ارتباطی میان سیاست‌گذاران و سایر بخش‌ها برای ایجاد ارتباط موثرتر با مردم ضروری است.

وی افزود: معاونت بهداشت با ۲۷ هزار نیرو در ۱۱ شهرستان استان با ۶۹۰ پایگاه، مرکز و خانه بهداشت برای جمعیتی بالغ بر ۱ میلیون و ۳۸۰ هزار نفر خدمات ارائه می کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از انتخاب شهرستان مشگین شهر به عنوان پایلوت طرح پزشک خانواده خبر داد و گفت: ماهانه بیش از ۱۸۳ میلیارد تومان از بیمه سلامت برای بیماران هزینه می‌شود که در صورت اجرایی شدن طرح پزشک خانواده، بسیاری از هزینه‌های غیرضروری کاهش قابل توجهی خواهد داشت.

صادقیه اهری با بیماری‌های قلبی عروقی عامل اول مرگ‌ و‌میرها است تصریح کرد: بیماری های قلبی عروقی با ۴۲/۷۷ درصد، نئوپلاسم‌ها با ۱۸/۷۷ درصد، حوادث و سوانح با ۹/۰۶ و غدد، تغذیه و‌ متابولیسم ۶/۳۸ در چهار ردیف اول علل مرگ و میر در سال ۱۴۰۳ هستند و بر اساس  نتایج هفتمین پیمایش بیماری‌های غیر واگیر فشار خون، دیابت، اختلال چربی، اضافه وزن و چاقی و دخانیات جزو عوامل اصلی و خطرزا شناخته شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: در سطح کشور حدود ۱۰ میلیون نفر به دیابت مبتلا و ۵ میلیون نفر نیز دیابت تشخیص داده نشده و حدود ۱۳ میلیون نفر نیز در مرحله پیش دیابت هستند و سالانه بیش از ۸۷ میلیارد دلار صرف بیماران دیابتی می‌شود.

صادقیه اهری با تاکید بر تمرکز روی تغییر سبک زندگی افزود: تغییر سبک زندگی، ۱۵۰ دقیقه  پیاده روی در هفته، استفاده از رژیم غذایی سالم و نان کامل(سبوس.دار) می‌تواند تا ۴۲ درصد این بیماری را کاهش دهد.

وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه ۵ درصد سهم بیمه‌ها باید صرف پیشگیری از بیماری شود از ضرورت اجرایی شدن این موضوع در راستای  آگاه سازی جامعه سخن گفت.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل همچنین به نقش موثر همکاری بین بخشی برای ارتقای سلامت جامعه اشاره کرد و گفت: اردبیل می تواند به اکوسیتی(شهری سازگار با محیط زیست) تبدیل شود و در این راستا برنامه‌ریزی و هدف گذاری مخصوصا در حوزه حمل و نقل شهری با استفاده از سامانه‌های هوشمند اجاره دوچرخه ضروری به نظر می رسد.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته ۱۲ درصد مرگ‌و‌میرها بر آثر آلوگی هوا رخ داده ادامه داد: سهم اصلی آلودگی هوا با ۷۵ درصد مربوط به خودروها و تنها در شهر اردبیل همزمان ۲۵۰ هزار خودرو روشن است در حالی که ظرفیت خیابان‌های این شهری چیزی معادل ۶۰ هزار خودرو را دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه