فرزند زنده یاد پروفسور حسین محمدزاده صدیق در گفت و گو با خبرگزاری موج مطرح کرد؛
اهدای بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی به اردبیل
فرزند زنده یاد پروفسور حسین محمدزاده صدیق از اهدای کتابخانهای متشکل از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی در حوزه ادبیات، دین، فلسفه، الهیات، ارتباطات، ایرانشناسی، آذربایجانپژوهی و زبانشناسی به استان اردبیل خبر داد و خواستار راهاندازی بنیاد و مرکز پژوهشی رسمی به نام پدرش در این شهر شد.

ائلدار محمدزاده صدیق در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری موج اردبیل اظهار کرد: پدرم در طول بیش از شش دهه تلاش علمی، مجموعهای بیش از ۲۰ هزار جلد کتاب تخصصی در زمینه های متنوع ادبیات، دین و الهیات، فلسفه، ارتباطات، آذربایجانپژوهی، زبانشناسی گردآوری کرده که نیمی از آنها به زبان فارسی و نیمی دیگر به زبانهایی از جمله ترکی آذربایجانی، استانبولی، ازبکی، ترکمنی و زبانهای عربی، انگلیسی، روسی و غیره است.
وی افزود: این مجموعه منحصر بهفرد، که حاصل عمر علمی پروفسور حسین محمدزاده صدیق از سن ۱۶ سالگی تا پایان حیات ایشان است، نهتنها برای مردم آذربایجان بلکه برای تمامی محققان و علاقهمندان در ایران و منطقه دارای ارزش علمی فراوان است و میتواند به عنوان یک کتابخانه مرجع زبانشناسی و آذربایجان پژوهی مورد استفاده قرار گیرد؛ کتابخانهای که حتی در کشورهای همسایه مانند جمهوری آذربایجان و ترکیه نیز مشابه آن وجود ندارد.
به گفته محمدزاده صدیق، این کتابخانه علاوه بر آثار تألیفی ارزشمند پدرش – شامل ۳۵۰ عنوان کتاب – شامل نسخههایی از متون کلاسیک ترکی مانند «دیوان اشعار فضولی» و «دهده قورقود» نیز هست که برخی از آنها برای نخستین بار در ایران توسط پدرش کشف، تصحیح و ترجمه شدهاند.
وی با اشاره به اهدای این دوجلد کتاب به کتابخانه مرکزی اردبیل، ادامه داد: در دیداری که امروز با مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل داشتیم، دغدغه خانواده برای حفظ و بهرهبرداری عمومی از این گنجینه فرهنگی مطرح شد و پیشنهاد تأسیس بنیاد دکتر صدیق و راهاندازی کتابخانهای رسمی با هیأت مدیره مستقل ارائه گردید. هدف این است که این مجموعه به شکلی شایسته و رسمی، به نام ایشان ثبت و در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
ائلدار صدیق با بیان اینکه «امانتدار این مجموعه هستم»، تأکید کرد: این کتابها متعلق به مردم هستند و باید با حمایت مسئولان، در اختیار عموم قرار گیرند و ما امیدواریم که این مرکز تا هفته اردبیل در مرداد ماه بهصورت رسمی راهاندازی شود و بخشی از کتابها نیز برای شروع، منتقل گردند.
وی همچنین از برنامهریزی برای ایجاد نسخه دیجیتال کتابخانه خبر داد و گفت: در آینده نزدیک، با تشکیل هیأت مدیره و اخذ مجوزهای لازم، کتابخانه الکترونیکی نیز راهاندازی خواهد شد تا نسخههای دیجیتالی این آثار در اختیار پژوهشگران و علاقهمندان قرار گیرد.
فرزند استاد صدیق افزود: مشابه چنین نهادهایی در کشور با نامهای بنیاد سعدی، بنیاد رودکی و بنیاد ایرانشناسی فعالیت دارند و بنیاد دکتر صدیق نیز میتواند به عنوان مرکز زبانشناسی و آذربایجانپژوهی کشور، نقشآفرینی ملی و منطقهای داشته باشد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل این بنیاد مستلزم حمایت مسئولان و صدور مجوزهای لازم است.
ائلدار صدیق گفت: هدف من این است که به وصیت نامه پدرم عمل کنم و توقعی جز حفظ و در اختیار عموم قرار دادن، بابت این اقدام فرهنگی ندارم
وی تاکید کرد که پیششرط ما برای آغاز رسمی کار، تأیید و همراهی امامجمعه محترم اردبیل است که ایشان نیز در دیداری موافقت خود را جهت انتقال کتابخانه مرحوم دکتر صدیق به اردبیل اعلام و بهترین مکان برای بهره مندی عموم از این کتابخانه تخصصی را سالن اصلی کتابخانه مرکزی استان اردبیل عنوان کرد.
به گفته وی آیتالله عاملی در این دیدار نامگذاری این سالن بنام استاد دکتر حسین محمدزاده صدیق به درخواست پروانه رصاقلی زاده؛ مدیرکل محترم کتابخانه های عمومی استان را تایید کرد.
آیتالله سید حسن عاملی در این دیدار به بیان خاطراتی از معاشرت و مؤانست با مرحوم پروفسور صدیق پرداخت و ضمن اشاره به ترجمه قرآن مجید توسط ایشان خواهان انتشار هرچه سریعتر این کتاب بینظیر شد.
شایان ذکر است مرحوم استاد دکتر حسین محمدزاده صدیق در تألیف لغتنامه ترکی آذربایجانی با مدیریت حاج آقای عاملی و سرپرستی دکتر احد بیوته، مسئولیت بخش علمی لغتنامه را برعهده داشتند.
ائلدار محمدزاده صدیق این مجموعه را میراث فرهنگی کم نظیری دانست و اظهار امیدواری کرد با همکاری مسئولین به نتیجه شایسته برسد.
ارسال نظر