رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

پزشکان پای کار مردم/ همدلی بی‌سابقه کادر درمان در روزهای سخت جنگ

رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سطح همدلی، ایثار و خدمت‌رسانی در میان پرسنل درمانی کشور به شکل چشمگیری افزایش یافته است.

تجمع کادر درمان مقابل بیمارستان گاندی

حسین کرمانپور، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج با اشاره به شرایط ویژه خدمات درمانی کشور پس از آغاز جنگ اخیر، اظهار داشت: از نخستین روزهای آغاز درگیری، وزارت بهداشت با هدف ارزیابی شرایط خدمات سلامت، نظرسنجی تلفنی مستمری را در سراسر کشور آغاز کرد. نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد در همین ایام بحرانی، میزان همدلی و همکاری در بین کادر درمان نسبت به قبل به‌طور محسوسی افزایش یافته است.

وی افزود: در بسیاری از مراکز درمانی، علی‌رغم ازدحام بیماران و افزایش حضور مجروحین و مصدومین جنگی، مردم اظهار کرده‌اند که خدمات درمانی با روحیه‌ای انسانی‌تر و صمیمی‌تر ارائه می‌شود. این بازخوردها نشان می‌دهد نه تنها مقاومت فیزیکی که انسجام انسانی جامعه پزشکی کشور نیز تقویت‌شده است و جنگ، روح ایثار و همدلی را در دل‌ها زنده‌تر کرده است.

کرمانپور در ادامه با اشاره به استقبال گسترده مردم از فعالیت‌های داوطلبانه در حوزه سلامت افزود:  معاونت فرهنگی وزارت بهداشت وب‌سایتی را راه‌اندازی کرد تا علاقه‌مندان بتوانند برای همکاری داوطلبانه در زمینه‌های مختلف ـ از رسیدگی به بیماران تا دلجویی از خانواده‌های شهدا و مجروحان ـ ثبت‌نام کنند. استقبال مردم فراتر از پیش‌بینی‌ها بود؛ به‌گونه‌ای که در کمتر از ۷۲ ساعت، بیش از ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر در سامانه ثبت‌نام نمودند و این عدد تا امروز رشد بیشتری نیز داشته است.

وی با بیان اینکه ترکیب داوطلبان نیز نمادی از همبستگی ملی است، گفت: از پزشکان متخصص و فوق‌تخصص گرفته تا نیروهای خدماتی و حتی شهروندان عادی که تنها انگیزه‌شان کمک به خانواده‌های آسیب‌دیده است، همگی در این طرح مشارکت دارند. جالب اینکه نزدیک به سه هزار نفر از ثبت‌نام‌کنندگان، دانشجویان دهه هشتادی و نودی هستند. این نشان می‌دهد نسل جوان کشور با عشق و ایمان، دوشادوش جامعه درمانی در میدان خدمت قرار گرفته است. 

کرمانپور  در بخش دیگری از گفت‌وگو به وضعیت مراکز درمانی در مناطق جنگ‌زده اشاره کرد و توضیح داد: طی این روزها، تعدادی از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی در نقاط نزدیک به مراکز نظامی، با آسیب جدی مواجه شدند. بخشی از این مراکز به‌طور موقت تخلیه و بیماران به مناطق امن منتقل شده‌اند تا روند خدمات دچار وقفه نشود. با بازگشت ثبات به شرایط امنیتی، این مراکز بازسازی و فعالیت آنها مجدداً از سر گرفته خواهد شد. 

وی اظهار داشت: وزارت بهداشت در همکاری با سایر نهادهای اجرایی کشور، تیم‌های ارزیاب و ترمیم را اعزام کرده و هم‌اکنون کار بازسازی اولیه برخی بیمارستان‌ها آغاز شده است. با وجود فشار شدید روانی و فیزیکی، کادر درمان کشور همچنان به وظیفه انسانی خود عمل می‌کند. این روحیه خدمت، در کنار حمایت مردمی، عامل پایداری شبکه سلامت کشور در بحبوحه درگیری‌ها بوده است.

رئیس روابط عمومی وزارت بهداشت همچنین به آسیب‌دیدگی مراکز بهداشتی در سطوح اولیه اشاره کرد و گفت: در روزهای نخست جنگ، بیشتر خسارت‌ها به بیمارستان‌ها وارد شد، اما متأسفانه در روزهای اخیر مراکز بهداشت شهری و روستایی نیز هدف قرار گرفتند. تاکنون حدود ۱۷۰ مرکز آسیب‌دیده شناسایی شده و عملیات ترمیم و بازسازی آنها در جریان است. البته خدمات جایگزین از طریق پایگاه‌های موقت و مراکز سیار سلامت ارائه می‌شود تا مردم بدون وقفه از خدمات اولیه بهره‌مند باشند.  

کرمانپور با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی پرسنل بهداشت و درمان تصریح کرد: جامعه سلامت کشور امروز جلوه‌ای از وحدت و انسان‌دوستی است. پزشکان، پرستاران، امدادگران و داوطلبان در سخت‌ترین شرایط کاری، با آرامش و وجدان حرفه‌ای، وظیفه خود را انجام می‌دهند. این صحنه‌ها برای تاریخ ماندگار خواهد ماند؛ زیرا نشان می‌دهد در لحظه‌های بحرانی، ملت ایران نه فقط زنده، که یکدل‌تر و مقاوم‌تر از همیشه است.

 

خدمات درمانی تعطیل نشده است/ حضور پزشکان در مراکز درمانی و مطب ها

برجویی

قاسم برجویی، متخصص اطفال، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج با اشاره به نقش جامعه پزشکی در شرایط حساس کنونی کشور، تأکید کرد: پزشکان، پرستاران، ماماها و تمامی نیروهای بهداشتی همانند سایر اقشار وظیفه‌مند جامعه، در سنگر سلامت حضور فعال دارند و تلاش می‌کنند تا آرامش، اطمینان خاطر و تداوم خدمات درمانی برای مردم حفظ شود.

وی با بیان این‌که جامعه پزشکی خود را متعهد به خدمت می‌داند، افزود: همان‌طور که در دوران دفاع مقدس پزشکان در خطوط مقدم در کنار رزمندگان حضور داشتند، امروز نیز در شرایط خاص موجود، همکاران ما وظیفه خود می‌دانند در خدمت مردم باشند و اجازه ندهند سلامت جامعه آسیب ببیند.

این متخصص اطفال ادامه داد: در چنین وضعیتی انجام اعمال جراحی و درمان‌های غیرضروری توصیه نمی‌شود تا بیمارستان‌ها بتوانند آمادگی کامل برای مدیریت شرایط خاص داشته باشند؛ اما خدمات حیاتی و درمان‌های ضروری طبق روال ادامه دارد.

دکتر برجویی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به حمله دشمن به مراکز درمانی گفت: براساس تمامی پروتکل‌های بین‌المللی از زمان جنگ جهانی اول تاکنون، مصونیت بیماران، مصدومان، آمبولانس‌ها و مراکز درمانی به‌عنوان یک اصل انسانی و حقوقی پذیرفته شده است، اما متأسفانه دشمن با نادیده گرفتن این اصول، مراکز درمانی و حتی آمبولانس‌ها را هدف قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: رفتار دشمن که از حمایت قدرت‌های جهانی برخوردار است، نشان‌دهنده بی‌اعتقادی آنان به قوانین بین‌الملل و حرمت جان انسان‌هاست.تجربۀ تلخ حملات به بیمارستان‌های غزه ثابت می‌کند که این جریان هیچ التزامی به اصول انسانی ندارد.

برجویی  اظهار امیدواری کرد: جامعه پزشکی کشور، با اتکا به تخصص، ایمان و روحیه ایثار، تلاش می‌کند تا پوشش سلامت مردم بدون وقفه ادامه یابد و با امید به پیروزی جبهه حق، از این مرحله نیز سربلند عبور کنیم.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه