English

وزیر میراث‌فرهنگی:

ثبت آثار جهانی انحصاری نیست

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر رویکرد یونسکو گفت ثبت‌جهانی آثار فرهنگی باید ابزار وفاق و همگرایی فرهنگی باشد، نه مناقشه و تقابل.

سید رضا صالحی امیری - وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
به گزارش خبرگزاری موج

، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تشریح دستاوردهای سفرهای داخلی و خارجی اخیر خود، ثبت‌جهانی آثار فرهنگی را ابزاری برای وفاق، وحدت و گفت‌وگوی فرهنگی میان ملت‌ها دانست و بر پرهیز از نگاه مناقشه‌محور در این حوزه تأکید کرد.

وی با اشاره به سفر خود به چین اظهار کرد: چین نمونه‌ای از برنامه‌ریزی بلندمدت در مسیر توسعه است و امروز در بسیاری از حوزه‌ها به جایگاهی پیشرو در سطح جهانی رسیده است.

وی افزود: در حوزه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی گفت‌وگوهای سازنده‌ای با طرف چینی انجام شد و با توجه به ظرفیت بالای گردشگری این کشور، امکان همکاری گسترده در حوزه تبادل گردشگر، برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی و حتی کاوش‌های باستان‌شناسی و مرمت آثار تاریخی وجود دارد.

وزیر میراث‌فرهنگی با اشاره به توافق برای برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی و فرش دستباف ایران در چین تصریح کرد: همکاری‌ها نباید صرفاً در سطح پایتخت‌ها باقی بماند و لازم است استان‌ها وارد تعاملات واقعی، تجاری و عملیاتی با استان‌های چین شوند.

وی افزود: استانداران استان‌های کشور می‌توانند با همتایان خود در چین مذاکرات مستقیم داشته باشند و این مسیر، فرصت‌های تازه‌ای در توسعه گردشگری و اقتصاد فرهنگی ایجاد خواهد کرد.

صالحی‌امیری در ادامه با اشاره به سفر خود به یونان گفت: دولت یونان به‌صورت رسمی آمادگی خود را برای توسعه همکاری با ایران اعلام کرد و توافق‌هایی در زمینه برگزاری نمایشگاه صنایع‌دستی و تبادل اینفلوئنسرهای گردشگری حاصل شد.

وی با تأکید بر ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی استان بوشهر اظهار کرد: بندر تاریخی سیراف قابلیت ثبت‌جهانی دارد و توسعه گردشگری دریایی می‌تواند نقش مهمی در تحقق اقتصاد دریامحور ایفا کند؛ موضوعی که هم مورد استقبال مردم است و هم مورد تأکید رهبر معظم انقلاب.

وزیر میراث‌فرهنگی در تبیین سیاست‌های یونسکو در حوزه ثبت‌جهانی تصریح کرد: ثبت‌جهانی انحصاری نیست و سیاست یونسکو بر جلوگیری از تبدیل این فرآیند به مناقشه و تقویت وحدت فرهنگی میان ملت‌ها استوار است.

وی افزود: ثبت یک اثر ناملموس توسط یک کشور، به‌معنای نفی حقوق تاریخی یا فرهنگی ایران نیست؛ چراکه بسیاری از این آثار ریشه‌های مشترک تمدنی دارند و ارزش‌های فرهنگی مرز سیاسی نمی‌شناسند.

صالحی‌امیری با رد برداشت‌های نادرست در این زمینه خاطرنشان کرد: اصرار بر این نگاه که دیگر کشورها حق ثبت آثار ندارند، مبنای فرهنگی و تاریخی ندارد و باید از ثبت جهانی آثار، به‌ویژه در کشورهای همسایه، به‌عنوان نشانه تداوم و گسترش میراث مشترک استقبال کرد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه