English

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر در گفت‌وگو با خبرگزاری موج:

چالش‌های سلامت زائران حج با افزایش میانگین سنی / خدمات پزشکی امسال با استفاده از تله مدیسین انجام می شود

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر با اشاره به افزایش میانگین سنی زائران، از چالش‌های پیش‌روی تیم پزشکی در عملیات حج ۱۴۰۴ سخن گفت و مهم‌ترین اقدامات این مرکز را برای حفظ سلامت زائران تشریح کرد.

چالش‌های سلامت زائران حج با افزایش میانگین سنی / خدمات پزشکی امسال با استفاده از تله مدیسین انجام می شود
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

،  سید علی مرعشی با بیان اینکه بسیاری از زائران حج تمتع در سال‌های ۱۳۸۵ و ۱۳۸۶ ثبت‌نام کرده‌اند، گفت: با گذشت سال‌ها از ثبت‌نام، میانگین سنی زائران افزایش یافته و این مسئله موجب شده است که بسیاری از آن‌ها با بیماری‌های زمینه‌ای وارد عملیات حج شوند. به‌طور مشخص، بیش از ۲۳ هزار نفر از زائران مبتلا به فشار خون، بیش از ۸۰۰ نفر دارای سابقه جراحی قلب باز و حدود ۱۶ هزار نفر دیابتی هستند. همین موضوع، مراقبت از سلامت این گروه را در یک عملیات ۴۰ روزه در شرایط آب‌وهوایی سخت عربستان به یکی از اصلی‌ترین چالش‌های هیئت پزشکی تبدیل کرده است.

وی با اشاره به خطر گرمازدگی به‌عنوان یکی از تهدیدات جدی برای زائران در ایام حج افزود: گرمای شدید عربستان همواره سلامت زائران را تهدید می‌کند. توصیه می‌شود زائران در ساعات اوج تابش آفتاب از حضور در فضای باز خودداری کنند، برنامه زیارت خود را به ساعات خنک‌تر روز موکول کنند، از چتر استفاده کرده و به‌صورت منظم آب و مایعات بنوشند.

مرعشی با اشاره به شیوع بیماری‌های ویروسی در ایام حج به‌ویژه سرماخوردگی‌ها گفت: با توجه به حضور زائرانی از کشورهای مختلف با فرهنگ‌ها و بیماری‌های بومی متنوع، بیماری‌های تنفسی جزو شایع‌ترین موارد هستند. زدن ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها، رعایت فاصله اجتماعی و استراحت کافی در صورت ابتلا، از جمله اقدامات پیشگیرانه‌ای است که به زائران توصیه می‌شود.

رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت با تأکید بر آمادگی کامل این مرکز برای ارائه خدمات پزشکی اعلام کرد: در ۶۰ مرکز اقامت زائران ایرانی در مکه، درمانگاه‌های فعال با حضور پزشک مستقر راه‌اندازی شده‌اند. این تیم‌ها علاوه بر خدمات درمانی، نظارت لازم را بر آشپزخانه‌ها، مواد غذایی، رستوران‌ها و مراکز استراحت زائران دارند و نکات بهداشتی را به‌صورت منظم به آن‌ها گوشزد می‌کنند.

مرعشی همچنین از بهره‌گیری از ظرفیت فناوری‌های نوین در حج امسال خبر داد و افزود: امسال از سامانه تلمدیسین برای ارائه خدمات تخصصی بهره گرفته‌ایم. به این ترتیب، پزشکان مستقر در عربستان می‌توانند با پزشکان متخصص حاضر در داخل کشور به‌صورت هم‌زمان در ارتباط باشند و از نظرات آن‌ها برای بهبود وضعیت بیماران بهره بگیرند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه