رئیس سازمان ثبت احوال کشور:

آمادگی صدور ماهانه ۲.۵ میلیون کارت ملی را داریم / تولید بدنه و تراشه بر عهده نهادهای دیگر است

رئیس سازمان ثبت احوال کشور با تأکید بر توان فنی و اجرایی این سازمان در صدور کارت ملی، اعلام کرد: ثبت احوال ظرفیت صدور ماهانه تا ۲.۵ میلیون کارت را دارد، اما تولید بدنه و تراشه کارت ملی بر اساس قانون، خارج از مسئولیت این سازمان است.

کارت ملی
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری موج

، هاشم کارگر، رئیس سازمان ثبت احوال کشور در جمع خبرنگاران با اشاره به ضرورت بازطراحی کارت ملی، اظهار کرد: کارت ملی هوشمند در زمان طراحی خود یکی از پیشرفته‌ترین نمونه‌ها در سطح جهانی بود، اما با گذشت زمان و تغییر فناوری‌ها، نیاز به بازنگری در طراحی و کاربردهای آن احساس می‌شود.

وی افزود: امروزه بسیاری از خدمات به صورت الکترونیکی ارائه می‌شود و در حال حاضر نیز ارائه این خدمات به مردم، حتی بدون کارت فیزیکی و صرفاً با استفاده از کد ملی در حال انجام است. بنابراین لازم است کارت ملی جدید، هم‌راستا با تکنولوژی‌های روز و خدمات مورد انتظار، بازطراحی شود.

کارگر با بیان اینکه سازمان ثبت احوال توان صدور بین دو تا دو و نیم میلیون کارت ملی در ماه را دارد، گفت: ظرفیت صدور کارت در سازمان فراتر از تقاضا است، اما بر اساس قانون، وظیفه تولید بدنه کارت و تراشه‌گذاری بر عهده ثبت احوال نیست و این امور توسط سایر دستگاه‌های ذی‌ربط انجام می‌شود.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: هرچند دستگاه‌های همکار نیز در این مسیر با مشکلاتی مواجه هستند، اما روند رفع این موانع آغاز شده و در صورت تأمین کارت، ثبت احوال آمادگی کامل برای صدور آن در مقیاس گسترده را دارد.

وی ادامه داد: هدف‌گذاری ما برای نسل جدید کارت‌های ملی، کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی و طراحی کارتی پیشرفته بر اساس توان داخلی کشور است. البته تحقق این هدف نیازمند مجوزها و موافقت‌های قانونی است، چرا که تغییر در ساختار کارت ملی، موضوعی حاکمیتی محسوب می‌شود.

کارگر گفت: در صورت فراهم شدن شرایط قانونی و موافقت نهادهای مرتبط، می‌توان فرآیند بازطراحی کارت ملی را عملیاتی کرد و گامی مؤثر در راستای هوشمندسازی و خدمات‌رسانی بهتر به مردم برداشت.

 

چاپ شناسنامه یکپارچه شد؛ استقرار مراکز تخصصی در مراکز استان‌ها

رئیس سازمان ثبت احوال کشور ، با اشاره به تغییرات مهم در روند صدور شناسنامه،تصریح کرد: در گذشته شناسنامه‌ها در ادارات مختلف در سطح کشور چاپ می‌شدند که این مسئله باعث بروز مشکلات متعددی از جمله توزیع نامتوازن، کمبود شناسنامه در برخی مناطق، خرابی چاپگرها و تأخیر در ارائه خدمات می‌شد.

وی ادامه داد: با مطالعات و برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، سال گذشته روند چاپ و صدور شناسنامه در کشور متمرکز شد و در حال حاضر، در هر مرکز استان، یک مرکز تخصصی برای چاپ شناسنامه راه‌اندازی شده است. کلیه درخواست‌های صدور شناسنامه در سطح استان به این مرکز ارسال و پس از چاپ، از طریق شرکت پست به دست متقاضیان می‌رسد.

رئیس سازمان ثبت احوال کشور تأکید کرد: با این اقدام، مشکلات مربوط به کمبود شناسنامه خام، خرابی چاپگرهای خاص شناسنامه، و ناهماهنگی در زمان صدور از بین رفته است. همچنین با افزایش نظارت و کنترل، میزان خطا در صدور شناسنامه نیز به طرز چشمگیری کاهش یافته است.

کارگر با بیان اینکه در گذشته در برخی شهرها صدور شناسنامه ظرف یک روز و در برخی مناطق تا سه ماه زمان می‌برد، تصریح کرد: با تمرکز فرآیند و همکاری موثر با شرکت پست، امروز روند صدور شناسنامه به‌روز شده و درخواست‌ها به‌سرعت پاسخ داده می‌شود. به‌عنوان نمونه، در تهران که زمانی چند هزار نفر در صف صدور شناسنامه بودند، اکنون صدور کاملاً منظم و سریع انجام می‌شود.

وی همچنین از برنامه جدید سازمان برای تسهیل در ثبت‌نام نوزادان خبر داد و گفت: در تلاش هستیم صدور شناسنامه برای نوزادان بدون نیاز به مراجعه حضوری اولیه صورت گیرد. به‌زودی امکان ثبت درخواست به‌صورت الکترونیکی فراهم خواهد شد و افراد می‌توانند بدون حضور در دفاتر، فرآیند دریافت شناسنامه را آغاز کنند.

کارگر در پایان خاطرنشان کرد: هدف نهایی سازمان ثبت احوال، کاهش زمان و هزینه برای مردم و ارائه خدمات هویتی هوشمند، دقیق و سریع در سراسر کشور است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه