سرخط خبرها
  • آمریکا دوباره به مهدی تاج و مهدی محمد نبی ویزا نداده است
  • ونزوئلایی‌ها تصاویر ترامپ و روبیو را به نشانه اعتراض سوزاندند
  • یارانه خردادماه ۱۴۰۵ به حساب سرپرستان خانوار دهک‌های چهارم تا نهم واریز شد
  • حمله مجدد اسرائیل به جنوب لبنان
  • یک جفت لاستیک موتورسیکلت ۴ میلیون تومان
  • امتحانات نهایی پایه‌های یازدهم و دوازدهم به ۲۰ تیر موکول شد
  • استارلینک رسماً وارد عراق شد
  • روزنامه هاآرتص: نتانیاهو وارد روزهای پایانی سیاسی خود شده است
  • مرز سومار به جمع مرز‌های اربعینی اضافه می‌شود
  • شاخص کل بورس تهران ۸۹ هزار واحد مثبت شد و به تراز ۵ میلیون و ۲۴۰ هزار واحد صعود کرد
  • لهستان عالی‌ترین نشان افتخار خود را از زلنسکی پس گرفت
  • اعتراض شدیداللحن ایران در برابر خبرنگاران بین‌المللی
  • افزایش ۳۰۰ دلاری: آیفون ۱۸ پرو احتمالاً با قیمت پایه ۱۴۰۰ دلار عرضه می‌شود
  • رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران به نقض تفاهمنامه پاسخی بازدارنده خواهد داد

حکم دادگاه صلح قطعی است

بنا بر اعلام قوه قضاییه، حکم دادگاه صلح قطعی است و باعث کوتاه شدن زمان رسیدگی می‌شود.

دادگاه صلح
به گزارش خبرگزاری موج

، قانون جدید شوراهای حل اختلاف در سال ۱۴۰۳ اجرایی شد و شوراها دو نفره شدند و به جای قاضی، دادگاه صلح مجاور شوراها قرار دارد.

در قانون جدید شوراهای حل اختلاف، دادگاه صلح برای رسیدگی به ۲۲ عنوان حقوقی و کیفری صلاحیت دارد و بدون اینکه نوبت دادگاه برای یک پرونده از بین برود یا پرونده از دادگاه خارج شود، دعاوی اول به شورای حل اختلاف سپرده می‌شوند.

برای این کار در هر پرونده، دو ماه زمان در نظر گرفته شده است.  اگر در شورای حل اختلاف کار به سازش رسید و  اجرا داوطلبانه انجام شد، دیگر نیازی به پرداخت نیم‌عشر اجرایی نیست و اینگونه هم دیگر نیازی به وکیل نیست و نصف هزینه دادرسی به طرفین برگردانده شده و هزینه‌ها کمتر می‌شود. اگر سازش هم اتفاق نیفتاد، قاضی در مورد پرونده، حکم صادر می‌کند.

در این پرونده‌ها، رسیدگی به جرایم کیفری درجه ۷ و ۸ بدون کیفرخواست و ارسال به دادگاه انجام می‌شود و تحقیقات را قاضی با کمک شوراها  انجام می‌دهد و رای صادر می‌کند.

مرحله دادسرا و دادگاه نیز یک مرحله شده است و در مورد برخی از دعاوی هم، مرحله تجدیدنظر حذف شده است. حکم دادگاه صلح نیز قطعی است و باعث کوتاه شدن زمان رسیدگی می شود.

براساس این گزارش، دادگاه صلح ابتکاری برای رضایت و همدلی عمومی و کم‌کردن هزینه‌ها و صرفه جویی در وقت مردم است.

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه