سرخط خبرها
  • آغاز عملیات ۱۰ روزه خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده در جزیره خارگ
  • حضور بیرانوند در سازمان نظام وظیفه
  • برنز بسکتبال،اولین مدال ایران
  • تکذیب توزیع گوشت الاغ در مهرشهر کرج/ ماهیت گوشت‌ مشخص نیست
  • کشف بزرگ‌ترین مزرعه رمزارز با ۳۶۲ ماینر‌ در البرز
  • نرخ صلح و سازش در تهران به ۴۱.۳۶ درصد رسید
  • نیاز هر بیمار سرطانی به ۸ تا ۱۰ واحد پلاکت/ عمر سه روزه و کوتاه پلاکت‌ها
  • بازگشایی مدارس نگران‌کننده نیست؛ مراقب بیماری‌های واگیر باشیم
  • ۴۶ برنامه محوری بنیاد شهید برای هفته دفاع مقدس/ گلباران ۲۰ هزار گلزار شهدا با حضور دانش‌آموزان
  • برد راحت راکت‌به‌دستان ایران مقابل پاکستان در گام نخست
  • ماجرای کشف لاشه توله‌یوزپلنگ آسیایی در ‌میاندشت
  • کشف محموله چند ده میلیارد تومانی دارو در جنوب تهران
  • طرح مقابله با نفوذ بیگانگان در دستورکار نمایندگان مجلس

بهروز ابطحی:

سیلاب اخیر کشور هیچ ارتباطی با هارپ ندارد

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی گفت: اثر موسم به هارپ بر این پدیده‌های جوی تأثیری ندارد چراکه امکان تأثیرگذاری بر روی سطوح بالای جدی ممکن نیست.

زنگ خطر سیل در خرم آباد

به گزارش خبرگزاری موج، بهروز ابطحی رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی در نشست تخصصی بررسی و تحلیل سیلاب‌های اخیر کشور و اثرات آن بر محیط زیست دریایی با اشاره به اینکه با همکاری دانشگاه علوم دریایی خرمشهر از همان روزهای اول شروع به تحقیق و نمونه‌برداری در شمال استان گلستان شده است، اظهار کرد: سیلاب و آبگرفتگی جز بلایای طبیعی است و بیشترین تلفات انسانی را در تاریخ بشر ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: به دلیل ویژگی‌های توپوگرافی خاص ایران تلفات سیل زیاد نبوده است اما خسارات بسیاری برای کشاورزان و باغداران داشته است.

ابطحی خاطرنشان کرد: با کمک پیش‌بینی‌های جوی تا جایی که ممکن است می‌توانیم از تلفات و خسارات سیل جلوگیری کنیم.

پروین غفاریان استادیار پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جو نیز در ادامه این نشست در خصوص ناپایداری‌های اخیر جوی در کشور توضیح داد: این پدیده یک بارش تلفیقی بوده که براساس الگوهای جوی قوی‌تر از حد نرمال بوده و عوامل انسانی بر روی آن تأثیری نداشته و هیچ ارتباطی با تغییر اقلیم و هارپ ندارد.

این استاد علوم جوی با اشاره به اینکه دو سامانه اخیر بارشی در اثر حرکات نزولی پرفشار اتفاق افتاده‌اند که تقویت جت‌های هوایی (رودباد) که با سرعت بسیار زیاد در ترازهای بالای جوی هم بر آن مؤثر بوده است، اظهار داشت: اثر موسم به هارپ بر این پدیده‌های جوی تأثیری ندارد چراکه امکان تأثیرگذاری بر روی سطوح بالای جدی ممکن نیست.

وی ادامه داد: پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با گروه‌های مختلف علمی‌اش سامانه‌های جوی را پایش می‌‌کند و اثر آن را بر محیط زیست دریایی ارزیابی می‌کند.

غفاری یادآور شد: با پایش پدیده‌های جوی و اقیانوسی اعم از سیل، طوفان‌های حاره‌ای و... بررسی می‌شود و با این زمینه‌ها باید بگویم که نقش دریاها در آب و هوای ایران بسیار تأثیرگذار است.

این استاد علوم جوی، پیش‌بینی وضعیت جوی در ایران را به دلیل پیچیدگی‌های اقلیمی سخت دانست و ابراز داشت: در بارش‌های ۲۶ اسفند ماه سال گذشته تا سوم فروردین ماه در استان گلستان بیش از ۱۵۰ میلی‌متر بارش داشته‌ایم و از ۴ تا ۱۰ فروردین ماه بارش‌های جنوب غربی کشور به صورت تجمیعی بیش از ۱۵۰ میلی‌متر بوده است.

 

دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه