خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
مواضع مبهم؛ راهبرد جدید ایران در برابر دشمنان؟
«دستورکار اصلی سیاست ابهام راهبردی ایران این است که طرف های رقیب و دشمن با ایران، هیچ تصور درستی از قدرت و تحرکات کشورمان در حوزه های مختلف نداشته باشند و در نوعی جو هراس و عدمقطعیت در رابطه با ایران سیر کنند.»

، در فضای پساجنگ ۱۲ روزه، بسیاری از تحلیلگران و صاحبنظران مسائل راهبردی معتقدند که ایران به رویکردهای تازه ای برای تامین منافع خود و البته حراست از امنیت ملیاش رو آورده است. رویکردهایی که بعضا حرکاتی هوشمندانه هستند اما برای طرف های مقابلِ ایران، پالس های خطر ارسال می کنند و آنها را در موقعیتی مبهم در مورد کشورمان قرار می دهند.
به عنوان مثال، مقام های دستگاه دیپلماسی کشورمان اعلام کرده اند که ایران آماده مذاکره با غرب با محوریت پرونده هسته ای خود است با این حال، بازرسان آژانس از ایران خارج شده اند و کشورمان تاکید کرده که ترتیبات همکاری مجدد با آژانس اگر قرار باشد برقرار شود هم باید از مجرای شورای عالی امنیت ملی کشورمان باشد. یا در نمونه ای دیگر شاهدیم که برخی مقام های ارشد کشورمان به صراحت گفته اند که حملات آمریکا و رژیم اشغالگر قدس به سایت های هسته ای کشورمان آنطور که آن ها تبلیغ می کنند حامل خسارت برای ایران نبوده با این حال، وزیر خارجه ایران در گفتگوی اخیر با فاکس نیوز می گوید که این تاسیسات به شدت آسیب دیده اند و فعلا از مدار خارج شده اند.
در مورد دیگر موضوعات نیز شاهد اتخاذ مواضع مبهم و البته به ظاهر متناقض از سوی مقام های کشورمان هستیم که اگر دقیقتر به آن ها بنگریم، در عین همسویی برای تحقق اهدافی خاص هستند. راهبردی که برخی تحلیلگران حوزه روابط بین الملل از آن به عنوان آغاز سیاست ابهام راهبردی ایران یاد می کنند و تاکید دارند که دستور کار اصلی این سیاست این است که طرف های رقیب و دشمن با ایران، هیچ تصور درستی از قدرت و تحرکات کشورمان در حوزه های مختلف نداشته باشند و در نوعی جو هراس و عدم قطعیت در رابطه با ایران سیر کنند.
این راهبرد از چند منظر برای قدرت های غربی و متحدانشان، یک عقبگرد بزرگ در پرونده ایران است. دلیل آن هم روشن است زیرا آنها برخلاف گذشته، دیگر هیچ تصویر روشنی از مواضع واقعی ایران در موضوعات مختلف ندارند و البته که تهران نیز استدلال های قوی و مشروعی در اتخاذ سیاست ابهام راهبردی دارد. ورای همه این ها، اتخاذ این سیاست از سوی ایران سبب شده تا شکاف ها و تعارضات در عرصه سیاست داخلی کشورهای رقیب و دشمن با ایران در رابطه با مسائل کشورمان به نحو قابل توجهی افزایش یابد.
به بیان ساده تر، دودستگی ها در پرونده ایران بیشتر از قبل شده است. موضوعی که از چشم اندازی کلان به نفع منافع ملی ایران است و در مواجهه با آن، به ویژه افکار عمومی کشورمان و تحلیلگران باید هوشمندانه عمل کنند.
ارسال نظر