خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
آیا جمهوریآذربایجان بازی خطرناک علیه ایران را کلید زده است؟
«به تازگی نشریه نشنال اینترست درگزارشی تاکید کرده که در جریان جنگ ۱۲ روزه، جمهوری آذربایجان در همدستی با رژیم اشغالگر قدس، اجازه پرواز پهپادهای این رژیم از خاک خود و ضربه زدن به سامانه های پدافندی کشورمان را داده است.»

، در بحبوحه جنگ ۱۲ روزه، برخی منابع خبر از همراهی و همکاری جمهوری آذربایجان با رژیم اشغالگر قدس علیه کشورمان می دادند. به طور خاص، به تازگی نشریه آمریکایی نشنال اینترست در گزارشی به این مساله اشاره کرده که در جریان جنگ سال ۲۰۲۰ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، اسرائیل به حمایت از باکو برخواست و جمهوری آذربایجان نیز در جریان جنگ ۱۲ روزه، زمینه را برای پرواز پهپادهای اسرائیلی و ضربه زدن به برخی سامانه های پدافندی کشورمان فراهم ساخت.
این در حالی است که مقام های جمهوری آذربایجان تاکنون بارها و بارها این مسائل را رد کرده اند. با این حال، توسعه پیوندهای سیاسی، نظامی و امنیتی میان جمهوری آذربایجان و رژیم اشغالگر قدس در سال های اخیر و حتی انتشار گزارش هایی از فعالیت های محرمانه موساد در خاک جمهوری آذربایجان، همه و همه سندی محکم بر این ادعا هستند که باکو در نقطه مقابل منافع و امنیت ملی ایران فعالیت می کند.
حتی به تازگی شاهد بودیم که ابومحمد الجولانی رئیس جمهور خودخوانده سوریه به باکو سفر کرد و به گفته منابع آگاه، دراین سفر با هیات هایی از رژیم اشغالگر قدس و البته موساد دیدار و گفتگو کرده است. این سطح از تحرکات ضدایرانی جمهوری آذربایجان، می تواند به مثابه پالس هایی روشن و عینی از سوی دولت این کشور علیه ایران قلمداد شود و البته که برخورد قاطع با این رویه ها، یک مساله مهم و حساس برای ایران است. در این رابطه، باکو باید دو نکته را در مورد تهران در ذهن داشته باشد.
اول اینکه جمهوری آذربایجان تا نقطه ای می تواند به رویکردها و رویه های ضدایرانی ادامه دهد و اصل ماجرا را انکار کند. بدون تردید نمی توان شنا کرد اما خیس نشد! حال در این نقطه باید پرسید آیا جمهوری آذربایجان آمادگی دارد بهای سیاست های ضدایرانی خود را بدهد؟
ایران پیشتر در قالب جنگ 12 روزه با حمله به پایگاه العدید قطر نشان داد که در استیفای حقوق و منافع ملی خود کاملا راسخ و جدی است. از این رو، اینکه باکو برای خود حاشیه امن در نظر گیرد، به هیچ عنوان نه منطقی و نه واقعی است.
نکته دوم اینکه ایران در برابر جمهوری آذربایجان سیاست صبر راهبردی را در پیش گرفته و البته که این صبر به معنای انفعال نیست. جمهوری آذربایجان باید بداند که تداوم رویکردهای ضدایرانی می تواند صورت حساب های سنگینی را روی دست این کشور قرار دهد.
صورت حساب هایی که می توانند صورت بسیاری از معادلات را در عرصه حکمرانی این کشور تغییر دهند. از این رو، هیچ بازیگری در سح منطقه که علیه ایران فعالیت کند، حاشیه امن ندارد.
ارسال نظر